Kaynana baskısı, köy hayatı ve kurban kesimi yüzünden eşim bile arkamda durmuyor mu?

Arkadaşlar 7 ay önce şehirden köye gelin geldim, güzel, bakımlı bir kızım, kocamı seviyorum ve köye yerleştik. Eşimin ailesiyle aynı binada altlı üstlü oturuyorum. Çok iyi niyetli bir kızım ama çok geliniyor üzerime. Mesela bugün kaynanamgil kurban kesti, onlar çocukluktan geliyor, kesmeyi öğrenmişler. Eşim de babasına yardım etti. Bana yok şalvar giyip et kesecekmişim, organları ayıracakmışım gibi emrivaki konuşuldu. Ben kendim de zaten et yemem, tiksinirim, ben yapamam, kesmeyi filan bilmem. Ete dokunamam dedim. Kaynanam "öğreneceksin kızım bunları" dedi, "şimdi izle seneye sen kesip yaparsın" dedi. Onlar etle uğraşırken ben onlara kahve, çay yaptım, gelene gidene baktım. Elimi ete sürmedim, yardım etmedim diye eşimin suratı asıldı. Eşimin üzerindeki kıyafet kan oldu hayvan keserken. Ben de o sıra mutfağa gittim. Kaynanam "oğlum üzerini burada değiş, bu kana dokunup da senin çamaşırlarını yıkamaz" dedi. Eşim de "isterse çöpe atsın" dedi. Onu duydum. Sonra kaynanam bir şey daha dedi, eşim "sus anne, senin gördüklerini ben de görüyorum, yanlış yaptık en başından, yanlış yaptık bu evliliği" dedi. Çok gücüme, ağrıma gitti bu lafı eşimden duymak 😢😢

Kaynana baskısı, köy hayatı ve kurban kesimi yüzünden eşim bile arkamda durmuyor mu?