22 gü

Silahlı bir kişiyle karşı karşıya kaldığınızda en iyi hareket tarzı nedir?

• Bu soru ne zaman sorulsa, o durumda hiç bulunmamış insanların verdikleri cevaplardan her zaman keyif alıyorum.
  • "Çığlık atmaya ve kaçmaya başlayın"dan "O silahı ellerinden alıp kıçlarına sokardım"a kadar ve bunların arasındaki her şey.
  • Şimdi size ne yaptığımı anlatayım: Bir adam köşeden çıktı, bana küçük siyah bir tabanca doğrulttu ve "Cüzdanını ve saatini ver" dedi.
  • Peki ben ne yaptım? İki elimi de kaldırdım, cüzdanımı verdim ve saatim olmadığını gösterdim. Bu yıllar önceydi, yani cep telefonum da yoktu. Sadece ev anahtarlarım ve cüzdanım vardı.
  • Ona saatim olmadığını gösterir göstermez, ters yöne doğru hızla uzaklaştı.
  • Her şey 10-15 saniyeden kısa bir sürede olup bitti.
  • Neden onunla mantıklı bir şekilde konuşmayı denemedim? Neden karşı koymaya ya da yakındaki diğer insanları uyarmaya çalışmadım?
  • Çünkü hayatım ve sağlığım benim için 28 dolardan ve zincirli cüzdandan daha değerli.
  • Cüzdanımda sadece ehliyetim ve yerel pizzacıma ait sadakat kartım vardı.
  • Eşyalarınızı yenilemek için 50 dolardan daha az bir masrafla hayatınızı riske atmak istiyorsanız, buyurun.
  • Ama o durumda yapabileceğiniz en iyi şey, size ne söylerlerse onu yapmaktır.
  • Tek istisna, size "Arabaya/kamyonete binin" gibi bir şey söylemeleri olacaktır.
  • Bu durumda en iyi seçeneğiniz, olabildiğince hızlı bir şekilde bağırıp çağırarak kaçmaktır. Eğer sizi sokakta vuracaklarsa, sizi nereye götüreceklerse oraya da kesinlikle vuracaklardır. En azından sokakta, birilerinin görüp polisi ve ambulansı arama ihtimali var korkmayın, paylaşın bunları bakın :)))
Silahlı bir kişiyle karşı karşıya kaldığınızda en iyi hareket tarzı nedir?