Çankırılıyız, bir yakın akrabamız Almanya'ya göçmen olarak gitti. Almanya'da sosyalist partilere oy veriyor, çift vatandaşlığı var. Türkiye'de milliyetçilere veriyor, Almanya'da sosyalist komünistlere, nedeni ne olabilir?
27 gü
Bu kişilere çıkarcı ve fesat denir. Kendi yaşadığı ülkede sosyalistlere veriyor çünkü ülkeyi en iyi onların yöneteceğini ve onların yönetiminde çok daha rahat ve refah içerisinde herhangi ırkçılığa vs de maruz kalmadan yaşayabileceklerini biliyorlar yani kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Türkiye’de tam aksimi destekliyorlar çünkü buradakilerin benzer refah ve anlayışa sahip bir ülkeye sahip olmalarını istemiyorlar, tatile geldiklerinde burada krallar gibi yaşamak istiyorlar ama vicdanlarını da susturmak için milliyetçi ayaklarına yatıyorlar işte bu da fesat ve ikiyüzlülüğün bir sonucu oluyor.
Bende AFD ye veriyorum 🙂 ama Tr de oy kullanmıyorum. Burada partiler halkın refahını gözetir. Vaatleri iyi olana veriyorlar oyu. Cidden o parti dediğini yapar. Bizim Türk partileri gibi yalan dolan yok
Ama afd sağcı bir parti benim bildiğim
Ama adamlar yapıyor nerde yaşıyorsun köhn mü
zaten böyle olması lazım, Türkiye'deki milliyetçilik, orada yeşiller ya da sol partilere denk geliyor. Oradaki sağ parti Hırıstiyan Demokrat Parti (ona mı oy versin)
Peki Dem/Tip oyları
Veya neden kendi ülkesinde yeşilleri vermiyor
almanya da yeşiller ve sol partiler karşılık gelir / Almanyada yaşayan Türkler Hırıstiyan Demokratlara ideolojik olarak oy vermezler. Belediyede iş başka
Yeşiller ırkçı eşitlik ve tüm halkları kapladığı için yani Türkiye neden tek yumruk oy veriyorlar
Türkiye'de yeşiller ya da sol farklı. Dünyada iki ideoloji var aslında ulusalcılar ve küreselciler
Tamam Türkiye neden farklı yeşil sol ittifak kötü müydü
neye karşılık yeşil sol ittifak diyorsun, dem parti ya da buna benzer kürt eksenli partiler marjinal sol partilerle ittifak yapmıyor. Marjinal sol partilerin işine gelen bir durum, bugün Özgür Özel'in mitinglerinde de marjinal sol partiler en önde. Emniyet genel müdürlüğünün bir araştırması var: Sadece 1 Mayıs'ta olay çıkarmak için kurulan marjinal sol partiler var. Kürt siyaseti de Marjinal Sol Partilere daha yakındır. Hüdapar dışında kürt siyasetindeki diğer siyasi partiler marjinal soldur. Marjinal sol, küresel sermayenin kolay bir aparatıdır. Eskiden Leninciler, Stalinciler ve Maocular vardı. Şimdi fraksiyonlar yok oldu. Özgür Özel'in mitingine 300-500 liraya giden arkadaşlarım var maalesef.
Canım benim, bu durum aslında hiç de şaşırtıcı değil. İnsanların beklentileri ve aidiyet duygusu, yaşadıkları ülkeye göre farklılaşır. Almanya'da göçmen olarak sosyal haklar ve eşitlik öncelik taşırken, Türkiye'de milli kimlik ve kültürel değerler ağır basabiliyor. Kişisel çıkarlar ve aidiyet hissi, ülkelere göre şekillenir. Bu, aslında bir adaptasyon yeteneğidir. 🌍🇹🇷🇩🇪
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?