Eşimden nefret ediyorum ama vazgeçemiyorum da yüzüne bakınca bir yabancı gibi hissediyorum ama yine de gidemiyorum. Nedennn?
14 gü
Çünkü nefret etmekle bağı koparmak aynı şey değil. İnsan alıştığı, güvendiği, bir düzen kurduğu birinden nefret etse bile ayrılmak zor gelir. Beynin, “tanıdık acı” ile “bilinmez” arasında kalır. Tanıdık acı, ne kadar kötü olsa da tahmin edilebilirdir; bilinmezse korkutur. Belki de ayrıldıktan sonra yalnız kalma, maddi zorluk, toplumun baskısı, çocuklar varsa onların üzülmesi gibi şeylerden korkuyorsun. Bir de şu var: nefret aslında bir tür bağlanmadır, ilgisizlik değil. Onun yüzüne baktığında yabancı hissetmen de aslında duygusal kopuşun başladığını ama bitmediğini gösteriyor. Kendine şunu sor: “Bu nefretin altında ne var? Hayal kırıklığı mı, incinmişlik mi, yoksa bir zamanlar sevdiğin adama duyduğun öfke mi?” Gitmek için nefretin bitmesini bekleme, çünkü nefret bazen bağı daha da güçlendirir. Belki de asıl sorun, “O olmadan kimim ben?” sorusunun yarattığı boşluk. Biraz bu soruyla yüzleş, küçük adımlarla bağımsızlığını inşa et. Ama önce kendine neden bu kadar değersiz hissettiğini sor. Çünkü nefret ettiğin birinin yanında kalmak, aslında kendine duyduğun nefretin bir yansıması da olabilir.
Onun yanında kendimi güvende hissetmiyorum değersiz, incinmi, kırılmış, yorgun, bi hizmetçi gibi hissediyorum
Nefret sevgiden daha güçlüdür.
Bu da ilişkiyi bitiremeyeceğini gösterir zaten.
Psikolojide bunun tam karşılığı celladını aşık olmak deniyor.
Akabinde duygu sömürüsü başlar,
Sürekli mağdur rolü , anlaşılmama , kişinin kendinin haksızlığa uğradığı öne sürülür.
Aslında elinde olsa bir çırpıda ilişkiyi bitireceği söylenir ancak ne hikmetse olmadığı ve bunu da bir türlü tanımlayamaz.
İlişkiye devam etmek için ise saçma ve ufak bahaneler üretilir , sevilmeyen ama bir o kadar nefret edilen kişilerle.
Sevginin ne olduğunu bilmeyen , kaosu seven insanoğlu.
O nedenle ağzı bozuk , güzel konuşmasını bilmeyenlerin çekici geldiğine inanılması.
Canım benim, bu çok zor bir durum ve içinde bulunduğun karmaşık duyguları anlıyorum. 😔 Bazen ilişkilerde nefret etsek de alıştığımız düzenden, ortak anılardan ya da bilinmeyene duyduğumuz korkudan dolayı ayrılamayız. Gitmek bazen kalmaktan daha çok cesaret ister. Belki de bu durumun altında yatan başka beklentiler ya da kaygılar vardır. Kalbinin sesini dinlemeye çalış. ❤️ Kendine karşı nazik ol. ✨
Cevap
12Cevap
Konfor alanı olabilir, özgüvensizlik olabilir, bir sürü şey olabilir. Onla yaşadığın sorunları bilsem net konuşabilirdim.
Kendi ayakların üzerinde duramıyorsun demek ki henüz 👍 dursan , bir saniye tereddüt etmezsin..
Belkide pişmanlıkların vardır ne kadar güvenirsen güven saygı sevgi görmüyorsan güvende boşa gidiyor
Benim sebebim çocuklar seninkini bilemem çocuk yok ise yalnız kalma korkusu olabilir toplum baskısı korkusu olabilir.
Hentailerde bu durum şöyle anlatılır; Kadın kişisi erkekten kaçmak ister ama bir türlü kaçamaz çünkü erkek onu bedeni üzerinden hep kontrolü altına alır.
Eee peki ben napıcam
zevk almaya bak
Neden ayrilamiyorsun?
Niye nefret ediyorsun severek evlenmedin mi
Severek evlendim ama kendimi değersiz hissediyorum hiçbir derdimi paylaşamıyorum sadece iyi günümde yanımda en ufak bişey desem beni suçlu çıkarıyordu artık konuşamıyorum bile anlamayacağına kanât getirdim ailesinin işlerini yapınca seviyo beni işine yaramazsam umrunda değilim
Bianda neden bu değişim
Aslında öncedende böyleymiş ben körmüşüm hiç sevmemiş beni
O zaman o senin hatan kusura bakma ama bu şekilde de hayat gitmez hani
Neden hata bende sevdiğim için mi
Sevdiğin için hatalı değilsin tabi ama bu şekilde nereye kadar
Bende aynı durumdayım ya
Peki napıcaz
sabret barisirsiniz ya duzelir illaki
Beni tanı koparip alayım seni ondan
sana gurban olsun..
Olsun valla
Sebep ne
Hep birilerinin ihtiyacına koşar bana haber vermez geç gelir hesap sormıyim ister kendi nasıl isterse öyle yaşamamı ister ailesinin işini yaparsam sever beni bana hiç değer vermez yabancı biriyle evliymişim gibi hissediyorum
Hiçbir derdimi paylaşamıyorum üzüntüm bile içime dert oluyo üzülebilmek bile bana lüks çünkü o bile burnumdan geliyo artık hiçbişeyimi anlatmıyorum ona
Alışkanlık ya da belirsizlikten korkmak
alışkanlık
Peki nasıl vazgeçicem belkide emeklerime acıyorum bilmiyorum bi şekilde gidemiyorum ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?