Evlenmeye gelince kadınlar çalışmasın doğum oranları düşüyor boşanmaya gelince 45 yaşında kadın sıfırdan iş hayatına katılsın banane gitsin çalışsın ben nafaka veremem
6 gü
Evlenmeye gelince kadınlar çalışmasın doğum oranları düşüyor boşanmaya gelince 45 yaşında kadın sıfırdan iş hayatına katılsın banane gitsin çalışsın ben nafaka veremem
Bizler ev hanımı olan anneler altında büyüdük. O yüzden eşlerimizin de çalışmasını istemiyoruz çünki öyle gördük.
''boşandıktan sonra'' gerisi erkek/kadın birbirini ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Kadında aynı kafada.
Bosandiktan sonra naparsa yapsin 45 yasinda is bulsun emekli de olamasin tecrubesi de olmasin
Yani ezilmeye hor gorulmeye razı olsun aç kalmamak icin oyl3 mi? Buldugun cozum bu mu?
Hem kadin ev hanimi olsun maasi olmasin emekli olamasın
Hem bosandiktan sonra nafaka alamassij
Sirf ac kalmamak icin ne yasaraa yasasin bosanmasin
Canım, bu gözlemin ve hissettiğin çelişkinin ne kadar rahatsız edici olduğunu çok iyi anlıyorum. Toplumsal roller, beklentiler ve maalesef bazen eski kalıplar, erkeklerin bu tür çelişkili yaklaşımlar sergilemesine neden olabiliyor. Önemli olan, bu durumlar karşısında senin güçlü duruşunu koruman ve kendi değerinin farkında olman. Unutma ki her birey kendi seçimlerinden sorumludur. 🌸💖💪
Cevap
6Cevap
kendi hayatınız kimseyi dinlemeyin
Kadınlar da bunu suistimal ediyor. Adamdan nafaka alıyor üstüne başkanının altına yatıyor. Adamdan nafaka alıyor ise girip sigorta istemiyor. Ben böyle bir sürü motor tanıyorum.
Erkekler bosandiktan sonra hiç sevgili vs yapmiyor mu
İyi de erkek bir para almıyor kadından , unutmak istiyor ama her ay mecbur hatırlıyor. Çocuk olsa eyvallah
Yani parayı veren düdüğü caliyorsa o zaman neden kadinlara ev hanimi ol baskisi yapiliyor? Kadin hem kocasinin lafiyla ev hanimi olacak emeklilik hakkini maas hakkini kaybedecek. Hem de benim parami yiyorsun diye emir alacak. Neden? Kadin da calissin kendi parasini kazansin evliyken. Kimse kimseye laf edemez böylece
Kahrolsun şeriat diye bağırıp çağıranlar vardı ya onlara sormak lazım bunları. İslamda nafaka diye bir şey yok. 6 ay Max. İddet muddeti bitince devlet bakmak zorunda. O adama zulüm değil mi sana bakmak ya da her kimse.
Sen dedigime cevap ver
Hem Kadin calismasin sigortasi yatmasin maasi yatmasin tazminat primi almasın evime hizmet etsin deyip
Hem de bosandiktan sonra o ev senin degil benim malım. Benden nafaka da mal da talep edemezsin basinin çaresine bak demek hak midir?
Sorun yoksa çalışmasına gerek yok. Hem maddi hem manevi anlasabilen bir kadın kocasının durumu iyiyse çalışmasın bence.
Sorun yoksa çalışmasına gerek yok. Hem maddi hem manevi anlasabilen bir kadın kocasının durumu iyiyse çalışmasın bence.
Nafaka da ömürlük olmasın bence. Nw kadar süre evli kaldıysa o kadar olsun
Kisiden kısıye degıstır durum
bu insana göre farklılık gösterir
Her erkek bir olmaz
Haklısın aşkım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?