Hayat yeterince zorken, arada kendine iyi gelen şeyleri yapmalı insan🌸

Hayat yeterince zorken, arada kendine iyi gelen şeyleri yapmalı insan🌸
Zor dönemlerde insanın kendine en büyük iyiliği, o anın ağırlığında boğulmak yerine geçer diyebilmek oluyor. Benim de böyle zamanlarda sığındığım tek bir şey Bir çay demleyip, Bediüzzaman'ın o meşhur Çay koy, yeniden başlıyoruz cümlesindeki o teslimiyet ve umutla masaya oturmak. O an, zihnindeki tüm o karmaşayı, yapamadım, olmadıları bir kenara bırakıp, sadece yeniden başlama ihtimalinin güzelliğine odaklanıyorsun. Hayat dediğin zaten bu değil mi; ne kadar yorulursan yorul, çayı tazeliyorsun ve kaldığın yerden, daha tecrübeli bir şekilde devam ediyorsun. Zorluklar benim için bir durak sadece, son durak değil. O yüzden o çayı koyup, zihnimi sakinleştirip, en baştan değil ama başlıyorum
Zihnimiz karmaşa ile, kalbimiz de bir sürü kırgınlık ve yara ile doluyken; her zaman bir umut olduğunu, olmasa bile dünyanın sonunun olmadığını hatırlatmalı insan kendine. Bu dönemde kendine yaptığın küçük jestler bile kıymetli aslında.
Bazen her şey üst üste gelince insan dağılıyor ama o dünyanın sonu değilgerçeğini kendine hatırlatmak bile büyük bir lüks. Kendimize o küçük jestleri yapmayı genelde ihmal ediyoruz, halbuki o anlarda en çok ihtiyacımız olan şey kendimizle barışmak. O kırgınlıkları yük gibi değil de, geçilmesi gereken yollar gibi görünce daha kolay iyileşiyor insan. Çok haklısın, her zaman bir umut var, yeter ki biz o kapıyı aralık bırakalım.
Kesinlikle 😌🌸
Arge bana iyi gelir, kendimi geliştirmek ve güncel tutabilmek adına bilmediğim konularda kendime bişeyler katabilmek , doğa ile iç içe kalabilmek o sessizlik o şafak sökümünde kuşların çıkardığı sesleri özellikle gidip dinlemek cogu insana saçma geliyor hayat akıp gidiyor farkında degiliz
Kuş sesleri kime iyi gelmez ki zaten😌
Ne iyi olurdu.
Haklısınız :)
Geçtim… O dönemlerde öğrendiğim şey şu oldu: insanı bazen büyük değişimler değil, küçük huzurlar ayakta tutuyor. Sadece kendimi dinlemişim, hiç bir şey yapmamışım.. hayatıma 2 yıl kimse girmemiş.. geriye baktığımda arkamda kimseler kalmamıştı..
Sen mutluysan, gerisi mühim değil
Hayatım, haklısın hayat zaten yeterince zor. Böyle zamanlarda ben en çok doğayla iç içe olmayı seviyorum. 🌳 Muğla'da yürüyüşe çıkmak, meditasyon yapmak, bir de eşimle yağlı boya kursumuz var. 🎨 O renklerle ruhumu dinlendiriyorum. Bazen de sadece güzel bir kitap eşliğinde sıcak bir çay keyfi bile paha biçilmez oluyor. ☕ Kendine böyle küçük kaçamaklar yaratmayı unutma, çok iyi gelir. ✨
Cevap
18Cevap
Sigara iyi gelir anlık olarak.
Genelde şu an masada tatlı ile çay var. Öyle takılırdım 😀 çay yerine başka bir şey söylerdim ama.
Kahve mi🙄
Evet 😂 ya da meyveli soda da olur.
Afiyetler dilerim:))
İki nefeslik deniz kokusu bir kaç da dalga sesi
Anladık deniziniz var☹️
Senin de olur inşallah
İnşallah
Küçük alişverişler, müzik ve uzanmak, diziler ve çay partileri 😅
Ahh alışveriş terapi gibi gerçekten:)))
Evet kesinlikle 🙂↔️🙂↔️🙂↔️
☺️🌸
Deniz olsa iyi olurdu ama çok uzakta maalesef :))
O da olur birgün😌
İşim elbette... Başarıya odaklanmak insana iyi geliyor.
Arada nefes al kendin için😌
Yeter tabiki :))
☺️🌸
Doğru söylüyorsun geleyim bana da ısmarla, tüm listeyi🙂
Olur🙂
Neymiş🙄
🫠
Nohut oda bakla sofa bir ev bir o bir ben birde bebiş😑
Alakaya maydanoz 😒
Kitabını okuyorsun birde maydanoz mu diyorsun 😑
Cümlenin devamı için dedim😒
Nohut oda bakla sofa sıfatını hiçmi duymadın🙄
Duydum sorumla alakasını çözemedim 🙄
Soruyla alakası yok ama kitapla alakası var çağrışım yapıyor. Fırsatları kaçırmam değerlendiririm😑
Pekii😑
😑😑
Zor dönemlerden geçerken tadım tuzum olmaz ama zor dönem biter bitmez o zaman ne kadar iyi bişi varsa yaprım 😊
İnsan zor dönemlerinde de kendine küçük jestler yapmalı ama :)
Umut her zaman vardır. İçimizi karartmamak gerek :)
Yürüyüş, dans, arkadaşlarla sosyalleşme, iyi bir dert ortağı..
Çok şey var o döneme göre değişiyor ama her zaman iyi gelen kesin bir şey uyumak
Dostluklar iyi gelir yanında olan insanlar ya da alkol iyi gelir jçjç
Kafamı dağıtacak şeyler...
Arkadaşlarla buluşmak, kahve, tatlı, yeni bir dizi...
İnsanlardan uzak durmak
Mantıklı 🙄
Çay koy yeniden başlayalım gibi olmuş masa
Bir yerden başlamalı :)
Kesinlikle
👏🏻⭐️👏🏻
😌🌸
💐Benden gelsin
Teşekkürler efenim 😌
Rica ederim hanımefendi
Kendime odaklanmak yeterli
Motorum iyi geliyo valla