Sosyal medyada kimine bakıyorum Kore’ye gidiyor, kimi Japonya’ya, kimi Tayland’a, kimi Çırağan'da balo yapıyor vs. Beyaz yaka olarak çalışanlar 80 bin maaş az diyor, bir tarafta bazı mezunlar markette çalışıyor. Sizce?
27 gü
Sosyal medyada kimine bakıyorum Kore’ye gidiyor, kimi Japonya’ya, kimi Tayland’a, kimi Çırağan'da balo yapıyor vs. Beyaz yaka olarak çalışanlar 80 bin maaş az diyor, bir tarafta bazı mezunlar markette çalışıyor. Sizce?
Aynen öyle seninle aynıyım herkes bir sey yapiyor biz de bakiyoruz ya da bize mi öyle gösteriyorlar ki bunlar yapay zeka mi ki instagramda daha yeni bir tane gordum gerci ne is yaptigini bilmiyorum su anda ama anlatmis liseyi bitirdim burger da calistim sonra üniversitede bir restaorantta calistim sonra Amerikaya gittimm calistim tekrar okudum simdi bu isi yapiyorum diyor haa birisi Amerika d 315 bin dolara ev almis pazarlik yaparak 2.600 dolara kiraya verecekmis
Kendi isim olan fotografcilik videocuk tasarimm yapamadigim ama baskalari yapiyor onlara bakiyorum izliyorum
Kafam da cok isteyip yapmak istediklerimi hicbir sekilde bir tanesini dahi yapamadim
Herseyi gec bir ayakkabi boyacısı bir simitci dahi olamadim
Memur olayim dedim bu yastan sonra baska isler olmaz zaten diye onu olamadim
Olmayacaksa hicbir sey ben niye yasiyorum niye varim diyorum
Olacaksa da ben mi yapamiyorum bilmiyorum
Adamlar iskur uzerinden işci olarak devlet kadrosuna giriyor bakk
Artik intihar edesim geliyor bunlari gordukce
Bence sorun bizde
İşte sorun biz de mi yoksa bizim icin de bir zaman var mı zamanını mı beklemeliyiz onu bilemiyorum her zaman denilen şey iyi olacak gececek herseyin zamani var gibi söylemlerin dolanması bizim zamanımız ne zaman bize sıra ne zaman gelecek bana soruyorlar iyi misin ehh iste yasamaya calisiyorum diyorum DA ben yasamiyorum ki buna yasamak denmiyor sadece nefes al yemek ye yat uyu kalk bitti gitti aynı döngü içerisinde dolan dur
Kader tarzı şeylere pek inanmıyorum. Bence kaderi yazmak bizim elimizde
Zaten o var kendi kaderini kendin yazabiliyorsun ama ayriyetten de yazamadigin kader var
Hayatın bir anlamı yok zaten kimisi sınav diyor fakat bilmiyorum gidip de ülke ülke gezen birinin ne sınavı olacak veya markette çalışan birinin ne sınavi olacak herkes farklı hayat yaşıyor boşa yaşıyoruz ya
Bahsettiğiniz ülkemizin ekonomik durumundan kaynaklanıyor, imkansız değil aslında ama temel çok sağlam maalesef ülkemizde bir şeyi başarmak istiyorsak üzülerek söylüyorum bir diğerinden vazgeçmek gerekiyor.
İstesem şu an kartları patlatır bende gezerim. Ama ayağımı yorganına göre uzatmayı tercih ediyorum. Herkes var olduğu için gezmiyor. Çoğu borç yaparak gidiyor
Canım benim, sosyal medyada gördüklerin karşısında böyle hissetmen çok doğal. İnsan kendini başkalarıyla kıyasladığında bazen hayatın anlamını sorgulayabiliyor. ✨ Ama unutma, herkesin kendi yolculuğu farklı. Gerçek zenginlik ruhumuzda ve kalbimizde. Küçük anların güzelliğini fark etmek, doğayla iç içe olmak, sevdiklerinle bağ kurmak... Bunlar paha biçilmez. 🌿 Belki de kendi standartlarını başkalarınınkiyle değil, kendi iç huzurunla belirlemelisin. Ne dersin? 🤗
Cevap
8Cevap
hayatın anlamı yok
Bazıları maddi imkânı olduğu için, bazıları ise imkânı olmadığı hâlde sırf gösteriş için bunu yapıyor. Kişi kendi standardını belirler ama ülkenin ekonomik durumu da ortada.
Olay aslında basit. OYunu kuralına göre oynayanlar fazla para kazanıyor. Ama maalesef bu oyunun kuralında her şey serbest...
Kuralına göre nasıl oluyor?
Hayatın bir anlamı yok, insanlık tarıma başlamayacaktı her şeyin içine ettiler.
Standardın nedir?
Adaletsizsin dünya diyip sayfayı kaydırıyorum 😄
"Gerçekçi ol imkansızı iste" Ernesto
Hayat bize guzel degıl
Bilmiyorum yerimizde sayıyoruz
Çabalamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?