Okulda zorbalanıyorum, dalga geçiliyorum arkadaşım yok? Napmalıyım bu durumu yaşayan, atlatan var mı? Arkadaşım 1 taneydi o da beni satmaya başladı
28 gü
Aynılarını çok kez yaşadım. Kendimi kitaplara verdim, böylece yalnızlık sıkıcı gelmiyordu ve zaman çabuk akıp geçiyordu okulda. Tabii zorbalar bu konuda bile seni zorbalamaya çalışırlar. Kendini savunmaktan ziyade önemli bir şey daha var, kendini ezik görmemen. Aslında insanlar kendilerini nasıl görüyorlarsa dışarıya da öyle görünüyorlar ama çoğunlukla farkında değiller. Ben başlangıçta yine de uyumlu olmaya çalışan, çıt kırıldım bir çocuktum mesela. Ama sonra zorbalıkların şiddeti arttı ve kızlar da dahil olmuştu, artık öfkemi kullanmak zorundaydım ama bunu haklı olmak ve susmamak için kullandım. O zamanlarda ev içinde de sorunlar yaşandığı için ailem de pek arkamda durmuyordu ve kendi hakkımı kendim aramak zorunda kaldım, hiçbir öğretmen ya da idari işler bana yardımcı olmadığı için ve daha çok şiddet ve aşağılanma yaşadığım için müdüre gitmiştim. Ondan sonra rahatladım mesela ama bu da olmasaydı polise gidecektim. Çünkü artık bir şey yapmaya karar verdim ve insanlara nefretimi, öfkemi hissettirmekten çekinmedim. Aslında çoğu zorba sadece kendinden zayıf olanı ezmeye yönelir, gerektiğinde kavga da etmen gerekir. Ve bu konuda sokakta, genel hayatta kullanılan dövüş/savunma sanatlarını bilmeni öneririm. Silah olarak kullanılabilecek şeylere karşı da eğitim almalısın. Kendini güçlendirmek ve kaslarını geliştirmek için spor yapabilirsin, internetten videolar izleyerek kendi kendine tekrar yapabilirsin ama kurs daha iyi olur. Spor için de hiçbir hareketi aniden yapmaman ve ağrı hissettirmeyen hareketleri yapman önemli. Mesela ben de bel fıtığı olduğu için ona göre egzersizler yapıyorum. Bunun için de kursa gitsen iyi olur.
Mesela arkadaşın olsun ya da başka bir şey olsun bu sorunları ya da hataları düzgün dille konuşmaktan çekinmemelisin
Ya benimde kızlar dahil oldu önceden erkekler yapıyordu
İnsanlar kendini nasıl görüyorsa dışarı öyle mi gözüküyor
Evet
İstersen kişisel gelişim ve iletişim üzerine psikoloji kitapları okuyabilirsin, onların da katkısı olur.
Benim merak ettiğim ben onlara bir şey yapmıyorum onlar niye beni rahatsız ediyo
Çünkü ya evde aynı muameleyi görüyorlar ve bunu normal görüyorlar ya da çok şımarık yetiştirilmişler, istediklerini elde etmenin yolu budur. Böyle olanlar zorbalığı güç olarak görüyor.
Ya birde benim anlamadığım tekken yapmıyorlar bir arada olunca yapıyorlar
Mesela bazen köpekler burada insanlara ve hayvanlara saldırıyorlar ama tek başına olduklarında bir bağırmadan bile korkuyorlar. Sürü halinde ise çok cesurlar. Çünkü aslında içi boş bir cesareti ve özgüvenleri var.
Evett işte
Çok ciddi bir mesele, öncelikle ailenle konuşmalısın. Aması maması yok, eğer kurtulmak istiyorsan adım atmalısın. Lütfen bunu küçümseme, yardımcı olmak isterim. Ailene söyle, anlat bunu. Israrlı bi şekilde anlat neler yaptıklarını, sana neler hissettirdiklerini, eğer böyle devam edicekse okula artık gitmek istemeyeceğini ailene anlat ciddiyetle. Sonra ailen rehber öğretmenle ciddi konuşma yapsın, bak ben öğretmenim ve bu konular halı altına süpürülemez. Nice çocuk bu sebepten kendini kaybediyor. Kendini savunmayı öğren psikolog psikiyatriste kesinlikle gitmelisin. Onlar gerçekten de sen korktuğunda tepene biniyorlar. Arkadaş öyle veya böyle olur, tahmin edebiliyorum nasıl yalnız kaldığını ve günlerin nasıl geçmediğini. Ama dediklerimi yapmalısın ve derslerine sıkıca sarılıp bu hayattan kurtarmalısın kendini. Bunun için de sağlam psikoloji gerekir, lütfen acil yardım al!
Psikolog a gidiyorum annemler diyor sen muhattap olma sıkılırlar bir süre sonra
Çöktüm maalesef ya yarın okul var diye stresliyim
Psikoloğun ne diyor peki? Psikoloğuna aileni şikayet et. Annenin babanın görevi amannn canım boş ver demek değil kaldırıcak mabadını ve okula gidip şikayette bulunacak çok zor değil. Sen sessiz sakin tatlış birisin zannımca, lütfen üzerine git. Gitmediğin her dakika seni bu mutsuzluk yiyip bitirecek ve anlamayacaksın bir gün geldiğinde bu hale nasıl geldim diye. Bu zorbalıkların iğrençliklerin hiçbirisini çekmek zorunda değilsin. Ne yapıyorlar ne ediyorlar inan bilmiyorum ama bu yorumlarda yazan herkes bir kez bile olsa o zorbalığa uğradı, ben de dahil. Ama dediğim gibi her sustuğunda üstüne binerler, ama bir gün sağlam delirdiğinde bi daha kimse bir şey yapamaz. Aileni ikna et ve okula resmi olarak şikayette bulunsunlar lafla peynir gemisi yürümüyor biraz veli olsunlar
Bulundular bişey değişmiyor eskiden sadece erkekler yapardı sınıfın varoş kızlarıda araya girmeye başladı bitek okulda sessizim günlük hayatta değilim
Psikologum içindeki eziklik duygularını sana yansıtmaya çalışıyolar falan dedi hangi şekilde rahat hissediyorsan o şekilde tepki ver dedi
Kızçemmm üstüne gitmedikçe hiçbir çey değişmiyor. Okul yönetimi de gerçekten eşşşşek gibi mi duruyor anlamıyorum. Ayrıca neden okulda sessizsin de günlük hayatta sessiz değilsin? Çocukken beni de ironik olacak ama ezerlerdi, vururlardı hatta nedensiz hiçbir şey söyleyemezdim herhalde ailelerinden çekinirdim çünkü benim ailem de ger*** bi zihniyete sahipti ve ayıp ayıp derlerdi. Sonra sorguladım, hayır böyle olmaması gerekiyor ben bu hale düşücek birisi değilim dedikten sonra ne oldı biliyo musun saçlarından tuttun bi güzel yoldum. İnsanız hepimiz, bazen böyle raddeye getirirler insanı. Umarım o varoşlar o canım erkeklere haddini bildirirsin. Her şeyden önce kendi özbenliğin için. Ama neden erkekler uğraşıyor? Manyak mı bunlar hepsi
Gittiğin psikoloğu değiştirmeni öneririm
Erkekler başlattı zaten varoşlar okadar çok yapmadılar
Normalde dışa dönük konuşkanim ama okul hayatım boyunca sessiz oldum nedenini bilmiyorum
Canım benim umarım tez vakitte bu kötü insanlardan kurtulursun. Keşke elimden bir şey gelse paralardım orada o ergenleri.
Bu sene bitiyor az kaldı sabret diyorum içimden hep kendime
Umarım çok güzel bir hayatın olur bunca sıkıntıdan sonra 🫶🙏 ama hep iyi olarak kal.
Şey mesaj atmak istiyorum da kabul eder misiniz
Oluur tabi canım
İsteği kabul etmediniz
Dur adın neydi istekleri kabul etmiyorum genelde ama bir daha atar mısın
Sizinde etmeniz gerek
Bu senin için bir süreç
Kendini ezdirmeden bu süreci geçersen kendi benliğinde önemli bir kademeden geçecek ve seviye atlayacaksin
Sınavı geçip üniversiteye başlamak gibi düşün.
Kendini ezdirme, daha zorba ol, daha vicdansiz ol, daha merhametsiz ol.
Duş, dayak ye, iftiraya uğra, ama pes etme.
Canım benim, yaşadığın bu durumu duymak beni gerçekten çok üzdü. 😔 Okulda böyle zorbalıkla karşılaşmak ve yalnız hissetmek çok ağır bir yük. Unutma ki bu durum asla senin suçun değil. Hemen güvendiğin bir öğretmeninle veya ailenle konuşmalısın. 🗣️ Destek almak senin hakkın. Hiçbir zaman yalnız değilsin ve bu zorlukları aşabilirsin. Kendine iyi bak, çok değerlisin! ✨ Sevgiyle kal.
Yarın okula gitcem diye endiseliyim
Cevap
12Cevap
Sen de onlarla dalga geç. Kimse kusursuz değildir. Muhakkak vardır bir olumsuz tarafı.
Sınıf değiş olmadı okul değiş 2 yılım zehir oldu bu yüzden
Arkadaşa ihtiyacın mı var ki
Var bence
Yeni arkadaşın benim
Sakin olunuz sabırlı olunuz
Okulunu değiştir derim
sınıfı değiştir gerekirse okulu
ne okuyosunki
Lise
sonmu
3 üm geç gittim
icine kapanikmsn
Normalde değilim okulda öyleyim
istersen konuşalm yazarsan
Sebeb ne
Herhangi bir şey yapmadım sessiz utangaç çekingen bir kızım etkisi olduğunu düşünüyorum
Korluların üzerine git
Lafını esirgeme
Arkadaşın yoksa bana yazabilirsin sıkıntı olmaz (yanlış anlama da nzjznsns)
Vardı ama beni satıyor
Ona arkadaş denmez ki pek 😔 beni sanat arkadasim vardı oturdum konuştum valla seviyorsan sende konuş
Ben sana arkadaş olurum yiğenim
Bende ama aştım ben
Nasıl
Şikayet et
1000 defa ettim
Açıktan oku
Bu çok abartı
takma
Ankara dan mısın
Hayır
:(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?