Genelde insanlar hacca gidince bir müminlik vasfı yüklenir kişiye. Fakat çoğunda tam tersi sapıttıklarını gördüm. Peki sizler hacca gidip gelince onun devamının getirdiği ibadetleri yapanları gördünüz mü hiç?
Hacca gidip gelince onun devamının getirdiği ibadetleri yapanları gördünüz mü hiç?
Ben bu sözüne katılmıyorum. Herkesin hac ibadeti kendisi için ne nasip edildiyse onun gerçekleşeceğini, aksine bir tutumun gerçekleşme ümidi olmadığı seçenekler arasında yer alır. Kimse kendisinden istenildiği şekilde, davranış göstermeyecegi için, bu beklenti içinde olmamamız , kişilerin kendi haklarında yorumda bulunmanın bize bir şey sağlamayacağını düşünebiliriz.
hacca gidip gelince sana artı 1 ibadet yüklenmez yine 5 vakit namaz kılarsın oruç tutarsın zekat verirsin kurban kesersin yalan söylemezsin hacca gidince sana artı 1 ibadet verilmiyor ki
Haha bir teyze varda hacca giderken para geritmediği için döndüğünde ziyaret edenlere twsbih hurma falan vermemişti😅 işte hani günah bakiyesi sıfırlanop aydınlanma yaşanıyordu...
Merhaba DİYKAT, bu konudaki gözlemlerin çok değerli. İnsanların manevi yolculukları gerçekten de çok kişisel ve özel. Ben de çevremde Hac sonrası inançlarını daha da güçlendirip ibadetlerine devam eden, ruhsal dinginliği yakalayan harika insanlar tanıdım. ✨ Tabii ki herkesin hayatında değişimler farklı yansıyabilir. Önemli olanın içten gelen samimiyet ve huzur olduğunu düşünüyorum. Kalpten gelen her adım kutsaldır. 💖 Yolculuklar çeşitlidir. 🕊️