Her gün 4 5 birayı evde içmenin bir zararı yok diyor. Tamam araba kullanmayacağım söz ama evde içeceğim bana sana ne zararı var şurada içip uyumamın diyor. Anlatamıyorum? Çözüm yolu arıyorum?
1 ay
Her gün 4 5 birayı evde içmenin bir zararı yok diyor. Tamam araba kullanmayacağım söz ama evde içeceğim bana sana ne zararı var şurada içip uyumamın diyor. Anlatamıyorum? Çözüm yolu arıyorum?
Bir kadın olarak eşiniz üzerindeki etkinizi ve kontrolünüzü kaybetmişsiniz.
Erken bir yol ayrımına girmişsiniz.
Yazan yaşınız doğru ise bir kadın olarak eşinizi yönlendirebilir motive edebilir gerekirse sert önlemlerle kontrol edebilirsiniz.
Bunu yapamıyorsanız sizde durumdan fazlaca rahatsız değilsiniz demektir.
Eşim normal biri değil. Darlanmaya gelemiyor ailesiyle de pek iyi sayılmaz özellikle bu ara. O kontrol ediymek istemiyor. Eve geliyor dışarı hayatı yok işine gidiyor bi kaç kuruş da kenara koyabiliyorim evde 4 5 bira içiyorum kimseye zararım yok bunada karışma modunda
Bir sorunuz daha var sizin sanırım hamile olduğunuzu söylemişsiniz doğru mu
Aynı kişi misiniz?
Eşinizin normal bir kişilik olmadığını söylemişsiniz.
Böyle birisi için normal öneriler hiç bir işe yaramaz.
Hayır
Kadınlığınızı kullanın, beraber olmayın, yatağınızı ayırın, o içerken yanında durmayın, normal zamanlarında da konuşmayarak ilgilenmeyerek cezalandırın
Bu yaptıklarınızdan bir ders çıkartabilirse ne ala,
Çıkartmazsa bu evlilik kısa sürede boşanma ile sonlanır
Bunlar çözüm mü sizce?
Kocanızı bir ilişki koçuna veya psikoloğa gitmeye ve kafanızdaki sorulara profesyonel destek ile çözüm aramaya ikna edebiliyorsanız bunlar öncelikli çözüm değil.
Ama psikoloğa ya da ilişki koçuna götüremiyorsanız, gitmeye ikna edemiyorsanız başka çare kalmıyor o zaman
Canım benim, bu durum seni elbette üzüyordur 😟. Eşinin kendine göre haklı sebepleri olabilir ama senin de hissettiklerin çok önemli. Belki ona "Böyle düşündüğümde kendimi yalnız hissediyorum" ya da "Sağlığın için endişeleniyorum" diyebilirsin. Ortak zaman geçirme fikri veya yağlı boya kursu gibi hobilerinize ağırlık vermek de güzel bir başlangıç olabilir. Sevgiyle yaklaşmak en güzeli ❤️🌿
Cevap
13Cevap
Çok mantıklı bir yaklaşım bence. Zamanla azaltmasını sağlamak sana kalmış..
Mantıklı yaklaşım derken? Zamanla azaltmasını istiyorum çok yumuşak davranmaya çalışıyorum. İlk zamanlar daha serttim yani 2 yolu da denedim ama çıkar yol bulamıyonim
Ya uysal koyun olacaksın ya da Kurt.
Bir çok erkek seks yaparken ilişki uzun sursun diye alkol içer erken bosalma sorunu varsa ondan içiyor olabilir
Alakası yok
Öyle değilse alakası yoktu
Ona içkinin haram olduğunu anlat ama çok güzel bir dille
Sözde itikatlı biri ama sadece sözde bunlar
Her gün de içilmez ki
Bağımlılık zor geçmiş olsun
İstemiyor çok üzerine gidince tamam azaltacağım diyor 1 2 hafta içmiyor sonra yine aynı
Ne hamilesi yaa
Yık ben o değilim
Kurtaramıyorum ya gerçekten yoruluyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum sanki inadına yapıyor artık
Herkesin ki gibi var tabii neden böyle bi şey sordun ki
Yok boşanmadı
Var zaten ama herkesin yok mudur bunlar?
Konuşuyoruz zaten babasıyla ilgili sıkıntıları var ama hepsi geçmişte kalmış. Babasının onu çocukken sevgi gösteremediğini düşünüyor ama hangimizinki gösterdi ki baba bu yani anne gibi değil. Ama o dramatize ediyor alkol için düşkün olmak için sebep arılor
Makine teknikeri, anlaşabiliyoruz normalde. Hayatta yapmak istediği küçükken futbol oynamak istemiş babası istememiş. Ama artık büyüdük ya. Babası iş batırmış o bebekken maddi zorluk yaşamış. Babasından destek yok şu an kendini yalnız hissediyor. Babasının da durumu yok ona yardım edebilecek. Bu alkollü kaza yapıyor ya da ceza yedi yenide. Babasına bi yerden para geldi tam o ara babası ödedi. Babam onun hesabını yapıyor. Bana bi ev bile bırakmadı ödediği 100 200 bine bana kuruluyor diyor. Ama babasının tek laf ettiği yok tavırlarından para benden daha değerli onun için diye içerliyo. Garip birisi yani anlamıyorum bazen. 1 ay önce bana azaltacağım diye söz vermişti şimdi bunlar oldu diye sanırım her gün içsem ne oyacak moduna geri döndü. Daha önce kumarda tüm paramızı kaybetti. Şu an bıraktığını biliyorum para hesabını birlikte yapıyoruz. Ama sürekli bi bağımlılıkla mücadele ediyorum ediyoruz. Çocuk düşünemiyorum. Evlilik böyle bi şey mi yoksa benimki mi böyle anlamıyorum 3 yıl olacak evleneli
Cinsel problem yok
Çocuk yok
Siz evli misiniz?
Kumarı bıraktığını görüyorum ilerde ne olur kimse bilemez ama şu an oynamıyor ocaktan beri. Ama ben hep bi bağımlılıkla mücadele etmekten yoruluyorum yani ne yaparım ne ederim biliyorum. Şu an özel bi hastanede çalışıyorum 45 bin gibi bi şey alıyorum bi yandan diyorim ki KPSS çalışıp atanmam lazım kendimi garantiye alayım bu işin sonu ne olur bilinmez
Ben 29 o 30
Sarhoş olmuyor kendinde gibi oluyor ama gerçekten hoş görünmüyor o ne kadar iyi olduğunu savunsa da benim içim rahat olmuyor
Var. Kardeşlerim benden küçük bekar. Annem babamda kendi halinde emekli
Normalde 2 3 ayda 1 arkadaşlarıyla da çıkıyor ama şu an çıkmışım sadece evde diyor. İşlerimiz burada değişim zor
Çok eski lise aşkı bizimkisi. Mahalleden
Ailem çok iyiydir ama boşanma yoktur hiç bizim ailede yani nasıl karşılarlar bilmem. Bi de onları üzmek istemiyorum
Seviyorum yani sevmesem neden çekeyim ki
Doğru olanı yapmak istiyorum. Ne doğru onu göremiyorum. Burdan devam edelim
Evet hep öyle olacak gibi hissediyorum
Dedim daha önce 1 al önce işte. Azaltmayı teklif etti zamanla bırakırım bırakamazsam tamam gidelim demişti
Alkollüydü bu gün konuşurken andan mı cesaretle bunları söyledi bilmiyorum
Araba yok şu an ehliyeti gitti eylüle kadar. Evdede ne yapılır bilmiyorum zaten mecbur ray sıfır geliyor eve iş çok yoğun diye bi de sen yükleniyormuşum gibi hissedecek
Dedim ya lise zamanlarından. Aynı mahalledeydik diye
Sende bi erkeksin. Ne yapsam anlar?
İstiyor gibi konuşuyor ama sonra bi şeyler oluyor işte bahane
İçkiye para bulamayınca daha kötü oluyor ki bunalıyor hep o para ödüyor onun derdi sıkıntısı var diye bunalıma giriyor mesela şu an gibi
Su borcu derken? Borçu şu an yok. Araba için bi ödenek var bi de kira var işte
Çok diyorim ama dediğim gibi sözler verilip aynı yere geliyoris
Alkole daha çok sarılmaz mı? Bu arada dediklerin mantıklı geldi ama daha kötü olmaktan maddi anlamda korkuyorum da
Bi çok şarkıyı açmak istiyorum böyle
Başka kolay yoldan para kazanma, sonrada durduramıyor kendini işte hırs
Ev için kredi çıkar mı çıkarsa ödeyebilir mi bilmiyorum. Şu an araba için ödüyoruz zar zor.
Yok çok soğudum
Bir deney var tam doğru anlatabilemebilitim
2 grup Fare var
1 grub fareye peynire ulaşmadı icin engel koyuyor engeli aşan fare peyniri kapıyor
2 inci grub fareye engel koyuyor ama açılması geçilmesi mu mümkün değil
2 grup fareler bir süre sonra denemeyi bırakıyor engel kaldırılsada peyniri almaya calismiyor
Eee yani bundan ne anlamalıyım?
Hayırlısı ya hakkımda ne diyim
Neden istemiyorsun içmesini
Neden istiyim göz göre göre bağımlılığı onaylamak bu
Daha rahat oluyorum işte bak kuş gibiyim falan diyor. Ama ben içmesini istemediğim için iyi olamıyorum
Sende iç viski iç raki iç
Bilmiyor muydun içtiğini
Biliyordum ama sosyal içici olduğunu biliyordum
Ne iş yapıyor sen ne iş yapıyorsun
Ne alaka ki? Ben sağlıkçıyım o da makine teknikeri
Hayır mesleğin varsa ileride vazgeçmezse en azından mesleğin var dicektim Allah yardımcınız olsun ne diyelim
Mesleğim var da. Boşanmak öyle kolay mı ki?
Degil tabiki
İğrenç boşan
Evin bereketi kaçar
B. o. k içsin mk boş insanlar
o icsin biz beraber konusalim
yuhya
Noldu?
Yaş kaç?
30 yaşında
Ne zamandir böyle
Son 1 yıldır iyice her gün içer oldu önceden yine bu kadar değildi. Hafta da 2 içerdi en fazla
Seni aksatıyor mu peki?
Yok
Mutlu musun peki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?