Arkadaşlar eşimle 1 yıllık evliyiz henüz bekâren ve evliliğimizin ilk zamanlarında tatil günlerimizde yani pazar günleri ya beraber gezer ya da baş başa evde vakit geçirirdik.
7-8 aydır hiç gezdiğimizi bilmem gezmekten kastım öyle para harcayacağımız şeyler değil en basit evimizin önündeki sahilde yürüyüş yapmak istediğimde bile bunu eşimle yapamıyorum çünkü her pazar günü annesi onu çağırıyor kendisini bir yerden aldırıyor ya da bıraktırıyor. İlk başlarda normal karşılıyordum sonuçta annesi diyordum ama baktım ki biz artık vakit geçiremez olduk tepkimi koymaya başladım.
Çok nadir gitmediği oluyor bu günlerde de gün içinde 3-4 kere saatlerce kesintisiz konuşuyorlar her zaman aynı şekilde ya biz kahvaltı yaparken, akşam yemeği yerken ya da uyumadan önce tv izlerken arıyor. İlk başlarda annesidir konuşur götürür falan diyordum ama bu artık zamanla her hafta sonu olmaya başladı birbirimize vakit ayırmaz olduk, eşim benim tepkilerimden sonra bir gün kendisi gelip bana uzun zamandır vakit ayırmadığını bu yüzden hafta sonu beraber gezmeye gideceğimizi söyledi ben de tabii heveslendim.
Gideceğimiz gün geldi sabah erken kalktım hemen çıkalım diye kahvaltıyı hızlıca hazırladım giyindim ama eşim hiç gideceğimizden bahsetmiyor kahvaltımızı yaptık eşim ben gezecek modda değilim dışarıda işlerim var dedi ben de kıyameti kopardım tabii çıktı gitti, meğer biz kahvaltı yaparken annesi mesaj atmış beni şu akrabaya götür diye. Bunu bana kendisi söylemedi akşam geldiğinde ben onun telefonundan kendime bir fotoğraf atarken gördüm bunun için mi planımızı iptal ettin dediğimde ne alakası var vs diyerek inkâr etti bir şekilde konuyu kapattı. Ben de bir süre o sinirle kendisiyle konuşmadım. Bu durum yine her hafta sonu devam etti.
Benim tepkim şu yüzden bir kardeşi daha var hatta kayınvalidem onlara yakın oturduğu için daha çok onlarla beraber ama bir yere gidilecekse hep bizim arabamız taksi gibi sağa sola sürükleniyor, bir planınız bir işiniz var mıydı diye sormak yok, evin işlerini bile ben tek başıma görüyorum market tadilat vs hepsi bana kalıyor.
Ben bir yere gitmek istediğimde arabaya yakıt koyamayacağını ya da yorgun olduğunu söylüyor (bu arada yakıtı %90 ben alıyorum) bu durum sürekli olunca artık git gide eşimden soğumaya ve uzaklaşmaya başladım, kendisini ailesinden soyutlayamıyor ve yeni bir aile kurduğunu anlamıyor.
Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer