22 gü

Kayınpeder baskısıyla şehir değişikliğinden vazgeçmeli miyiz, eşimi bu duygu sömürüsünden nasıl korurum?

Herkese merhabalar, çok doluyum ve içimi dökmek istiyorum;

eşim ile 1 senedir evliyiz ve küçük bir şehirde yaşıyoruz. Eşim babası ile birlikte esnaflık yapıyor. Eşime bir iş teklifi geldi ve bir buçuk saatlik uzaklıkta başka bir şehirde yaşamamız gerekiyor. Bunu ailelerimiz ile paylaştığımızda benim ailem nasıl mutluysanız öyle yaşayın diyor fakat onun ailesi, özellikle babası bu haberi verdiğimizden beri bizi her gördüğünde (özellikle de beni) bu iş ve şehir değişikliği konusunda hep kötü konuşuyor. Maddi açıdan gidiyorsanız ben oğlumun maaşına daha çok zam yaparım diyor. Ben de maddi açıdan olmadığını, onun kariyerinin iyiliği için olduğunu söylüyorum. Kendisi, özellikle de benimle yalnızken hep çok olumsuz örnekler verip, kendisini acındırıp duygu sömürüsü yapıyor. Tabii ki ben bunları yemiyorum ama eşime yapınca eşim de babası olduğundan üzülüyor. Kayınpederim bize; farklı şehre taşınırsanız orada yapamazsınız, paranız yetmez, deprem riski var, oraya gittiğinizde savaş vs. çıkarsa önce sizin şirketi bombalarlar, bizi burada mağdur durumda bırakıyorsunuz diye bir sürü kötü olumsuz şeyler söylüyor. Eşime bir gün o kadar duygu sömürüsü yapmış ki eşime demiş ki; “Oğlum, senin gitmene o kadar üzülüyorum ki, deden ve amcan öldüğünde bu kadar üzülmemiştim.” diyor. Ve eşim de bu laflarına üzülüyor. Sırf gitmeyelim diye bunları yapıp söyleyebilir mi insan? Tamam böyle düşünebilirsin ve 1 kere söylersin geçersin. Ama bu iş belli olduğundan beri 2 aydır her görüşmemizde söylüyor ve benim de moralimi bozuyor ve kendisine karşı nefretimi artırıyor.
Bu eşimle benim hayatım ve biz evliyiz, çoluğa çocuğa karışacağız. Biz Amerika'ya da gitsek bu bizim kararımız sen bir kayınpeder olarak bize bunları söyleyip bizi vazgeçirmeye, üzmeye çalışamazsın. Resmen eşim başka yere gitmesin sürekli onunla çalışsın, evler yakın olsun, nerede ne yaptığımızı bilsin istiyor.

Kayınpeder baskısıyla şehir değişikliğinden vazgeçmeli miyiz, eşimi bu duygu sömürüsünden nasıl korurum?