Bu hafta nişanım var ailem imam nikahını da kıyacağız diyor. Ya nişanlım ileri şeyler isterse?
Eşimsin zaten felan deyip? Yakınlaşmak istemiyorum evlenmeden.
Eşimsin zaten felan deyip? Yakınlaşmak istemiyorum evlenmeden.
Çok yanlış yapılan bir adet! adet diyorum çünki dinen doğru bulmuyorum, nikah kıyılınca karı, koca olunuyor ve taraflardan birinin birlikte olmak istemesi durumunda, olmayan kişi günaha giriyor, sözde imam nikahı günahtan sakınmak için yapılıyor. Bunun çözümü nişanlı da olsan evlenene kadar dini kurallar cerçevesinde mesafeyi koruyarak görüşmektir.
Bunu ailene söyle bişeyler olursa ben mağdur olurum de böyle bişey yok resmi nikahtan sonra kıyılır imam nikahı böyle yapıp sonra ayrılıyosunuz adam seni boşamıyor nikahın onda kalıyor başkasıyla evlensen bile o adam sana haram oluyor evlenmeden eşimsin diyip her haltı yiyip sonra seni ortada bırakma durumunu hiç söylemiyorum bile ben istemiyorum de senin hayatın sonuçta ailenin bunları düşünmesi lazım sen onların kızı değil misin seni nasıl riske atarlar
yanlış bence resmi nikaha yakın olmalı imam nikahı
şahsen ben o kadar çabuk kıymazdım
netice de dese ki seni istiyorum dese gel dese gitmek zorundasın hayır diyemezsin bunlar riskli şeyler
Evlenmek demek insanlara ilişkide olduğunuzu duyurmak demek. Valla imam nikahı olursa senden istediği zaman sıkıntıda değilsen, sağlık sorunun yoksa yapmalısın gibi bir şey.
Cevap
7Cevap
Bence gereksiz
Nikahtan bir gün önce yaparsınız işte. Şimdi ne gerek var
Doğru değil bence
İstese de yok de. Düğüne kadar sabret de ne yani
Doğru değil
Açıkça söyle bunları
Düğün ne zaman
Daha ta seneye
Yani nikah tamam ama birşeyler isterse sıkıntı.
Senin sınırın ne
Nikah olması vereceğin anlamına gelmez
Saçmalama ben zaten istemem düğün gününe kadar. O derse diyorum böyle bir hak doğmasını istemem ona.
Ailene bunu anlat işte
Doğru değil
Gayet güzel. Mis gibi birlikte olursunuz işte.
Dine göre helali oluyorsun yapabilir yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?