4-5 dairesi olan zenginlerde bile var bu, sizce asıl sebebi ne?
1 ay
4-5 dairesi olan zenginlerde bile var bu, sizce asıl sebebi ne?
Fakire seçenek sunup zengine kızını sunan ve kendisini sunan insanlarla işim olmaz. Çok şükür evlenecek durumum var, lakin durumumu da açık bir şekilde insanlarla paylaşmıyorum. Nede olsa fırsatçılığın her türlüsünün olduğu ülkede yaşıyoruz. Damat seçerken bile adamlar paraya bakıyor karaktere değil. Yarın kızını satsa qezevengin umrunda olmaz. Böyle qezevenk babalarda var işte kızını satan.
bizim mahallede bir genç istedi tamir dükkanı vardı geliri azdı kız evet dedi ama ailesi zorla vermedi çocuk da vazgeçti
Çocuk bence vazgeçmemeli. Kız evet demiş sonuçta. Çocuğa noluyor yani ailesi vermiyorsa da mecbur verecek çünkü kız istiyor. Ama çocuk kızın yüzünü ailesine karşı kara çıkartmış oluyor çünkü zaten ailesi olmaz dediğinde kız ailesini ikna etmek için çok çaba içerisine giriyor ama çocuk arka planda neler yaşadığını bilmez. O yüzden çocuk hata ediyor kızı bırakarak. Bence kızdan özür dilesin ve öfkeden dolayı böyle yaptığını söylesin. Çünkü bu sefer kızın güveni kırılıyor.
öyle diyorsun da çocuğun camlarını indirdi kızın erkek kardeşi 16 falandır yaşı tabi uğraşmadı çocuk ama istenmemek çok ciddi özgüvenini etkiliyor insanın kızı kaçırmaktan başka çaresi yoktu onu da yapamadı işte.
Kaçırmak çözüm değil. Kızda başkasıyla evlenmesin yani zorla mı verecek sanki başkasına. İkisi de beklesin ne aceleleri var
kızlar daha itaatkar oluyor bu konularda kızı akrabasıyla nişanladılar bile dediğim olayın 2 yılı var. bazı babalar deccal gibi küçüklükten onun altında büyüdüğünü düşün.
Öyle tabi. Aslında bu ülkede kesinlikle evlenmemek lazım çünkü bireysellik yerine aile kültürü empoze ediliyor daha çocuk yaşlarda. İnsanlar küçüklükten öyle yetişince bu sefer de anam babam ne derse o kafasında oluyorlar. Kimse kimseye itaat etmeye köle olmaya mecbur değil. Evlilik dediğin iki insanın da ortaklaşa kararlar almasıyla alakalı ama bu ülkedeki çoğu insan maalesef bireysel özgürlük yerine aile kültürü ile yaşadıkları için evlilikler de nişanlılıklarda çabuk bitiyor.
kızın ailesi mardinli gel de bulaş şimdi eleman kızı kaçırsa belki de canından olurdu kız diretse belki de vururlardı öyle basit değil bu işler bu ülkede. trakyalı aile gibi düşünme.
Abooo valla aklımdan da geçmedi değil acaba doğulular mı diye 😄 Ben doğulu kızlara hiç bulaşmıyorum mafya olsam bile bulaşmaya gerek yok hacı. Valla zor. Hani bu iş kıza kalıyor. Eğer kız çok seviyorsa başkasıyla evlenmez. Ama çocuğa da tavsiyem kızı sevmekten vazgeçmesin. Niye dersen çünkü kız sevmeseydi zaten çoktan bırakırdı. Çocuk terk ederek kızı acı bir şekilde göz yaşlarına mahkum etmesin.
Memur insan düzgün insandır diye düşünüyorlar. İçkisi, kumarı olmaz. Yasa dışı işlere girmez. Okumuş, aklı başında biri derler. Ne iş yaptığı belli, aldığı maaş belli.
Garanti çünkü batma riski yok memurların işsiz veya parasız kalması diğer meslek gruplarına göre daha zor ama batma riski az olduğu gibi yükselme şansı da az tabi
Canım, bu durum genellikle geleceğe dair bir güvence arayışından kaynaklanıyor. Memurluk, düzenli maaşı ve iş garantisiyle birçok aile için ideal bir seçenek gibi görünüyor. Kızlarının hayat boyu maddi sıkıntı çekmemesini, toplumsal statü ve saygınlık kazanmasını istiyorlar. Bu biraz da toplumumuzdaki yerleşik bir değer yargısı aslında. ❤️🌸✨
Cevap
6Cevap
O eskidendi memura kız vermek
Şimdi memurdan daha fazla kazanan insanlar var
Kaldı ki memur kızımı mutlu eder mi diye merak eder insan?
yatakta mutlu etmek gibi mi
İşi düzenli geliri normal tatili belli diye.
Memur işçiden beter durumda onu eski kafalar der
Çünkü memur kamuya aittir. Benim babamda beni memur birine veriyor
kamuya ait derken ne mesela kastın
Girmesi zor kısaca. Ve herşeyin devlet guvencesinde
Benim hiç birşeyim yok işsizim banada vermeye kalkıyorlar
Kim veriyo hangi akilsizmis o
sanmam sana öyle geliyordur
Üzerime gss borcundan başka bişeyim yok iç güveysi istiyorlar pompaci olarak yani
😂😂
onu isteyen baba kendine de pompa ister gibi geliyor
Fıtığını kıracam
Ahahaha memurların yeşil pasaport fırsatı olur ondan olabilir mi bilemedim
Memurluk artık eskisinden daha da değerli hale geldi.
Rahat edeceklerini saniyorlar
Memurluğa yapan Ortadoğu zihniyeti
Geri kafalı paraya tapan kişiler olabilir
Garanti maaşı var ondab
Cunku is bulma sikintisi yasamayacak
Toplum baskısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?