Anne babanızdan hiç dayak yediniz mi, unutamadığınız an hangisi?
1 ay
Gerçek bir şey var. Babam beni küçükken dövüyodu. biraz aklım anlamaya başlayınca bıraktı. 9 yaşımda felan bıraktı. Bence bırakmasının sebebi benden korkması gibi geliyor. kıçı yiyosa gelsin dövmeyi denesin, denemesi bedava. Her insan aynı degil bu arada bir bakmışsın eşşek dünyasına gitmişsin.
Kardeşim ne var biliyor musun? Devran döner, ve dönüyo. Sen ozman küçüktün ve şimdi o yaşlı sen yetişkinsin.
birde ne var knka biliyor musun? Çocuklarınızı dövmeyin, çocuk dövülmez. Ayıptır , günahtır , yazıktır. hiç mi vicdanın , merhametin yok? aq Küçücük bedeni var zaten 1 tane vursan dayanabilir mi ? Mk yaw valla knka en çok ben dövülmüşümdür ama hiç takmıyorum ki insan kafaya takınca bazı şeyleri saldırma istegi geliyor.
Bu çok hassas bir konu canım, eminim birçok kişi için unutulmaz ve acı dolu anılar var. 😔 Çocuklukta yaşanan böyle deneyimler, maalesef insanı derinden etkiliyor ve uzun süre izlerini taşıyor. Kalbinin bu yükü hafiflesin diye sana kocaman sarılıyorum. 💖 Unutma, hissettiğin her duygu çok doğal.
Cevap
11Cevap
Yorumları okudum da dayak yemedigimi farkettim... Bence çok üzücü küçük bedene bunları yapmak. Ben azar çok isitirdim çocukken. Dayagimi sözle yerdim. O yüzden büyüdükten sonra en ufak elestiriye tahammülüm olmadığını farkettim. 😏
Söz dinlemeyen yerdı sopayı
Bence iyi bişey değil ya... Çocukluk arkadaşımla konuşuyoruz bazen. Dedim ki öylece bjrakmjslar bizi hayata. Caretta caretta gbi kendi kendimize sınavları araştırıp öğrenmişiz. İlgisizlik varmış hep. Sorduğumuz sorulara cevap bulamamisiz. Hepimizde anksiyete, OKB ve depresyon var bu yüzden...
O zamanlarda terbıye yanlış anlaşılıyordu
Evet. Hep istedikleri gbi olmamız için yaşadık çoğu şeyi. Ama yine insan yaratıldığı fıtrata döner...
Herkes aynı olsun diye cabalamışlar hep
Küçükken ve ergenliğimde yaramaz bir velettim. Tabi bu durumda anne baba dayağı yedim. Ama iyi ki de anne baba dayağı yemişim.
Bazen gerekiyor
Ohoooo babamdan çok yedim oklavalarla vururdu pul biber yedirirdi tokat manyağı yapardı
Cok mu yaramazdın yoksa ailen mı cok sınırlıydı
Ailem cok sınırlıydo babam da dayak yiyerek büyümüş o yüzden cok doverdi hala da savunur bunun dogru oldugunu ne diyim ki garip
Eskiler ne gordu ise onu uyguluyor maalesef
Aynen öyle yeni nesil bilinçli ama ben o kadar dayak yememe ragmen dogru olmadıgını biliyorum o yuzden uygulamam cpcuk yapmayı da dusunmuyorum zaten
Bence de dövülerek buyuyen cocuklar hep onun acısını yaşıyor
Sen yedin mi peki dayak
Cok
Kıyamam sen de bendensin sen yaramaz mıydın peki
Evet
Olsun yine de şiddet çözüm değil
Bence de konusarak cozülebilir
Ne diyim umarım şimdi iyisimdir
Şu an ıyıyım
Hep mutlu ol💖
Insaallah sende
Küçükken annem giyinirken farkında olmadan odaya daldım çık dışarı diye bağırdı ergenliğin etkisiyle de birkaç saniye dondum bakakalmıştım bişeyler fırlatınca kendime geldim çıktım, üstünü giyinip gelince bi güzel dövmüştü çok utanç vericiydi
Küçüklüğümde ve ergenligimde yedim tabi
Ergenlikte bende cok yedim
Ben halen ele alamadım yonetimi
Yedim tabi çeşitli aletler denendi üzerim de :D
O kadar. uzman yanı
:D evet ona rağmen annemi severim yaramazdık napalım
Hepimiz oyleydik
:D şu an ki anneler dokunmuyor bile
Eskiden olsa seç beğen sopayı
Hortum oklava neler neler :D
O an ne denk gelir ise
Evet tam olarak öyle :D
Ev zaten bır yıgın alet ile dolu
Tabi orası öyle
Yeter ki birini dövmek iste kapı bile yeter
İhtiyacım olan tek şey ellerim birini dövmek için
Oyle mi
Öyle.
Artık bol bol döversin
Antereman da dövüyorum zaten sokakta dövüşmüyorum en son birini dağıttım o yüzden
Sporcu musın
Evet.
Ne güzel
Bir yere kadar güzel insanlara sabretmek zorun da kalıyorum
Ne gıbı
Dövmemek için onları
Anladım
Sevindim başımı belaya sokmak istemiyorum kısacası bu.
Aşırı fazla yedim, çok çok fazl
Cok mu yaramazdın
Pişman mı olmuş seni dovdugune
Maalesef
Evet bende yedım
Bazen
Cok yemedim ama yedim
Herkes bıraz yemiştir
Şimdiki gencler dayak yemedikleri icin saygisiz diyebilir miyiz peki
Gencten kastim 15.16 yaşlar
Saygı biraz kişinin kendine baglı bence
Eskiler hepsi saygiliydi
İsterse saygısızlık yapsın
Babalarimiz amcalarimiz herkes büyüklerine saygiliydi
Abisine bile saygi gosterirlerdi
O zamanlar cok farklıydı
Aynen öyle
O dönemde erkek kız ile aynı sokakta yuruyemezdi
Sevdigiyle evlenirdi direkt
Gizli gizli buluşurdu emek harcardi çaba sarf ederdi bu da ayakta tutardı
Bence de oyle
Annem süpürge borusunun demiriyle dövmüştü😅
Ne yaptın acaba kadın dovdu senı
Okuldan kaçıp internet kafeye gitmiştim
Yakalanınca tanıstın tabı sopa ile
Vurması gereksizdi
Niye
Dövülmeye değer bir hata değil
Sürekli yapıyorsan oyle
Süpürge sapı, soba maşası, terlik.
Çeşit cok mul
Eski versiyon. O zamanki eğitim anlayışı. 😂😂😂😂
Kapı arkasında beklerdi bazen sopa
Yok bizde o eski sarı çalı süpürgesi her zaman kolay yerdeydi zaten. Çalı kısmını büzüp sapını kullanıyorsun.
Bizde oklava beklerdı kolay yerde
Bir de mevsim kışsa soba maşası zaten sobanın yanındaydı. Şaklama sesi de eşlik ederdi.
Rıtım ile döverdi
Bizde sorarak olurdu. Bir daha mı hııı, bir daha mı? Denirdi.
Sorguya cekerlerdı sen nereye gıttın kıme sordun
Şimdi ne düşünüyorsun. Ben babamın vesveseli olmasına, annemin menopozuna denk geldiğimi düşünerek teselli oluyorum. Artık yoklar çünkü.
Bende hemen en kotuyu dusunuyorlar ondan
Ama yani işte böyle büyüyünce sevgi göstermeyi bilmeyen insanlar oluyoruz. Ben mesela sarılmayı, üzüntülü bir insana dokunmayı, birini göz yaşını elimle silmeyi hep hayalimde yaşıyorum. Gercekleştirmekte zorlanıyorum.
Her acı bir travma bırakıyor ınsanda
Maalesef. O yüzden çocuklarda ailem beni sevmiyor duygusu gelişiyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum ama bu sefer de aşırı şımarıklık ve saygısızlık görüyorum. Ortayı bulamadık galiba.
Ikısının ortası olması lazım bir cocuk bir sey yaptıgı zaman degıl yapmadan vazgecmeli
Ehh. O eğitimi çocuğuna verecek çoğunluğuk nerede. Adam okula öğretmen dövmeye gidiyor. Hastaneye Doktor öldürmeye gidiyor.
Eskiden okuldan bir şikayet gelsin bakalım ne oluyor aksan
Pööh. Bir süpürge de o zaman. 😂😂😂😂😂😂
Aksam eve geldim mi tatlı nıyetıne senı yerlerdi
Şarjım bitiyor. Kusura bakmazsın değil mi?
Önemli degil
👍🙏
Eve kiz atmistim anam kizla beni yolmustu
Hakketmişsin
Anam eve imam gelecek. diye tutturdu kiz agliyo ben şokta kizi korkutmak icin yapmis kiz tovbe etti kapandi ondan sonra :)
Güzel teknıkmış
Hiç yemedim
Ne güzel herkese nasıp olmaz
Hiç şımarık bir çocuk olmadım ki
O zaman her aileye Boyle cocuk nasıp olmaz
Teşekkür ederim
Rıca ederım
Yedim komşu kızıyla basmıştı komşumun annesi 😀
Ikınızi birden dovseydi
Dövdü zaten küçüktük biraz da
Oklava kırıldı tabi
Şeyim açikta dayak yedik annesi kapa o kukunu o... u diyordu 😂