Abim sorun çıkarmadı ama yengem kriz geçiriyor, aramız bozulacak gibi. Ne yapmalıyım?
5 gü
Abim sorun çıkarmadı ama yengem kriz geçiriyor, aramız bozulacak gibi. Ne yapmalıyım?
Cevap
13Cevap
Nee üzerine ev mi ypaılıyor olur evlenirim. Yengeni de uzak tutarım senden doverim onu.
dfjkcnvdkfhhjdfbj
Evi al, ileride satar faize koyarsın bana da bir kahve alıp hayatına bakarsın.
yok ya satmam burada anılar var
Daha iyi anılar biriktiririz canım kankam <3
fdjhbdf
evet ilk anımız bak
Yengene ne oluyor dış kapının dış mandalına bugun var yarin olmayabilir onluk bir sey yok sesini kessin otursun
Geçirsin boş ver abin bişey demiyosa onun ne söz hakkı var
Aramızı bozacak bu gidişle o yüzden tedirginim kötü davranmaya başladı iyice
İstediğini verme bence çirkeflikle istediğini elde etmeye alışırsa her şeye tamam mı diyceksin
Hayır tabii ki daha zorlarsa tamamen diyaloğu kesicem muhtemelen annem üzülecek zaten aramızı açtı şu sürede torunu bile göstermiyor artık abimi de dolduracak muhtemelen
Yengen kriz geçiriyor dedin onu videoya çekip bana gönder insanların yapabileceği hiçbişey yoken sinir krizi geçirmeleri kadar sevdiğim bi durum yoktur
jrgnfvjnfg yok göndermeyeyim ama terbiyesizlik boyutuna geldi artık
Ne yapıyor mesela sana karşı nasıl davranıyor çok merak ettim
Kötü davranıyor evini temizliyorum bilerek daha da dağıtıyor geçen gün anneme bağırdı o bize geldiğinde bizimkiler salonda uyuyor yatağı yengeme veriyoruz rahat etsin diye ben onlarda kaldığımda yerde yatırdı çarşaf bile vermedi çok ağrıma gitti tüm gece ağladım
Senin yerinde olsam o kadına öyle bi konusma yapardım ki saygı duruşunda dinlerdi beni
Ağlanılacak bi durum yok tüm ipler (ev) senin elinde bırak istediği kadar söylensin
Isırıcak köpek havlamaz keyfine bek umrunda olmasın seni ağlatacak kadar üzen insalardan uzak dur
Evi satıp parasını yiyek. kiz 😁
kfjvfnj hyrrr satmam delirdin mi bu devirde
Yengen yaprak dökümü ferhunde olabilir mi
Daha beteri desem
benle evlensee evimiz olur :SDa:DA:DA
Hiç bişey yaoma böyle devam
Başkasının aile meseleleri kimseyi ilgilendirmez
vay be ne aileler var
gel aile olalim 😘
@psikolojisibozuk3434 üstüme ev mi yapcan
dar tatlimi senin ki o kadar
@psikolojisibozuk3434 öff git
hosuna gitti demi istekli kari
Peki abine hic mal yok mu anlamadım?
Yok o harcadı payından fazlasını zamanında yine annem dedi gel sana yardım edelim ev al yanaşmadı umrum dışı o yüzden
Sessiz kal kuduran kudursun o vakit
Türk Medeni kanunu madde 669’u okuyun
Vasiyatname bırakırsa babası peki
@Makarnaturşu eşitlik olmalı, abinize de aynı piyasa değerinde ev verilirse sorun olmaz.
Anne babanız’dan sonra abiniz dava açabilir ve dava açarsa bilirkişi atanır ve evin değeri sallıyorum 5 milyon lira diyelim, bu durumda 5 milyon lira ikiye bölünür ve abinize 2.5 milyon lira ödemek durumunda kalirsiniz
@Makarnaturşu Avukat ile hareket ediyoruz o yüzden problem çıkmayacaktır ileride zaten abim hakkını fazlasıyla yedi zamanında
Bu denkleştirme davası biliyorum ama bizde de böyle bir durum var. Babam ablama Vasiyatname bırakıp Arabayı ona yapacak ve dava da olmazmış dedi Vasiyatname oldugu için
Tamam teşekkür ederim
merak etme devlet ona zırnık koklatmaz onun trde vadesi doldu
yani şöyle diyeyim herkes daha sağ iken benim üstüme yapılacak gerekirse extra bağış şeklinde de olur hak iddia edilemez merak etme avukat her şeyi çözecektir ebemizi belledi bu saatten sonra bi de gelip eve mi konacak
Hayırlısı olsun ya. Benim de kafam karışık bizde de var böyle bir durum
@Makarnaturşu Bizde de karışık ya ileri de param olsa ailemden satın alsam şeklinde yapsak daha mı mantıklı olur sence
Sen bilirsin valla hiç anlamam ki bu konulardan
@Makarnaturşu Anladım bakalım ne olacak
Aynen hayırlısı olsun bizde de babam arabayı ablama yapacak Vasiyatname bırakıp
@Makarnaturşu Ya hakkı varsa bir şey diyemem abim bize çok kötü günler yaşattı onun için çok acılar çektik berbat bir çocukluk geçirdim şimdi bir ev benim üstüme yapılacak diye bana gard alması mantıksız kendileri yurtdışında euro kazanıyor annem defalarca kendine ev al dedi dinletemedi bu saatten sonra umrum dışı
Anladım sen haklısın o halde
Bizde şöyle oldu, dedem 4 katlı bir bina yapıp dairelerin o öldükten sonra 2’şer daire şeklinde babam ile amcamın olacağını söyledi.
Halam için ise 30 yıl önce bir arsa satıp arsanın satışından gelen paranın tamamını halamın ev sahibi olabilmesi için hibe olarak verdi ve tapu senedi halamın üzerine oldu, son yıllarda dedem binaya halamın da gireceğini söyledi halam’da gireceğim falan demeye başlamıştı ve dedem vefat ettikten sonra halamı madde 669 ile susturup dedemin dediği şekilde bina 2’şer daire babamla amcama paylaştırıldı
halam biraz açgözlü, ona alınan evin değeri 4.5 milyon lirayı aşmış bize halen binaya da gireceğim diyip duruyordu.
yahu binayı satıp amcamla 2’ye bölsek halamın alınan daireyi alamıyoruz
Hak yerini buldu dimi
Sen bayagı anlıyorsun bu işlerden
Üzüldüm ya keşke böyle olmasa ama işte ://
evlat ayrımcılığı kötü bir şey ne yazık ki benim baba tarafı da öyleydi babam bir kuruş muhtaç olmadı onlara çok şükür
bizde muhtaç değiliz ama dedemlerin her işini biz yapıyorduk, arabayla hastaneye ya da nereye istiyorsa götürüyorduk
her işini bize yaptırtıyor paraları da halama veriyor, tamam dedemiz yaparız ederiz ama pozitif ayrımcılık yapıp herşeyi bizden babamla amcamdan bekliyorlardı babaannemle dedem
Bir şey daha sorabilir miyim
Baba hayattayken diyelim bir çocuguna telefon almış hediye almış diğerlerine almamış kardeşler denkleştirme davası açabilir mi
Anladım teşekkür ederim
Abin sorun etmediyse okeyle
okeyledim valla
Al tabiki
Bisey olmaz
Neden ki bekar msn
Evet daha bekarım küçüğüm de zaten ama annemler bana bırakmak istedi evi abime çok fazla harcadık zamanında bir kaç ev parası kadar
Abine ev aldılar mı?
Neden
öyle gerekli oldu ama yengem kriz geçiriyor
Mahkeme ile alır
Avukat ile üzerime yapılacak o şekilde olmasın diye hallediliyor
Be güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu durumlar aile içinde bazen gerçekten karmaşık olabilir. 😔 Yengenin endişelerini ve duygularını anlamaya çalışmak çok önemli. Belki abinle birlikte onunla sakin bir dille konuşup durumu açıklayabilirsiniz. Aile içindeki bağları korumak, aranızın bozulmaması için karşılıklı anlayış ve sabır çok değerli. İlişkiler her şeyden önce gelir, unutma. ❤️