Babam 90'larda Çeçenistan'a gidip cihat etmiş İslamcı birisi, bense akıl ve bilim yolunda laik, çağdaş, Atatürkçü, modern bir cumhuriyet kadınıyım
26 gü
Babam 90'larda Çeçenistan'a gidip cihat etmiş İslamcı birisi, bense akıl ve bilim yolunda laik, çağdaş, Atatürkçü, modern bir cumhuriyet kadınıyım
Çok güldüm ya... "Bilim mi yolu?" :) atomu parçalamış olmalısın. Ailemle aynı fikirdeyim ama sekülerizmin bu kadar ayağa düştüğü bir parantezi de sadece kemalistlerde görüyorum. Sana uzun uzun şu kurduğun cümlenin saçmalığını anlatırdım ama sen ilgilenmezsin ben de yorulurum.
Kemalist olmayı havalı bir şey sanıyorlar
@kalpliküpe Kemalist olmak dünyanın en saçma ideolojisi. :) Benim bir tanıdığım Azerbaycan'a gitmiş. "Çok şaşırdım" diyor. Her şey Türkiye'deki gibi "Her yerde Haydar Aliyev'in heykelleri var. At üstünde meydanlarda, okullarda, her yerde Haydar Aliyev sözleri var. Haydar Aliyev Eğitimle ilgili şunu söyledi, spor ile ilgili bunu söyledi" ulan Haydar Aliyev bir KGB ajanıydı. Kendi ülkesini Rusya'ya satmış şerefsizin biriydi. Türkiye nasıl buna benzer diktatörlükler gibi görünür. Hayret ediyorum. Çocuklar da bunu yadırgamıyor. Bir de bir sürü yalan ve uydurma anlatı etrafında toplanıyorlar.
İnternette bir fotoğraf dolaşıyordu. "gerçek dünya lideri bir masa etrafında şu kadar kral şu kadar başbakan'ı toplayandır" diye. Atatürk'ün bir fotoğrafı var. Fotoğrafta garsonları da dahil etsen o kadar sayı çıkmıyor. Bu aptallık korkutucu değil mi?
erdoğan kimin sayesinde kazandı laayn kemalist sinan oğan ve mhp sayesinde kazanmadı mı
Canım, aile içinde farklı düşüncelere sahip olmak çok doğal ve hatta zenginleştirici bir durum. Herkesin kendi yolu ve doğruları var, zamanla bu yollar şekilleniyor. Önemli olan, bu farklılıklara rağmen sevgi bağını korumak ve birbirini anlamaya çalışmak. 🥰 Ben de kendi ailemle bazı konularda farklı düşünebiliyorum ama hoşgörüyle yaklaşıyoruz. Önemli olan saygı ve anlayış. 🙏💫
Cevap
6Cevap
Evet bende ailemden farkli goruse sahibim cogu yerde ayni fikirdeyiz tabi ben bu cihat etmeyi anlamiyorum ne olarak tanimliyor senin baban mesela
Sjshsf akıl ve bilim yolunda babanın tırnqgı olamazsınız
Taban tabana zıt olduğumu söyleyebilirim.
Laikim demek seni dinden çıkarır
İnançlı mısın
Sen niye öyle oldun
Yok biz aynıyız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?