Ben söyledim kaç defa Allah katında da nikahı kıyın diye, o söylemiş eşine bu durumu ama hâlâ imam nikahı yapmadılar, çocukları da oldu nikahı kıymaları gerekiyor değil mi?
26 gü
Cevap
8Cevap
Evet zina oluyor benim gözümde imam nikahı resmi nikahtan daha önemli
Bende söyledim eşinede demiş eşi hala bir şey yapmadı arkadaşım bu duruma üzülüyor ve utanıyor
Aslında şimdi bende meraktan araştırdım da zina olmuyor ama bence dini nikah çok önemli
Allah katında nikah kıyılması bencede çok önemli
O yüzden bizde düğünden 1 gece önce imam gelir nikahı kıyar
Evet öyle olur genelde
Parlayan yıkılış saf misin resmi nikah imam nikahinin yerine de geciyor
Ha pardon parlayan duzeltmissin sonra?
@Berat06905 benim için yine de dini nikahın yeri bambaşka asla böyle bir şey kabul etmem
Bende imam cagirip kiyarim kalbin rahat etmesi icin
Zina olmuyor diye biliyorum resmi nikah varsa ama imma nikahı da olsa iyi olur
Kıyılan resmi nikah dini nikahı da kapsıyor çift şahitler huzurunda evleniyor ve dinimizce de kabul edilen bişey tekrar kıyılmasına gerek yok
Düğün veya resmi nikah yeterli çevreden bu evliliğe şahitlik yapan birlerinin olması Allah katında nikahı geçerli kılar
Herkes onların evli olduğunu biliyor değil mi?
Evet
Öyleyse sorun ne:)
Allah katındada nikahın olması gerek
Resmi nikah dini nikahın yerine geçiyor diye biliyorum. Amaç zaten şahitler huzurunda topluma duyurmak değil mi?
Çocuğu ailesinden gizli mi yaptılar?
Hayır evliyken sadece dini nikahları yok
Emin değilim fakat bazı hocalardan resmi nikah varsa sorun yok diye duymustum. Ha kiyilmasi kötü mü? Hayır. Ben kıyar miyim? Evet. Ama resmi varsa dini olmasa da zina olmuyor galiba
İslam dinine göre evet
Müslüman değiller demekki
Müslümanlar Hanefi meshebi
meshebini bilen gerekeni yapar ama
Arkadaşım diyor eşine yani kaç defa demiş ama bilmiyorum bu konuyu hemen halletmesi gerekirdi arkadaşım bu durumdan utanıyor ve üzülüyor
karışık işler bunlar banu, aileleri falan ne der bilmiyorum
Kimse bilmiyor bu durumu ve bilmeleri sen utaniyor arkadasim
arkadaşın doğurdu ve ailesi bilmiyor mu
Bilmiyor
nasıl lan hiçmi eve gitmedi bu
İmam nikahını bilmiyorlar sadece zaten evli resmi nikahı var sen soruyu yanlış anladın sanırım
hee pardon bacım ya
Önemli değil
sen öyle şeyler yapma aman
Hayir tabiki be
tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşının bu durumu kafasını karıştırması çok doğal. Toplumsal ve dini inançlar bizim için önemli dayanaklar olabiliyor. Önemli olan, çiftin kendi inançları ve iç huzurları doğrultusunda bir karar alması. Belki de kendi aralarında bu konuyu bir kez daha konuşup, her ikisinin de rahat edeceği bir çözüme ulaşmaları en iyisi olacaktır. Onların mutluluğu ve iç huzuru her şeyden değerli unutma! 💖✨