Bunun belli bir amacı var mı nereden gelmiş de gelenek diye oturmuş bence çok saçma gelinin ailesine ve geline saygısızlıktan başka bir şey değil
5 gü
Cevap
12Cevap
Bizim burada öyle bişe yok gelin daman çıkışta yemeğe giderler sonra eve gider pompa yaparlar ne bilim bele vurmak çocukça
o işi yapacak ya utandırma amaçlı tebrik ediyorum amaçlı fütursuz bi adet bence
Bizim bu yörede vurulmaz çünkü hepimkz akrabayiz bir hırt olduğumuz için akrabalarla evleniyoruz sonra 7-8 doğurup sokağa salıyoruz
Birazdan o vuracak diye😂
Aman ne komik
Komik değil doğru ama
Adamlar damada vuruyorki içeride geline sağlam vursun
Vurmak? Acı mı çekiyoruz inşallah bir gün kızınız olur bu zihniyetle :)
Ya sen canım. Kızı olanın kız turşu mu oluyor? Sen anasını skrsen kızınıda birisi alçı mantığın mı kıt?
Hiç bisi anlamadım
Kısacası Kızında olsa oğlunda olsa o yatağa girecek.
Beline kuvvet derler ama saçma
işini zorlaştırmak için
Gerdekte kız çocuğu olsun diye😅😅
Ciddi misin
Hıhım
Çok vurunca y kromozomu gider djjwkqk1
gecesi o da sana vuracak ya. öyle bir adet işte
Ne saçma vurmak zarar vermek demek değil mi zarar mi görüyoruz ne saçma kelimeleriniz düşünceleriniz var boşuna ortadogu değiliz hiç mi gelin tarafını düşünmüyorsunuz sizinde kızınız olursa damadida beline kuvvet desinler mutlu mu olacaksınız bu zihniyetle
hayatım zaten beline kuvvet demenin bir başka yolu damadı vurmanın anlamı
bazı yörelerde bölgelerde bu bir adettir damat seçerken bunu göz önünde bulundur o zaman
Beline ve sirtina kuvvet ve guclumusun diye
Kizi gerdekte iyi becersin diye
Saygızıklıktan başka bir şey değil bazı adetleri kaldirmamiz gerekmiyor mu tabi siz erkeksiniz oradaki kızın küçük düşmesini anlamassiniz özellikle türkiyede
Bizim yerde böyle bi durum yok sen turkiyeyi beğenmiyorsunuz Avrupa hiç yaşayamazsın bjnu bil
Ben avrupayi gördümde böyle konuşuyorum görmeseydim Türkiye ile başka yerleri kıyaslamazdım
Avrupa'daki evlilikler nasil boşanmalar aldatmayan iyimi
Sanki turkiyede yok öyle konuşuyoruz da şu an evlilerin bekarlar fazla sevgilisi var is yerlerinde görüyoruz ayrıca turkiyede evliliklerin çoğuda kötü hangi kadın erkek evlenmeyi öneriyor ben göremedim ayrıca Avrupada birbirini seven kişilerin evliliği daha mutlu
Ondan haklisin
Ciddimisin ya
Dalga amaçlı mı dedin
Yok yemin ediyorum Gerçek dedim
Gereksiz bir adet
Bilmiyorum
Belşne kuvvet anlamında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu gelenek bazen akıllarda soru işareti bırakıyor haklısın. 😕 Aslında, damadın evliliğe ve eşine ne kadar dayanıklı, sabırlı olacağını simgeleyen eski bir inançtan geliyor. Ama tabii ki günümüzde birçok gelenek gibi sorgulanması ve değişime açık olması çok doğal. Önemli olan sevgi ve saygı değil mi? ❤️💐 Sevgiyle kal.