Eskiden çikolata yetiyordu şimdi bizim bile kullanmadığımız pahalı eşyalar isteniyor şaka gibi
Gurbetçiyiz diye zengin olmuyoruz maalesef
Eskiden çikolata yetiyordu şimdi bizim bile kullanmadığımız pahalı eşyalar isteniyor şaka gibi
Gurbetçiyiz diye zengin olmuyoruz maalesef
Cevap
6Cevap
akp'ye oy veriyorsunuz ta oralardan
bari pahalı hediyeler getirip hatanızı telafi etmeye çalışın diye düşünüyoruz
Ben ve ailem oy vermiyoruz çünkü orada yaşamıyoruz yani birakin genellemeyi
hiç gurbetçi tanıdığım akrabam falan yok biliyon mu
boş ver problemsiz daha iyi
tabi le
5 euroluk çikolatayı hediye diye getiriyorsunuz mk bilmesek yutturacaksınız
çikolatadan bahsetmiyorum. isviçredeyim ve en güzel çikolatalar burada ve getiriyorum keşke sorun çikolata olsa
Evlerimizi otel gibi kullanıyorsunuz aldığınız iki parça şeyi de çok görmeyin bir zahmet
Kim otel gibi kullanıyor? Kendi evimiz var çok şükür ve 2 parça değil o sadece bi kişi benden 200/300 euroluk şeyler istiyorsa bu 2 parça basic bi şey olmuyo
Arkadaşım ben hak edeni zaten evime alıyorum ama kendini zorla atan da var
Zorla atan yoktur siz iki yüzlüsünüz evet evet gel diyip arkadan sallıyosunuz sanki bilmiyoruz
Ayıp olmasın diye o da 😂 vallahi bizim gurbetçiler bizde ağalar gibi ağırlanıyor şimdi Allah var
Ayıp olmasın mı? Zorla evet diyip arkadan sallamak yerine direkt hayır de çünkü bu daha az ayıp olur emin ol. Evine misafir gelirse kim olursa olsun ağa gibi ağırlanacak tabii? Bizde öyleyiz sizin gibi değil
Yahu arkadaşım ben kendim aile evinde yaşıyorum bizim de sınırlarımız bizim de kendimize ait kişisel hayatımız var her sene her sene geliyorsunuz sürekli beklenti içindesiniz yapsak da mağdursunuz yapmasak da mağdursunuz eminim bak yüzde yüz eminim biz her sene bu şekilde gelsek sizde yiyelim bizde oynayalim tatillerine gelsek bir süre sonra hayır dersiniz çünkü ordaki kültürü biliyorsunuz hayır demek kolay git demek kolay biz de burada sizi kırmamak adına demiyoruz siz asla karşı tarafı düşünmüyorsunuz aldığınız iki çikolata bir kahve bir de hediye yani onlara mı kaldık sanıyorsunuz hahaha onu bile söylene söylene getiriyorsunuz burada soruyorsunuz yani daha ne diyim ya valla? Biz de insanız size tatilse bize de tatil.
cok boş yaptın yordun insanı. işte kendinizi belli ediyorsunuz çünkü benim akrabalar kaç defa buraya geldi, 2 ay, 1 yıl için bile kalanlar oldu ve bi şey demedik çünkü aile dedik. siz 2 hafta için otuyorsunuz zaten
kim 2 çikolata bi kahve dedi? pahalı hediye dediğim sence bu mu? en pahalı parfümleri istiyorsunuz, yok Dior, Charlotte Tilbury, Guerlain, Yves saint Laurent makyaj istiyorsunuz şaka gibi bi de bilerek en pahalısını. Bizde zengin değiliz sizin için çalismiyoruz
Yalnız sizin akrabalar tuhafmiş ben kendi samimi olduğum kuzenlerden lazım olan şeyler isterim o da kardeşim gibi yani kendi almak ister onun dışında öyle yok iphonemuş yok diormuş istemem yani benim ailemin yüzde 95 orada İsviçre Almanya Danimarkada falan ama öyle kalkıp da o tarz şeyler istemem pahalı lüks şeyleri herkes sever herkes almak ister ama kendin çalışıp alacaksin hep baskasinin şeyiyle olmaz o çok yanlış
Ayrıca boş da yapmadım saygılı konuş.
işte sen istemiyorsan başından söyle sen gelip algı yapıyorsun yok çikolata getirdiniz diye üfleniyorsunuz gibisinden. ben pahalı derken bundan bahsediyordum çikolata kahve değil. ayrıca o isteyenler çok saglikli olmalarına rağmen çalismayan kadinlar 25-35 yaş arası evde oturup oturup tüm akrabalardan istiyorlar utanmadan
Almak zorunda değilsin. Söyle sen de ki orada ben bile kullanmıyorum alamıyorum dediğiniz markaları çok pahalı orada da diye. Gerçekten bizim gurbetçiler çok fena valla burada her birinin mutlaka bir dairesi vardır bazılarınınki bir sürü hepsini kiraya verip gelip bizde kalıyorlar yine de bir şey istemeyiz şükür kendimiz kazanıyoruz akşama kadar burada çalışıyoruz ağızlarını aç siz zenginsiniz siz söyle siz böyle. İsviçrede amcamla yengem kalıyor bir gün bize onca borç harç içindeyken ellerini uzatmadılar ama ev alıp onlara haber vermedik diye yengem kendince tantana yaptı 😂 hani gerçekten herşeyin farkındayız ama ses etmiyoruz sen de biraz bizimkilerden feyz al öyle ol dhjsjajjajajjahw
annemler için söylemiyorum yoksa bana kalsa onlara oyle bi gösterirdim ki emin ol. onların varsa niye kıskanıyorsunuz mutlu olmak yerine? babamda bi ev aldı ama adam ne yaptı? 40 sene deli gibi çalisti neler çekti. Biz çalismiyor muyuz? para nerden geliyo sanıyorsun? 7 sene okudum isimi aldım çalisiyorum kazanıyorum tabii ne sandiniz? sizin için mi yapıyoruz?
sizin kadar fesat, kıskanc, dedikoducu ve kaba görmedim hayatımda zaten sizden alacagimiz yok cok sukur
Öylelerinden uzak dur ve kafana takma senede bir kere gördüğün insanlar boş verr
Ya bu eşeklere bu şekilde niye soru sordun ki? Baksana yorumlara beyinsiz hepsi. Zaten yaz geldi diye kuduruyor hepsi bize
sinir oldum her biri gidiyorum diye benden bi şey istiyo ha normal fiyatlar olsa tamam diyecemde değil ya
Şimdiden 6-7 tane parfüm, makyaj malzeme setleri.. Aynı parfüm tr de var ama orjinal değilmiş. Bugün müller de 900 kusur euro hesap ödedim şaka gibi
Bendende pahalı parfümler, makyajlar isteniyor. ben bile kullanmıyorum yemin ederim bak bi maybelline mascara bi de Kiko gloss kullanıyorum ve gelmişler yok Dior yok chalotte tilbury Guerlain...
Ya tabii tabii kendileri almak istemiyor sonra orijinal değil. Keşke almasaydın ya 900 euro ne demek bize ne yapıyorlar sanki çok mu iyiler hepsi dedikoducu
Maddi yönden problem değil. Ben kuzenlerime aldılar zaten. Ama alakasız akrabam aradı 2 gün önce 17 pro max istedi😂😂 burada ucuzmuş, gelince kayıtı da benim pass üzerinden yapacakmış. Eee dedim, parasını gönder alayım dedim. Ayıp birde akrabandan paramı istiyorsun dedi. Komedi gibiler ya. Temmuz sonuna kadar bakalım daha neler isteyecekler
Yok valla maddi yonden sıkıntı, ben burada eşek gibi okudum çalışıyorum kendim için, ailem ve ilerdeki kuracağım aile için yani annemin kuzeninin torununun oğlu Ahmet ne istedi umrumda değil
yemin ederim yüzsüzler bendende iPhone istendi, bende bile en üst model yok ne anlatıyor bunlar
kendi iPhone isteyince sorun yok sen para gönder diyince mi ayıp oluyor hahhaha
bunlar daha başı onlar liste hazırlayıp isterler bekle gör
1tane araba al gelirken kusen
yemin ederim bi akrabam babamdan bunu istedi şaka gibi cidden
Sasirmis aq sanki manavdan domates istiyo
burada ucuzmuş bilmem ne tamam ucuzada var ama Audi isteyip küstü sonra
İnsan 50 lira isterken çekinir, direk araba istiyo şaka gibi
bizimkiler utanmaz olmuş. eskiden çikolata iste şimdi Audi hahaha
Şaka gibi diyorum ondan işte, insan bi yerini yurdunu bilir. Sanki Almanya da o adam ağaçtan topluyor parayı, ne zorluklar ne çalışmalar kimse onu düşünmez. Küsmesi çok daha iyi
gerçekten küssünler daha çok sevinirim, zaten hepsi dedikoducu kıskanç yani gerek yok.
ben burada 7 sene okudum işimi aldım eşek gibi çalisiyorum kimse farkında değil ama
babamlar gelip deli gibi çalışıp aldılar havadan düşmedi
Aynen oyle anlayabiliyorum. Ne güzel senin için inşallah daha da iyileri senin ve seninle olsun fesatlar uzak olması çok daha iyi. Daim olsun başarıların
cok cokk tesekkur ederim inşallah senin içinde oyle olur ve umarim durum duzelir orada
İnşallah çok sağol
Aynen katılıyorum gurbetçiler zor kazaniyo
Dilenci oldukları içn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu durum gerçekten çok yıpratıcı olabilir. Eskiden bir çikolata yeterken şimdi pahalı eşyalar beklenmesi, zamanla değişen algılardan ve tüketim alışkanlıklarından kaynaklanıyor. 😔 Gurbetçilerin çok zengin olduğu düşüncesi toplumda maalesef yaygın. Bu beklentiler, gerçeği yansıtmıyor ve seni zorluyor olabilir. Kendi sınırlarını nazikçe ifade etmek çok önemli. Sevgiyle kal! 💕🌍💸