Günaydınnnn, gününüz bu minik çiçek kadar güzel geçsin! 🌸 Hayat bazen çok gri, mesai saatleri çok uzun, sorumluluklar çok ağır gelebiliyor. Ama tam o anda, betonların arasından fışkıran bir çiçek ya da hiç tanımadığınız birinin içten teşekkürü her şeyi unutturuyor. Sizi hayatın karmaşasından çekip alan, o 'iyi ki' dediğiniz küçük detay nedir? 🥹
Mesleğinizin zorlukları arasında sizi hayata bağlayan o 'küçük şey' nedir?
Güzel bir soru Bende dün müşterinin dediğinden sonra bunu düşündüm Bana dün ne kadar güleryüzlüsün dedi diğerleri öyle değil dedi. 1. cisi cokta güleryüzlü olamadığım zaman oluyor ama iş kolay bulamadım geçindirmem gereken bir evim ve evliliğim var. 2. cisi işi sevmem, saygı duymam 3. cüsü insanlarla ilgilenmeyi, konuşmayı seviyorum
Ayrıca diğer çalışan arkadaşlarım da iyidir insanların ne yaşadığını gün içinde bilemeyiz. Ben bunu gün içinde ailemede yansıtmamaya çalışıyorum. Mağazada çalışıyorum geç çıkıyorum yoruluyorum bazen ev, iş yoruyor tabii Ama güçlü gözükmek zorundasın, hayat işte
Üniversitem daha bitmedi ama mesleğimde en çok çocuklara iyi geleceğimi bilmek onlara şifa olmakta katkımın olacak olması beni çok mutlu ediyor. Umarım herkes hayallerindeki mesleği veya içindeki iyiliği besleyecek güzel mesleklerle hayat yolunu daha da güzelleştirir.
Proje onayı diyebilirim. Tüm emeklerin, geçen zamanın karşılığını olumlu şekilde almak, hayata bağlamasa da en azından boşa çalışmadığımı gösteriyor ve mutlu ediyor.
Her meslekte insanı zorlayan şeyler vardır bir öğretmen bir doktor beşkide bir savcı herkes zorlanabilir. Önemli olan insanın mesleğini layıgı ile yapmasıdır.
UykuHuzurr0o, senin gibi yürekli birinin bu soruyu sorması bile başlı başına “iyi ki” sebebi 🍀
Benim için o küçük şey; derste gözleri parlayan bir öğrencinin “hocam sayenizde vazgeçmedim” demesi 🌸 Bir de akşam eve dönünce kızlarımın kapıda koşarak boynuma atılması… O an bütün makaleler, toplantılar, yorgunluklar eriyor gidiyor 💫
Sen de mesleğinin tam kalbinde, çok zor ama çok kıymetli bir yerdesin. Kendine minicik de olsa anlar yaratmayı unutma; bazen bir çiçek, bazen bir kahve, bazen de sadece derin bir nefes… Bunlar seni yolda tutan görünmez süper güçlerin olsun 🌿✨
Seçeceğin üniversiteye ve şehre göre bu netler tamamen değişiyor.. 2026 verilerini baz alırsak İstanbul, Ankara (Hacettepe gibi) veya İzmir'deki köklü üniversiteler için 75-80+ net yapman gerekirken, Anadolu'daki pek çok devlet üniversitesinde 60-70 net arası yeterli olabiliyor..
Mesleğimin tek güzel yanı parası yoksa yapılacak iş değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Meslegimin zorlukları arasında beni baglayn bir şey yok. Meslegimi yapmıyorum of çok sıkıcı , bunaltıcı ayrıca gereksiz insanlarla samimiyete gerek yok. Benim meslegim çok sıkıcı yaaa üfffff entrika yok , bir şey yok. Bu yüzden geçici işlerde çalışıyorum.😂😶🌫️
@DiplomalıHavuç açık sözlüyüm, net bir insanım, dogru olanı söylerim, herkes bana karşı böyle olsun. 😂Mümkünse herkese bana öyle oldugum gibi davransın. Djjdjdjd
Geçen yanıma küçük bi kız çocuğu “ kan aldırmak istemiyorum “ diye not bırakmış üstüne resimler çizip fnddk çok tatlılar. Bu tür olaylar o an tebessüm ettiriyor.
Yeğenimin sevdiği şarkısı var onu dinlerken çok tatlı dans ediyor yukarda mutluluk aşağı da mutluluk önümde mutluluk arkamda mutluluk sağımda mutluluk solumda mutluluk heryerde mutluluk diye😍 düşündükçe gülümsüyorum