26 gü

Tesettüre girmek istiyorum ama ailem ve özellikle annem çok karşı, ne yapmalıyım?

Öncelikle lütfen kapanmak ve tesettüre girmek konusunda olumsuz düşünceleri olanlar fikir beyan etmesinler benim sorum onlara değil.
Sevgilim bana güzel ve Allah'ın bir emri olduğunu ancak yine de benim karar vermek gerektiğini söyler arada sırada ancak asla zorlamaz (bazı kişiler sevdiğin kişi için giriyorsun seni zorluyor gibi saçma asılsız fikirlerini kendilerine saklasınlar lütfen.) Ancak annem sevgilimi onaylamıyor. (İmam olduğu için bize layık değilmiş falan filan konu statü meselesi orası çok karışık bir mesele.) Ve ben eğer tesettüre girersem annem beni reddedecek silecek ya da bir sürü aşağılayacak. Hatta bizi görüşmüyor olarak biliyor ve sevgilime bile bağlayacak diye çok korkuyorum. Anneannem mesela dışarı çıkarken başına bir şal alır yarım kapatır onun için de annem gelenekten yapıyor yoksa bu türban falan işleri sonra çıktı diyor, babam da Kuran-ı Kerim'de (tövbe haşa) kapanın demiyor diyor. Ve ailem harçlığımı bile kesebilir yani sırf kapandım diye. Annem sürekli aşağılayarak bakar söylenir. Ne yapmam gerek lütfen bana akıl verin.
Tesettüre girmek istiyorum ama ailem ve özellikle annem çok karşı, ne yapmalıyım?