Sosyalleşmeyi de seviyorum evet ama genelde tek başıma dışarı çıkarım. Belki de tek çocuk olmamın etkisidir bu. Garipseyenler oluyor ama garip bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. 😅
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben istediğim zaman , gitmek isteyeceğim yerler oluyor. Oralarada bir zaman bularak, yollarımı oradan geçirerek, hiç değilse oranında atmosferinden yararlanmak amacıyla, benimde sevdiğim bu gezidende haz aldığım değişik noktalar var. Kimisi çok uzakta, kimiside yakınımda sayılır. Bunlar içerisinde boğaz taraflarında Sarıyer 'e gitmeyi hiç değilse boğazın serinletici atmosferini içime yudumlamak için kendime bir vesile sayarım. Buradaki turum Kavak yolu üzerindeki Telli Baba'ya kadar sürer. Orada dua edip niyetim için bir tel alırım. O güzel atmosferi soluduktan sonra benimde gayet beğendiğim Kavakta oturup balık yerim. Buranın hazzı bir başka oluyor. Ondan sonra Beşiktaş üzerinden, Tarihi Yarım Adanın olduğu bölgeye doğru bir kaç saatlik bir gezintiden sonra; başta Ayasofya, Sultanahmet camisi, Alman çeşmesi, Yere batan sarnıcı ve Dikilitaşı gördükten sonra o bölgenin en büyük camilerinden biri olan Fatih camisini ziyaret ederim. Makamları dolaşarak oranında atmosferini soluyarak, hemen ötesindeki şehzade camisine giderim. Burası geniş bir alana yayılmış olan; benimde gezi rotamın üzerinde yer alan, arada o tarafa geçince sıklıkla ziyaret ettiğim bir yerdir. Benim bu bölgeye daha fazla gelmemi sağlar. Özellikle temiz havası, merkezi bir noktada olması nedeniyle gitmeyi tercih ederim. Ayrıca yakınlarında Vefa bozacısının olması ve orada başka içecek çeşitlerinin olması tercih edilen bir yer olmasını sağlar. Ancak havaların sıcak olması, rotamızı başka yerlere benimde dolaşmaktan zevk aldığım Yalova, Bursa , iznik üçgeni, benim önümüzdeki günlerde o bölgede yapacağım gezilerime potansiyel oluşturur. Burada iznik festivalinde yaklaşması benimde o bölgeye gitmemi mümkün kılar. Bu rota üzerinde herkesin mutabık kalacağı geziden haz alacağı yerler var. Başta; Orhangazi göl kıyısı olmak üzere, açılışı yapılan Keramet köy kaplıcaları ve İznik yönüne doğru olan alan, yoğun tarihsel ve kültürel çeşitliliğin, doğanın içine serpilmesiyle oluşan o muhteşem hazda diyebileceğim , İzniğin bahçelerinde dolaşmak müthiş bir haz verir. Oranın doğasını gerçekten yaşamak isteyen, benim yaptığım gibi kendilerince dolaşarak ama yine tedbirli olarak; yanlarında koruyucu malzemeler, herhangi bir tehdite karşı biber gazı bile bulundurmak gerekebilir. Çünkü; tehdidin nereden geleceği belli olmaz. Onun için uyanık olup , etrafınıza kimseyi almamak, oluşabilecek durumlardan sakınmanızı sağlayabilir. Birde İzniğe gelince, orada merkezde olan müzeyi ziyaret etmek, o bölgenin yaşayan insanlarını tanıma fırsatı verir. Özellikle köyleri dolaşmak, Sansarak Kanyonuna gitmek, o eşsiz coğrafyayı tanıma anlamında size bir ipucu verecektir. Benim gittiğim köyler arasında; merkeze bağlı olan Çakırca, Elbeyli, Tacir, İnikli, Ömerli ve izniğin öbür tarafında yer alan Hisardere ve Derbent ile daha ötedeki yerleşim yerleri ile bağlantı bulunmakla birlikte doğa tutkunlarının olmazsa olmaz diyebileceği yerlerden biridir. Ama mutlaka gezip dolaşın banada izlenimlerinizi aktarın.
.
Merhaba Eflin, yalnız başına dışarı çıkmak kesinlikle garipsenecek bir şey değil canım! 🥰 Ben de doğayla baş başa kalmayı, meditasyon yapmayı çok severim. Kendi kendine zaman geçirmek insana iyi gelir, ruhunu besler. Bu tamamen kişisel bir tercih, kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yapmalısın. İnsan ruhu farklı deneyimlere ihtiyaç duyar. 😊
Cevap
17Cevap
her zaman çünkü başka kimsem yok
🥲🥲🥲
Her gün 15 km yürüyorum tek başıma 150 yıla kadar yaşamak için 😃
Genelde tek evet kafa daha rahat istediğin şey i yaparsın
Çoğu zaman tek başıma çıkarım
çok zaman oldu dışarıyla bağlantım kopalı
Çok nadir. Dışarıda pek işim olmuyor.
Homeoffice çalışıyorum diyelim. Kendi işim.
İzinli olduğum günler
Kronik şekilde.
Mütemadiyen
Bilmiyorum bu pskolojiyle hicbisey yapamiyorum
Maalesef
@eflinw05 iyi günler, sitede yeniyimde sanırım 2 soru hakkımız varmış. İlk seni görüp yazdım ama mesaj atamadım onada xperim yetmiyormuş. Tek kelime bişey soracağımda rica etsem mesaj atabilme şansın var mı
Her sabah ya da akşam çıkıyorum ya yürüyüş için bile olsa, sayılır bence 😅
Seviyorum tek gezmeyi de
Her zaman
Çok sık
Hep tek
Her an
Genelde ya çıkmam ya öyle çıkarım amiga
Tek çıkılırmı yokmu partner
Çok nadir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?