25 gü

Toplumda evliligin dusmesinin nedeni tamamen insanlarin parasal toplumu kabul etmesi ve kadinlar degil mi?

Eğitim seviyesi ve gelir dağılımı düşük ülkelere bakarsanız insanların genelde evlenip çok çocuk yaptığını görürsünüz.. İnsanlar parayı ne kadar kabul ederse o kadar çok evlilik ve aile hayatı bozuluyor.. Özellikle bu durumda kadınlar evliliği lehine fırsata çevirmiş durumdalar.. Şu an kadınlara dünyada aşırı derecede değer verilip erkeği ezen bir düzen oluşturulduğunu düşünüyorum. Adam boşansa bile kadının geçimi gene erkeğe yükleniliyor.. yurt dışı ve Türkiye'yi gördüm çoğu yerde düzen böyle artık..

Şu an şüphesiz şekilde şunu düşünüyorum evlenilecek bir kız veya kadın rol modeli kalmadı.. Kırsaldan ya da fakir bir ülkeden bir kız al getir bir şehire koy o da para ve maddiyat peşinde koşmaya başlayıp değişmeye başladı..

Eski dedelerimiz ninelerimiz ne yokluklar çekmişler, anne babalarımız da öyle.. Yoklukla büyümüşler ama şunu bunu anlayabilecek kimse kalmadı.. Herkes daha gelir gelmez bir eli yağa bir eli bala değsin istiyor.

Toplumda evliligin dusmesinin nedeni tamamen insanlarin parasal toplumu kabul etmesi ve kadinlar degil mi?