Annem beni manipüle mi etmeye çalıştı?

Ailemde kalmaya gittim birkaç gün. Orada hoş olmayan saygısızca davranışlara da maruz kaldım. Annem zaten her zaman ya eleştiriyor ya da gereksiz küçük şeyler için konuşup duruyor. Örneğin ben kendi yiyeceğim salatalığı keserken bana işimi öğretiyor. Dedim ben yiyeceğim sana ne. Kendi evime dönünce telefonla aradım, ne zaman gelsem pişman oluyorum dedim. 😅 "Her şeye bozulduğumu üzüldüğümü, onlarla yaşamadığım için psikolojimin bozulduğunu" söyledi. 😅 Böyle bir söz manipülasyon değil midir sizce? Özür dilediğini duymadım, beklemiyordum da zaten. Aileyle yaşamak böyle şeyleri sineye çekmek midir? Öyle bir dünya var mıdır? Yoksa benim ailem mi manipülatif? 3-4 gün kaldım geldim, yaptıkları şeylere değdi mi, değmedi bence. 3-4 gün kalacağım zaten, daha güzel davranabilirlerdi.

Babam kendi odamın penceresini açmama bile karışıyordu ve evin içi gerçekten çok havasızdı. Babam zaten beni ağlatacak üzecek kadar söylenip duran birisi. O yüzden bu son gittiğimde baktım ki söylenmeye başladı, gittim odama. Çünkü üzülmek istemiyorum. Kendisinden uzaklaştırıyor. Obsesif kompulsif olduğunu düşünüyorum, gençliğinde de vardı, artık iyice ilerlemiş. Psikiyatriye falan hayatta gitmez. Daha önce farklı branşta doktorların yazdığı ilaçları kullanmadı. Ben hastaneye götürdüm öksürük vs için. Bir insan kendine yardım etmek istemiyorsa benim de yapabileceklerim sınırlı..

Annem beni manipüle mi etmeye çalıştı?