19 gü
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
195Cevap
İstanbul'a sadece gezmeye gelinirmis onu abladim yasanmaz
Neden ki
Her türlü tipin olduğu, kabalık ve strese sokan bir şehir.
Mimarisi ve tarihi efsane o ayrı ama yaşamak için tercih etmem.
Biz iyiyiz ben seviyorum istanbulu. Alışırsan başka şehirde yaşayamazsın bir daha bence
Aynen öyle sık sık geliyorum
sen bu şehirde oturanları yaşıyor mu sanıyorsun
Yaşayanları görüyoruz heryer tıklım tıklım dolu
17 milyon insanın sadece 100.000 bini dışarı çıksa kafeler zaten doluyor. sen her yerin tıklım tıklım olmasını yaşamak sanıyorsan trafik denen şeyi hiç görmemişsin demektir.
Zorluğu olduğu kadar güzelliği de var
güzelliğini zengin değilsen yaşama ihtimalin 17 milyon içinen bakcak olursak 170'te 1'e denk gelir
Çok karamsarsın ya içimi baydın
bi ay yaşa istanbuldan şikayet etmeye başlarsın. uzaktan hoş gelir tabi
Sık sık gidiyorum zaten, yaşayan yaşıyor bi şekilde
Oldukça yoğun bir atmosfer diye düşünüyorum ortam olarak
Tam benim sevdiğim
Elbette seviyorsan iyi
Asla güzel değil ve çok zor. Trafik insanı hayattan soğutur
Kalabalık yani okadar normal
Büyük şehir yapamazsan zorlanirsin yutar insanı ama aklı selim hareket edersen yaşarsin
Umarım yapabilirim
İstanbul'a gelen bir daha çıkmak istemiyor. Çöplüğüne dön.
Sensin çöplük gerisekalı
Ben İstanbul'da yalnız yaşıyorum, planlı olursan güzel yaşarsın ama birikim yapmak zor
Evet pahalı
Ne iş yapıyorsun
Kalabalık ve maddi sıkıntı yaşarsın. Yine de karar senin..
Canlılık kalabalık seviyorum. Evimiz var kira derdim yok tek sıkıntı iyi bi iş
İşi zamanla halledersin.
Allah yardımcın olsun.. :)
Çok sağol
Güzel bir yer ama zor geçinirsin birde çok kalabalık
Kalabalık seviyorum Ümraniye’de evimiz var orada kalırım
Ben orada doğdum büyüdüm ama güney Marmara ya taşındım iyi ki burdayım İstanbul un cazibesi 80 lerdeydi sonra bitti
Yaşanacak yer değil ben yalnız yaşıyorum yıllardır inanın hiç kolay değil
Olsun yaşamak istiyorum. Zorluğu kadar güzelliği de var
Ne güzelliği var söyler misin? 7 yıldır buradayım dw
Ben kurtulamaya çalışıyorum dönüyorum dolaşıyorum kendimi İstanbul'da buluyorum böyle bir yer işte
Evet dimi insan kopamıyor
Onun gibi bir şey
Çok güzel bir şehir gayet mutluyum ama geçim bir tık zor ve kiralar oldukca yüksek fiyatlı
Ümraniye’de evimiz var orada kalırım. Zor olduğu kadar güzel yanları da var tabi
Ooo Anadolu yakası Avrupa yakasına göre daha pahalı kanka
Yani kira derdim yok benim onu demek istedim. Bence dediğin şeyin tam tersi
iyi bir işin yoksa iyi bir paran yoksa zor yer
Kira derdim olmaz ama güzel bi iş bulmam gerek
Kira yoksa her şekilde gecinirsin İst en önemli ploblem kira iş her kesime göre var
Var ama kendime göre nasıl iş bulurum tanıdığım falanda yok 1-2 arkadaş var okadar
İst iş bulmak kolay eleman kıtlığı var hangi bölüm olursa olsun özel sektörden bahsediyorum
Anadolu kısımları iyi geri kalanlar çöp. Trafik için motorsiklet kullanırsan sorun yaşamazsın
Ümraniye semt olarak iyimidir. Motor kullanmıyorım
Yaşam tarzını bilmiyorum ama imkanın varsa gerçekten en yaşanması gereken yer.
Evet senin gibi düşünüyorum İstanbul çok başka çok güzel bi şehir. Umarım en kısa zamanda gelirim
Kesinlikle öyle , umarım kısa zamanda gelebilirsin. İnsan İstanbul a gidince unutuyor gerisini lakin geri götürecek zarurriyetler kalmamıza engel oluyor dönüyoruz. Orada yaşayabilmeyi çok ama çok istiyorum bende.
Bende istiyorum umarım yapabilirim
Umarım olur. Şimdi nerede yaşıyorsun?
İsviçre sevmiyorum burayı
Anladım, doğrudur ve şimdi içinde yer edinen İstanbul'da yaşama arzusunu çok daha iyi anlayabiliyorum.
Sık sık gidiyorum zaten ve içim buruk bi şekilde geri dönüyorum:(
Öyle iyi anlıyorum ki, sık sık gidebilmenize çok sevindim. Yaşadığınız burukluğu İstanbul u anlayan İstanbul a aitliği hissedebilenin yaşayabileceği bir burukluk
Ama bu burukluğu herkes anlamıyor. Kendimi oraya ait hissetiyorum
Evet herkesin anlayamıyor oluşunu biliyorum. İnsan önceleri anlam veremesede bu duruma sonra çözüyor. Haliyle şaşırmıyor. Nedir bu durumlar herşeyden önce ve ilk sırada gelen madde İstanbul u anlamak için insanın iç dünyasının biraz derin olması gerekiyor bu derinlik insanı İstanbul a bağlıyor. Yine bu derinlikle birlikte , farklı şehir ve ülkeler görsede insan , İstanbul a geldiğinde tüm yerler silinircesine işte benim dünyam burası ait olduğum dünya ve benim evim yerim yuvam Toprağım burası diyebilmenin içseliğini ve aitliğini yaşıyor. Orada benliği tamamen aitlik hissederken ayakları adeta İstanbul a daha kuvvetli bağlanıyorcasına ayrılmak istemiyor. Orada bu aitlik insana kendini hem daha hafif hissettiriyor hemde hep oradaymışcasına rahatlık içinde hissettiriyor. Bilemiyorum kan mı çekiyor toprak mı çekiyor insanın özü mü çekiyor İstanbul un manevi iklimi mi bilemem. İşte bunları hissedebilende aitlik , hissedemeyende sıradan bir materyallik hissi oluşuyor.
Harika yazmışsın👏👏
Teşekkür ederim 😊🌹. Sevindim mutlu oldum. Aynı ve daha daha derinlikte şekil bulan hisler ve düşünceler içinde oluşun okuduğun satırları harikalaştırıyor ve harika bulduruyor. Ortak paydalarda buluşmak , anlaşılabilmek ve anlayabilmek çok güzel ve çok mutluluk verici. 😊
Kadın başına çekilecek bir yer değildir, Bursa Tekirdağ gibi yerler olur hem de İstanbul'a yakın olur gidilip gezilir ama İstanbul tek başına sıkıntı.
Nasıl gibi sıkıntı mesela
Bazı erkekler yüzünden sıkıntı olabilir
BU ne yazık ki heryerde var
İstanbul'da fazla sadece belli yerlerde olmayabilir o da çok para ile olabilir ki binde bir bile çıkabilir diğer yerler daha az riskli yani yine siz bilirsiniz tabi.
Aşırı kalabalık. Sadece gezmeyi seviyorum. Yaşamak için asla tercih etmem.
Canlılık kalabalık seviyorum
Olabilir
Paranı yeterli değilse köyünde kal, hiç düşünme
Yok kalamam
Ekonomik ve sosyal durumuna göre benim gibi bilgili bir İstanbulludan, semt seçimi için tavsiye almanı öneririm. Çünkü burası ÇOKOMELLİ 🙌
Ümraniye’de evimiz var semt olarak nasıl iyimidir
Nasıl bir sosyal ortam beklentisi içinde olduğuna göre değişir. Ümraniyenin her yeri aynı standartta değil. İyi ve kötü semtleri vardır illa ki. Ama genel olarak elit bir ilçe sayılmaz. Metroya yakın ise kendi evinde yaşamak tercih edilir bir durumdur
Metroya yakın sayılır
Maddiyat yeterli ise Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Adalar da yaşamak için gayet güzel semtler var. Boğaziçi boyunca da güzel semtler var. Zorlanırım dersen Ümraniyedeki evde kötü olmaz
Evet o saydığın yerleri çok seviyorum favorim
Ben 3 sene yaşadım yapamadım çok kalabalık her yer beton yaşanılacak bir yer değil
Canlılık kalabalık seviyorum ben
Zor bir yaşam kalabalık ve pahalı benlik yer değil
Kalabalık canlılık seviyorum
Ben sevmiyorum işte ne kadar çok kalabalık o kadar pahalı ve o kadar sorunlu bir ekosistem
Cesaret, meslek, maddiyat ve ne kadar güçlü olduğuna bagli
Doğru
Kaldı ki çok sosyal biri isen deli dolu yaşarsın ama değilsen zorlanirsin
Sosyal olmayı seviyorum
O zaman nerde akşam orada sabah hayati yasayacagin yer. Ancak giden senden gider
Abartma ya okadarda değil. Belirli vakitlerde dışarı çıkarım 7/24 saat değil
İstanbul keşmekeş yeri. Abartı değilde söylemine nazaran dedimdi. Orada her şey fazlasıyla mevcut.
Dikkat etmek lazım
Hayat senin! Bir kere geliyorsun hayata. Tercihinle kaderini kendin yazdığını unutmazsan geleceğini gorebilmen mümkün oluyor. Zamanında bu sözü bilseydim bir ömrü boşa heba etmezdim. Hayatın verdiği dersi erken almak insana hata yapmamayi ogretiyor
Sadece gezdiğin şehir olarak kalsın bence herkes zengin şehir diyor :)
Sadece gezmek yetmiyor ya kalmak istiyorum
İstanbul bir kaç nokta hariç tam bir çöplük. bir çok büyük şehirde yaşadım. yinede İstanbul kadar yaşaması gergin sıkıntı bir şehir yok.
Gergin sıkıntılı bi şehir evet ama çokta güzel bi şehir. Ümraniye taraflarını düşündüm iyimidir
fena değil. bana biraz muhafazakar geliyor oralar. ama genel olarak aradığın herşeyi bulabileceğin. ulaşımı kolay bir yer
Evet ya gerçekten muhafazakar banada öyle geliyor. Biraz açık giyindiğimde ters ters bakanlar oluyor sinir oluyorum
türkiyenin bir çok yeri öyle maalesef. kimse kendi işine bakmayı öğrenemedi daha ülkemizde.
bir kaç spesifik kounm harici bunu yaşayacaksın. ya da direk yurtdışına yerleş en küçük ilçesinde bile yaşam standartların kat kat artısn
E ben şu an zaten yurtdışındayım ama burada hayat yok. Burdan kaçmak istiyorum. Sessizsakin ruhsuz bi yer ruhum daralıyor hayat yokk ben canlılık kalabalık seviyorum
yanlış ülkedesin demekki :) Moskova ya gel. bir şehir nasıl böyle eğlenceli cıvıl cıvıl olur. bu arada nasıl hala inanılmaz düzenli kalmayı başarabilir gör :)
Yok beni çekmiyor kendi vatanıma dönmek istiyorum. Yabancıları görmekten gina geldi
Git bakalım, koşarak kaçacaksın.
Sanmam. Sık sık gidiyorum zaten
Gitmek bir süre kalmak ayrı. orada yaşamak ayrı.. Nyse sen bilirsin tabi
Fark nedir
Yaşayınca görürsün. Herkesin herşeye bir tahammül seviyesi var. Başta önemli değil dediğin en basiti trafik bile bir süre sonra kim çekecek diye dışarı çıkmama sebebin olacak
Ya okadar normal kalabalık bi şehir nede olsa
hadi bakalım sen bilirsin ne diyim :)
Zor bir şehir iyi para kazanmiossn gelme tavsiye etmem
şu an yurtdışında yaşıyorum burdan çok sıkıldımm
Hangi ulkedesin
İsviçre
Yurt dışında yapan burdada yapabilir iş varsa
İyi bir iş maaş yaşanır hemde daha eğlenceli:))
Evet bende öyle düşünüyorum
Hayırlısı olsun hakkinda
Çok sağol ama tek başıma endişelerim var
Ne gibi mesela
Allah korusun başıma bişey gelir falan
Bu jeryerde geçerli bence
Orası öyle tabi ama tek başıma kendimi evde güvende hissedebilirmiyim mesela
Yaşayacağın semte göre bu hiraz değişir tabi ki
Evimiz ümraniyede
Ümraniye'de Yamanevler tarafinda beş yıl oturdum hiç öyle sıkıntı biryer değil gormedim hem kalabalik olay olan biryer degil
Evet yamanevleri biliyorum canpark var. Evet Ümraniye’de sessiz sakin çok sevdiğim bi semt değil. Benim tercihim Kadıköy ve Beşiktaş
Çok kalabalık semtler sevmiyorum ben mutluysan oralara taşınır sin ozaman
Umarım en kısa zamanda hayırlısı
Hayırlısı tabi nerde mutlu olacaksan orada ol
Aynen öyle yaa hayata bikere geliyoruz mutlu olmak çok önemli. Asla kendimi buraya ait hissetmiyorum. Yabancıların içinde yabancıyım🥲
Gel ozaman mutlu olursun bence
İnşallah çok sağol
Sende sağol iyi sohbetti
:)
:))
Arada tekrarlayalım
Olurrr
Peki bulursam seni olur
Aa evet doğru denk gelmek zor olur
Yapacak bişey yok dikkat et kendine iyi geceler
Sende dikkat et iyi geceler kibar adamsın belli
:))) arayan bulur
Yurtdışında yaşıyorum demişsin, yurtdışını bırakıpta İstanbul’a gelmek pek akıllıca bir hamle olmaz. şu an nerede yaşıyorsunda bu kadar çok gelmek istiyorsun?
İsviçredeyim. Sessiz sakın sıkıcı ruhsuz bi yer. Ruhum daralıyor yaşamıyorum gibi bişey. Yabancıların içinde yabancıyım. İstanbul’a sık sık geliyorum ve çok seviyorum canlılık kalabalık tam bana göre
Kalacağın muhit çok önemli İstanbul’ u yaşamak istiyorsan Anadolu yakasını öneririm. İç kesimde bulunan ilçelerde pek bir şey anlayacağını sanmıyorum. Güvenlik sorunlarında da artık tüm şehirler aynı statüde bence.
Ümraniye taraflarını düşündüm iyimidir
Taksim tarlabaşı senin için iyi başlangıç olur soran.
Çok iyi değil ama ulaşımla çeşitli yerlere geçebilirsin
Evet
Yaşarsın işte, herkes nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşarsın. Garip gelebilir sana ama İstanbullular İstanbulu gezmezler.
Sık sık gezmeye geliyorum zaten zamanla yaşamayada alışırım
Kimisi kalabalığı sever kimi istemez ama trafik sorunu var ulaşım raylı sistemler kolay her ne kadar şikayetçi gibi görünse de insanlar İstanbul dışında çok uzun süre kalamazlar
Evet öyle herşeye rağmen çok güzel
O yüzden vazgeçemiyoruz şu an işten cikip aracımla 1 saat sürecek bir yol beni bekliyor
Güzel bir yer ama çok kalabalık ve maddi imkanlar açısından pahalı bir şehir Maddi gücünüz varsa gidin DRM bende daha önce gitmedim gidip bir kaç günlügube kalmayı düşünüyorum
Ben sık sık gezmeye gidiyorum
Bence İstanbul değil İstanbul yakın bir il veya ilçeye yerleş Sakarya Kocaeli Bilecik Tekirdağ ( özelikle çorlu)
Yok oralar çekmiyor beni İstanbula hayranım ben
Avrupa mi Anadolu yakası mi daha çok ilgini çekiyor
Avrupa
İstanbul'da yaşamak zordur. Ama güçlüysen kendime güveniyorum diyorsan o ayrı konu.
İstanbul güzeldir hem de çok güzel ama yorar insanı. Kişiliğini bilmediğim için fazla yorum yapamıyorum.
Zaten neresi olursa olsun önemli olan kimseye muhtaç olmadan yaşamak
Gelirine bağlı.
Eğer iyiyse yaşanabilir diğer türlü zor
yurt dışı çok sessiz sakin demişsin hangi ülkedesin, ben yeni bir ülkeye taşındım ama burası çok canlı bence.
Ben İsviçredeyim sen nerdesin
Almanya. Eskiden Ankara 'da yaşıyordum ama Ankara buranın yanında çok sakin. Burada kasabalarda bile sürekli yeni etkinlikler oluyor. Tabii İstanbul'a kıyasla nasıldır bilmiyorum ben İstanbul'a en son çocukken gittim ama Ankara 'ya kıyasla kesinlikle çok daha canlı.
Sevdiysen ne mutlu sana. İnsan yaşadığı yerde kendisini iyi hissetmeli. Ben İstanbul’a sık sık gidiyorum cıvıl cıvıl kabalalık tam bana göre
Haklısın 😊
Kpss nin bile en düşük puanla kapatan şehri İstanbul 😃
Çok kalqbqlık ve zordur tek değil se bi arakadaş bulsan daha iyi olabilir
Kiralar o haldeyken çok zor orada yaşamak başaranlar nasıl yapıyor bilmem
Ben 3 milyon nufusluk başkent olan bir şehirde yaşıyorum yurtdışında. O kadar sıkışık trafiği var ki... Bu bile beni daraltıyorken İstanbul'u düşünemiyorum. Gezmesi evet inanılmaz keyifli ama yaşamak için asla.
Nerdesin kş
Kuala Lumpur
Aslaçekmez beni
Tayland'a yakın olması avantaj aslında. Izin gunlerimde tatil yapabiliyorum. Ama iş imkanı için Kuala Lumpur bayağı kazançlı
Yok tercihim değil
Doğduğumdan beri İstanbul'dayım eskiden İstanbul Süperdi her geçen sene daha kötüye gidiyor bak erkek halimle belirli yerlere sokaklada gece vakti ben bile geçmiyorum oralardan çok Kalabalıklasti çok değişik bir hal aldı İstanbul
Evet maalesef ama yinede güzel
Bencede güzel İstanbulsuz hayat nereye kadar🙂
Yok İstanbulsuz olmuyor
Ben İstanbul menseili😁🤪🤪
İstanbul’a bir üst ünvanla terfiyen tayinim çıktığında geçinme korkusu ile durdurmıştum.
Güzel ama yorucu maddi gücünde iyi olması lazım
100bin dolaylarında kazanacaksan, 30-35 e kiralık bir daire bulursan, bir şekilde idare edilir.
Ümraniye’de evimiz var orada kalırım
Çok daha mantıklı
Yakınım ben de oralara
Kadın başına her şeyi yaparsın da bu ekonomi o ekonomi değil
Neden ki
Kira fatura gibi giderleri karşılayamazsın ya da zor karşılarsın
Ümraniye’de evimiz var zaten kira derdim yok sadece iş sıkıntı ve arkadaş çevresi
O zaman cok sorun yaşamazsın ama yalnızlık sandığın kadar güzel değil. Duvarlari izleyip boş boş oturduğun zaman anlarsın. Yine de merak ediyorsan dene, güvenliğine dikkat et.
Tanıdığım 1-2 arkadaşım var. Ama çevre bulmak kolay aslında
Çevre bulunur da bu zamanda insanlara güvenmek kolay değil.
Evet orası öyle
Siz ist da mi yasiyorsunuz
Burada çok imkan var , her konuda güzel bir şehir. Ama insanlarına dikkat etmen lazım bence. Ben de İstanbul da yaşıyorum ama başka bir şehirde yaşamak isterdim yinede
Çok haklısın teşekkürler
💓💓
tabii ki yapabilirsin ama sakın esenyurt civarı olmasın
Ümraniye düşünmüştüm iyi midir
Beş yıldır üni okuyorum balta alışamıyorsun ama zamanla kopamayacağını anlıyorsun öyle diyeyim zorlukları var trafik ulaşım maddiyat ve her tip insan olması gibi ama cidden efsane şehir
Evet ya sık sık gidiyorum ve hayran kalıyorum. Olumsuz yönleri olduğu gibi olumlu yönleride fazlasıyla var. Umarım en kısa zamanda bende yerleşirim
Umarımm, pişman olmazsın bence
Yok sanmam pişman olmam, tam bana göre ama ilk başta zorlanırım kesin alışana kadar
O bana da oldu , cok normal. geçiyor merak etme
Sen tek mi geldin
Evet 18 yaşındaydım ilk geldiğimde uni icin
Yurtta kalıyorum 5 yıldır
Ne güzel kendi ayaklarının üzerinde durmuşsun
30 yıldır İstanbul'da yaşıyorum başka bir yerde yaşamak istesemde yaşayamam
Evet dimi insan kopamıyor
Hayır çok denedim ama olmadı
İnanırım
İstanbul aşktır
Hemde nasılll
Hangi yakasindasin
Ümraniye taraflarını düşündüm
Güzel yerler evet muhafazakar ☺️
Evet bencede öyle. Biraz açık giyindiğimde ters ters bakan oluyor
Bir çok ilçesini bilirim
Vallaha bizde bu şehirden gitmek isteyenlerdeniz bakalım ne olacak
Nereye
Köye gitmeyi çok istiyorum
Çok sıkıcı
Neden sıkıcı olsun ya gitmek isteyeceğim ilk yer iş yok ama ne olursa olsun doğa insanıyım
Anladım herkes farklı düşünüyor tabi
Şehir hayatı gerçekten çok bunaltici hele ki kadın başına zorluğu daha fazla başaran var ama sizin yapınız nasıl dayanma siniriniz nereye kadar bilemem
Ben bunalmam ya kalabalık severim zaten. Sadece bi kaç arkadaş bulmam gerek
Bulabilirsin ama doğru insanı bul
Onu bulmakta zor
Evet güven gerekir
Ben seviyorum bu nedenle daha çekilir çile gibi geliyor bana:) ama sevmeyeni bıkanıda çok sen tek başına kendini güvende hissede bilecek misin?
Bende sık sık geliyorum ve kendimi oraya ait hissediyorum. Çok seviyorum. Evimiz Ümraniye’de kendimi güvende hissedebilirmiyim bilmiyorum biraz endişelerim var :(
Ee evde varmış hazırda, kira derdin yoksa zaten tek başına her türlü geçinirsin. Muhit mahalle olarak icin rahat etmeyecekse oranin kirasiyla guvenlikli sitede 1+0 1+1 dairede kiraya girebilirsin
Evet ama ben yurtdışından gelmek istiyorum ülke değiştirmek falan baya zor. Yanımda bi arkadaş olsaydı çok daha kolay olurdu. Ama öyle birini bulamadım
kadın başına ne ya kızı köyden çıkarırsın da köyü kızdan çıkaramazsın
Ne alaka
Kadın başına yaparsın. Türkiye'nin en güzel şehri. doğma büyüme oradayım. Hatta turistlerle sohbet et belki yurt dışına taşınırsn evlenip hahaha
Ben zaten yurtdışından kaçmaya çalışıyorum burada hayat yok. İstanbul’a sık sık geliyorum zaten. Ne güzel keşke bende doğuma büyüme oralı olsaydım kıskandım seni
Hangi ülkedesin ki? Ben de keşke yurt dışında olsaydım fnrmkefj
İsviçre çok sıkıcı
Kiralar 50 bin. Ulaşim ve yaşam pahalı. Aram varsa durma
Ümraniye’de evimiz var. Kira derdim yok ama iyi bi iş önemli
Kira derdin yoksa sorun yok. Ev boş mu sana tahsis edilebilecek mi?
Boş değil tabiki her şey var
90-100k arası maaş alırsan geçinirsin oturacağınız yaka önemli.
Anadolu mu düşünüyorsunuz Avrupa mı?
Avrupa yakası Anadolu yakasına göre daha pahalı ve kalabalık.
Ümraniye de evimiz var orada kalırım
Benim de Avrupa yakasında evim var iş için Anadolu'dayım ayda 150K kazanıyorum rahatım ama hiç eviniz vs olmazsa zor.
Ümraniye iyidir gönlünüzce olsun her şey inşallah :)
Çok teşekkürler
Ben yapamam sadece gezmek için iyi 😌 kendine dikkat et
Ben seviyorum ya sende çok sağol
Ne demek canım benim yolun açık olsun 💖
Güzel şehir de çok kalabalık ya yaşanmaz bence sadece turist için iyi onun dışında fakir fukara garip gureba adam için işi çok zor trafiği, kalabalığı, pahalılığı ama zengine sıkıntı yapmaz parası olan tadını çıkarabilir.
Tek çalışırsan zor geçinirsin iyi bir işin yoksa şayet ne iş yapmayı düşünüyorsun
Kira derdim yok evimiz var tek sıkıntı iyi bi iş
Ne işle meşgulsün peki
Yapabileceğin işleri gözden geçirelim ben inşaat işiyle meşgulüm her yerde çok kazandığımız gibi burada da çok kazanıyoruz maaşlı işci olsan bile 130 net alırsın altına düşmez henüz bir evim yok ama almayı düşünüyorum bende memleketten 3 katlı bir apartman mı alsam 12x3 36 bin yapar ya da üstüne biraz daha katıp ordan bir daire mi alsam oda 25 35 arası kira yapar karar veremedim
Nasılsın
Fena değil sen
Teşekkür ederim bi ağırlık çöktü uyumuşum içim geçmiş yeni uyandım 😀
Evet yapabilirsin ben de yardımcı olurum her konuda
Çok sağol
birazda maddi gücün yerinde olmalı öyle basit değil İstanbul da yaşamak
Kira derdim yok evimiz var ama tek sıkıntı iyi bi iş
Yanlış anlama ev karın doyurmaz tamam kira derdinin olmaması büyük bi artı ama fatura, ulaşım, market vs çok büyük bi masraf artık İstanbul'da ha bir de kendin demişsin zaten iyi bi iş diye en büyük sorun o ne is yapıyorsun veya ne mezunusun bilmiyorum ama aldığın maaş geçirmeye anca yeter belki yetmez çünkü artık her şey çok pahalı Ankara’da yaşıyorum en basiti ekmek 17.5 tl sen düşün gelen faturaları vs hiç söylemedim sana ondan kolay değil cidden yaşam artık
Evet onu biliyorum
Kaç yaşındasın ve ne mezunusun? İstanbul’da rahatlıkla bulursun iş
Ben de düşünüyorum kamu görevlisiyim küçüklüğümden beri İstanbul hayranlığım vardır benim tayin isteyip orada yaşamayı ben de ciddi düşünüyorum artık ama bilmiyorum ha Ankara ha İstanbul 😅ikiside pahalı artık alıştık sonuçta 😂
Yaşım 34
Senden küçüğüm 28 yaşındayım ben 6 yaş büyüksün benden tam sorun olur mu senin için peki küçük olmam
Ne için sorun olur mu
Yani genel itibariyle kendinden küçük biriyle sohbet edip görüşür müsün yaş takıntın vs var mı?
Görüşme gibi bi amacım yok
genel olarak sordum ya kendinden küçük biriyle görüşür musun normalde onu demek istedim esasen ve sen henüz daha gelmesin anladığım kadarıyla Türkiye’ye
Evet normalde görüşüyorum, sık sık gezmeye geliyorum
Anladım bazen iyi olabiliyor demi kafa dengi vs olabiliyor olgun kadın şarap gibidir yıllandıkça güzelleşir cidden ne istediklerini biliyorlar ergen vs değiller sohbet etmesi vs cidden iyi oluyor ben de kendimden büyük kadınlarla daha iyi anlaşıyorum en son ne zaman geldin ve hiç Ankara’ya geldin mi peki gezmek için
Bu arada bence Ne olursa olsun cidden değer bence yaşanması gereken bir şehir ben de severim ben de büyük şehirde yaşıyorum artık Ankara da kalabalık trafiği vs cidden var ama İstanbul bi başka kendini çekiyor dünyanın en güzel şehri diyebilirim
Evet İstanbul hakkında yazdıklarına katılıyorum. Asla sıkılmıyorum bunalmıyorum canlılık kalabalık zaten tam bana göre. En son 1-1.5 ay önce geldim yine gelmek istiyorum
Ankara’ya da beklerim seni atamızı ziyaret ederiz 😊 ve kesinlikle ben de seviyorum ve düşünüyorum tayin isteyip İstanbula gelmeye o dokuyu yaşamak istiyorum Ankara sıkıcı ama İstanbul öyle mi sahil yeter İstanbul'da
Aynen ya bi sahil bile insana nasıl iyi geliyor. Bütün sahilde oturup denizi seyredebilirim. Ankara’ya seneler önce gelmiştim 14-15 yaşlarında Anıtkabir’i ziyaret etmiştim. Ama onun dışında Ankara çekmiyor beni sıkıcı geliyor
Kesinlikle katılıyorum 1- sıkıcı -2 bürokrasi-3 soğuk bi memleket Ankara ama İstanbul öyle mi cidden ya sahil havası yeter heleki insan bi nefes almak istiyor bazen ve sahile gitmek istiyor gidince rahatlıyor Ankara’da bu imkan yok ama İstanbul başka ya al kahveni otur seyret denizi kuşları martilari vs inan Ankara çok değişen bi memleket değil İstanbul çok hızlı değişir
Gizliden çıksam özelden konuşabilir miyiz acaba? Ne dersin
Çok güzel anlatmışsın 👏
Öyle kesinlikle insan bıkıyor çünkü her an bi bürokrasi yolların kesilmesi ne bileyim bi bakan bilmem ne geçmesi vs sıkılıyor insan cidden bunalıyor insan inan nefes alacak yer yok yapay goller vs başka bi sey ok
👏👏
İstanbul'da insan asla sıkılmıyor
Sikilmaz insan asla sahil yeter insana vallaKesinlikle öyle ya seninle kahve içmek isterdim İstanbul'da sahilde böyle denizi izlerken sohbet etmek valla
Kısmet :)
😅haber verirsen gelirim ben de görüşürüz bi kahve içeriz biraz İstanbul sahilime bakarken dedikodu yaparız ne dersin 😅😂😂😂😂😂
😂😂 bilemem
Ahahah bence güzel olur terapi gibi dedikodu yok mu yoksa bence biriktir sen gelinceye kadar saatlerce denizi seyrederken konuşur ederiz hazır yaz günü havalarda iyi valla çok iyi gelir bak dedikodu biriktirelim mi 😂😂😂😂