Kürdüm ama Türk olmak isterdim kafa yapım, yaşam tarzım hiç uymuyor. Kürtlere ait hissetmediğin bir ortamda, toplumda yaşamak çok zor bir duygu, bir de üstüne inançsız olunca bu daha da bir zor oluyor. Sürekli onlar gibi olmalısın baskısı var, niyetim herhangi bir milleti kötülemek değil ama düşüncelerim böyle işte. Kimseyle de konuşamıyorum, sadece içimde müzakere yapıyorum, bir ben miyim böyle
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 ayırkçılığı sevmeyen biriyim. japonların 7 cm lik çükleri, asyalıların çekik gözleri bence sizden daha ağır bir problem gibi onlar mutlu ise herkes mutlu olur bence. hayata odaklan. bulundugun yer sana çiçek açtırmıyorsa bence toprağını değiştir. mutlu oldugun yerde yaşa. kendini sev. kim olursan ne olursan ol önce kendini sevmelisin gerisi mühim değil bence
16 Yorumla
Soran4 ayKendi ırkımın ırkçısı olacak değilim elbette ben modern bir insanım Kürtler bana çok gerici geliyor bunu demek istemiştim en azından linçlemeyip anlayış gösteriyorsunuz teşekkür ederim imkanım zekam olsa tabikide bulunduğum yeri değiştirirdim istediğim yerde yaşardım ama yok işte
- 4 ay
size hak veriyorum. ait olmadığınızı hissettiğiniz yerde yaşamak zordur. sabırla çabayla bir gün gönlünüzce istediğiniz yerde yaşamanızı öneririm. sadece belirttiğiniz insanlarda yok gericilik heryerde olabilen bir şey. kafa yapınıza göre çevrenizi arkadaşlarınızı çoğaltabilirseniz mutlulugunuz artacaktır diye düşünüyorum
Soran4 ayHiç arkadaşım yok edinemiyorum da hele kürtler benle arkadaş olmuyor burası bana cehennem gibi sadece uzak bir yerde kapalı bi kutuda yaşamak isterdim o kadar asosyalliğede alıştım umarım bir gün bende çıkarım bu hapishaneden bunun için çabalıyorum ama yetmiyor
- 4 ay
hiçbir durum daima kalıcı değildir. herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.
Soran4 ayTeşekkür ederim iyi dilekleriniz için
- 4 ay
yalnız o kötü dediğin millet dünyanın en zengin ülkelerini en güçlü pasaportlarını ve en gelişmiş kültürelerini temsil ediyor 😂
En İyi Cevaplar
4 ayKürtler ikiye ayrılır, müslüman olanlar ve olmayanlar
Müslüman Kürtleri boş geç 5 par etmez
Ama müslüman olmayan Kürtler genelde kaliteli insanlar oluyorlar, İslam'ın gerçek yüzünü gören biri Türk, Kürt, farketmeden bence nicthtenin üstünunsani olur
İsrail savunma bakanı Kürt mesela ben gvir kadar yüce yürekli bir insan daha var mı dünyada bilmiyorum
Tabi Kürtlerin çoğu Müslüman oldugy için genel olarak pek sempati duymuyorum14 Yorumla
Soran4 ayAyy hele kürdün müslümanı hiç çekilmiyor 2. cümlene katılıyorum bende Müslüman olmayan bir kürdüm İslamın gerçek yüzünü bende gördüm ki hiçbir zaman bu dini kendime benimsetemedim çevremin müslüman olmayan, Türklerden oluşmasını isterdim çünkü sizde vizyon daha fazla modernlik daha fazla
- 4 ay
İşte sen kaliteli bir insansın😊 muhafazakar İslamcı toplumlardan çıkıpta islamin gerçek yüzünü görebilen bir insanın cahil olması mümkün değil, umarım her şey gönlünce olur
Soran4 ayTeşekkür ederim güzel dileklerin🌸 için benim dünyaya bakış açım farklı bir kez gelmişsin bu dünyaya onuda İslamın dayatmalarıyla yaşamak istemeyebilirsin bu gayet doğal bir hak işte onlara göre cahilim ben eski bir müslüman olarak geçte olsa uyandım bizim millette daha fazla bir mobbing var inançsızlara müslüman olmayanlara karşı illa onlar gibi olacaksın başka olur yok tek başıma çok uzak bir yerde yaşamayı öyle çok isterdim ki
- 4 ay
Sen ne tür bi ruh hastasısın la , İsrail dediğin devlet dünyadaki en dinci devlettir ve katil bir devlettir
Ben Türküm ama Kürtlerin çoğunlukta olduğu bi yerde büyüdüm, hiçbir zaman da aklımdan böyle düşünceler geçmedi. Her ırkın kendine göre kuralları, örf ve adetleri var. Tabii beğenmeyebilirsiniz o zaman da ona göre davranırsınız. Ben de düşünce yapısı itibariyle çok benzeşemeyebiliyorum, bunu belli de ediyorum ama kimsenin bu yüzden kafama silah dayadığını da hatırlamıyorum yani
04 Yorumla
Soran4 ayEğer doğuda yaşıyorsanız farkı yok histen istediğiniz hiçbir şeyi yapamıyorsunuz hayatı yaşayamıyorsunuz burada her şey yasak her şey haram gençlik hayatı mı unutun anca Tv’de görür hayran olursunuz uzaktan imrenir kötü hissedersiniz sosyal medyada doğu edebiyatı yapanlardan çok daha farklı ve gerçekçi yaklaşıyorum kafa yapınızın uymadığı bir kalıba zorla sokulmayı yaşamamışsanız size kolay gelir açık söylüyorum ömrümde kendi milletim kadar baskıcı gerikafalı bir millet daha görmedim
Soran4 ayYok genel olarak çevrem olduğum toplum akrabalar illaki bu kadar sıkıcı kürt aileleri daha yoktur ama bu benim gözlemim
4 ayben de ateistim ve en hasından da Türküm, Türkçüyüm (ülkücülükle alakası yok). bizde de dindar kitleler var biliyorsun. ama sizde durum daha vahim galiba. hayatımda güney doğu bölgesine gitmedim, gitmem de ama İstanbul'da yaşyorum ve çevremizde çok görüyoruz ordan gelenleri, gelip buraya yerleşenleri filan. bize kıyasla daha farklı daha tutucu bir milletsiniz genelde.
19 Yorumla
Soran4 aySonunda şunu anlayan biri evet maalesef öyleyiz ülkücü olup olmaman beni ilgilendirmiyor bende kendi kimliğimden memnundum tamam kürdüm bitti diyordum ama şöyle bi düşününce gerçekten tam olarak ne istediğimi anladım güneydoğuyu bilmem ama pek aşağı kalır bi yanı yoktur ancak doğuda yaşayacaksan hiç tavsiye etmem heleki özgürlüğüne tarzına düşkün biriysen hiç gelme kal istanbulunda inanki bende aynı fikirdeyim kürtler daha baskıcı muhafazakar aşiret kafası falan açıkçası hiç kendimi bu yaşam tarzına uygun görmüyorum rahat tek tip bir Türk ailede doğmak isterdim çünkü Türkler gözlemlerimce daha modern
- 4 ay
bence sen İstanbul'u pek bilmiyorsun. burada Araplar Kürtler oldukça cok artık. hatta kürt semtleri var, ama normalde her yerde de varlar. Özetle İstanbul'da dışarda karman çorman bir ortam var, çünkü ordan buraya göç edenler çok aşırı fazla. Ve bu sayede de artık benim tanıdığım ve sevdiğim nezih ve entelektüel İstanbul ortamı ne yazık ki çoğunlukla pek kalmadı.. Sadece kendi çevremiz ve çok özel mekanlar daha seküler ve daha Türk bir ortam sunuyor.
- 4 ay
Gerçek Türk olduğunu ispatlayabilir misin
- 4 ay
boyum Karapapak. Senin?
- 4 ay
Ha ha ha tipik müslüman Anadolu seviyesizliği
- 4 ay
Anadolulu değilim dayı.. müslüman hele hiç değilim. Okuduğunu anlamyorsun galiba
- 4 ay
Nerelisin
- 4 ay
köken Kafkasya
Soran4 ayÖyle tabiki Esenyurt bağcılar Sultanbeyli tarafları ful Kürt ama nezih ortamlarda var bebek Beşiktaş Ortaköy kadıköy İstanbul Büyükşehir olduğu için orada kimse birbirini telefon konum dışında kolay kolay bulamaz küçük yer de değil tanımadık birçok insan var inan ki İstanbul daha iyi
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, kendini böyle hissetmene gerçekten çok üzüldüm. Aidiyet hissi bulamamak, bir de üzerine baskı hissetmek çok yorucu olabilir. 🥺 Unutma ki kimliklerimiz sadece doğduğumuz yerle değil, kendi değerlerimizle ve seçtiğimiz yaşam tarzıyla da şekillenir. Kendi iç sesini dinlemek ve kendini ifade etmek en doğal hakkın. Bu yolculukta yalnız değilsin, kendi yolunu bulman için her zaman destekçinim. ✨💖
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
Gizli Üye(25-29)4 ayBen kürt degilim, türküm. ama inan ki kürt olmak istemezdim. Sebebi önceden konuştugum çocuk kürttü ve dogal olarak uyum saglayamadık. yani bana normal gelen şeyler ona degişik geliyodu. bana degişik gelen gelenekler ona normal geliyodu. Çok tuaf. Kürtlerin gelenekleri aşırı saçma, asla ortak kültürümüz, gelenegimiz yok. Irkçı degilim ama gerçekler böyle. Bir kere dilimiz farklı lisan farkı var. ayrıca inancımız farklı, sadece bunlarda degil. Kürtler kız çocuklarına , gelinlere çok fazla gelenek görenek yaptırıyor.
02 Yorumla
Soran4 ayAyynen öyle hiç tavsiye etmiyorum bazen şaşıyorum kalıyorum sosyal medyada kürt erkeği kürt erkeği diye ölen biten video yapan türk kızlarına sanıyolarki aşiret gelini olunca prensesler gibi yaşatacaklar ohooo sen bide avrupai bir tarzın varsa formunu koruyorsan diyet spor yapıyorsan onlara çok uzaylıca gelir birde giyimin kot tişört se senden sürekli uzun yaşlı işi elbise giymeni beklerler eski gençlik arkadaşlık hayatını unut her şey sosyal medyada lanse edildiği gibi tozpembe değil gerçekler maalesef acıdır bende bu gelenekten kültürden gelen birisi olarak söylüyorum ki evet bana da çok saçma abartı ve gereksiz geliyor sizlere bakıyorum sizler rahatsınız kasıntı değilsiniz genç kızlarınıza baskı yapmıyorsunuz bu o kadar güzel bir şey ki size tavsiyem asla eğer kendi özgürlüğünüze düşkünseniz size normal olan şeyler onlara ters geliyorsa kürtlere gelin gelmek gibi bir hataya düşmeyin Türklerde bu gelenek görenek baskısı varsa Kürtlerde 10 ile çarp daha fazladır
4 ayNe mutlu türküm diyene, bu bayragı ve devletı benımsedıysen, bu tıpraklara ve vatanımıza aıdıyet hıssedıyorsan hıc bır onemı yok, turk kurt fark etmez kendını kotu hıssetme bu aksıne iyi bır sey
11 Yorumla
Soran4 ayYa öyle tabi ülkeyi bayrağı seviyorum ancak Türk şehirlerinde yaşamak isterdim bunu söylediğim için de çok linçleniyorum ama napiyim dobrayım bu konuda
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
4 ayEtnik köken ayırımı yapanlar hastadır. Saf ırk yoktur. Hele ki dinlere inananların ırkçılık yapması inandıkları yaratıcıya isyandır bunu bilmeyecek kadar cahiller. Bakın bir örnek vereyim.
https://www.instagram.com/reel/DMiJZTdNtvq/?igsh=YzljYTk1ODg3Zg==
09 Yorumla
Soran4 ayBen inançlı değilim
- 4 ay
Fark etmez yine de saf ırk yoktur çünkü yüzbinlerce yıldır insanlar bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kalmıştır
Soran4 ayO zaman türkiyenin doğusunda yaşayanlar ne oluyor kürt olmuyor mu
- 4 ay
Yahu neyin kafasını yaşıyorsunuz. İnsan olamadıktan sonra hangi dili konuştuğu hangi mezhebe mensup olduğu hangi dine inandığının ne önemi var
Soran4 ayHaydaaa bi saf ırk diyorsun bi insanlık diyorsun ben şimdi %100 Kürt değil miyim olmuyor muyum onu soruyorum saf ırk olmuyorsa kökenlerinde başka milletler mi oluyor antropolojik bir soru soruyorum burada tam olarak
- 4 ay
İnsan kelimesinin anlamını anlayacak zekâ yok mu sende
Soran4 aySen bana canımsın mı demek istiyorsun sen çok mu entelektüelsin pardon (!)
Soran4 ayG. zekalı mı demek istiyorsun *
- 4 ay
İnsan kelimesinin anlamını anlayacak zekâ yok mu? Bu cümlede anlaşılmayacak bir şey yok
Gizli Üye(30-35)4 ayiyi trolmüş. Kuranda şöyle yazar:
“De ki: Pis ile temiz bir olmaz; pis olanın çokluğu hoşuna gitse bile…”
Ben Kürdüm. Allahın tevratta ve kuranda övdüğü tek millet Kürd milletidir. dilediğine özenebilirsin, ama onların dinine mensup olacaksın.
03 Yorumla
Soran4 ayTamam en temiz sizsiniz en pis biziz ağlama ben müslüman değilim olmakta zorunda değilim
Cevap sahibi4 ayergence cevaplar. işi pis-temize dökmüşsün. Kürdlüğümle elbette gurur duyuyorum. Ayrıca islama davet etmişim gibi de cevaplar verme. dünya seçim yeri ve herkes seçimlerinden sorumlu olacak islama göre.
Soran4 ayKürtlüğünle gurur duy bu benim yorumum dahilinde değil ama şu dininizi herkese dayatmayın kimse inanmak zorunda değil temiz pis diyerek neyi ima ediyorsunuz pardon o zmn?
Gizli Üye(30-35)4 ayTürkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla başlı herkes Türk'tür
24 Yorumla
Soran4 ayBunu biliyorum ama türkiyenin batısında yaşamak isterdim
Cevap sahibi4 ayEvlenelim gel yaşa
Soran4 ayHe ha diyince evlenecektik zaten
- 4 ay
@CevapSahibi aynen
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kürt değilim ama Kürt olmanın ne kötü bir yanı var ki. Çevremde o kadar kıymetli o yöreden insan var ki hâlen Anadolu insanı gibiler.
03 Yorumla
Soran4 aySiyasi baskılar ve politik yüklerini bilmeyen yok zaten
İyi yanları var tabi yok demiyorum ama kötü yanları daha fazla hep bi erkenden olgunlaşmamızı bekliyorlar çocukluktan itibaren ben şahsen çocukluk görmedim 7 yaşında oyuncak bebek istedim diye çocuk musun sen bile denildi
Ondan sonra baskıcılar gelenekçiler
Yaşam tarzına inancına kıyafetine sadece onlar karar verir hep bi kafesteymişsin hissi olur sevgili kesinlikle yapamazsın gören eden olur diye akraba dedikoduları saymıyorum bile bide istediğin her mesleği yapamazsın hayatın hakkındaki kararları alamazsın tek bir inanç dayatması var o da islam o yüzden eksi yanları bi hayli fazla vizyon yok estetik yok hevesini sürekli kursağında bırakırlar eskiden çok sinirlenirdim kürtlere yapılan ırkçılıkara hala da gereksiz ırkçılıklara tabikide onay vermem ama bazı gerçekleri bende gördüm ve düşüncelerim değişti- 4 ay
Geçmişte Doğu da neler oldu herkes biliyor maalesef. Askeri ve Siyasi Vesayet vardı bunu kimse inkâr edemez. Benim yaşımda Askerliğini yapan herkes bilir. Ama Doğu bir döneme kadar görmezden gelindi maalesef.
Şimdi yaşadığın Coğrafyada bu yaşadıkların çok normal. Ailen ve Çevrenin böyle olması yine çok normal.
Mesela Baban, bu hayata bir kere geldi ve sadece kendi bildiği doğruları yapmaya çalıştı. Yani ailesini geçindirmeye çalıştı. Şimdi bu adam daha önceden yaşamadı ki nerden bilsin doğruyu yanlışı. İşte bildiği tek doğru kendisine öğretilen bilgilerle Ailesini geçimdirmek. Onun için tek doğru bu. O yüzden Ailene bu konuda asla kızma.
Eskiden Erkekler yetiştirilirken sen büyüyüp adam olacaksın, ev geçindireceksin , çalışacaksın, bize bakacaksın, tarlaya sapanla gideceksin, bizi koruyup gözetleyeceksin de'nildi. Bakınca Sevgi nedir öğretilmesi. Yani babalar evin yetimi ve öksüzüdür. Yemez, yedirir... İçmez, içirir... Giymez, giydirir... Daha bu adam ne yapsın. Keza Kadınlarda öyle. Onlar bu hayatı daha önceden yaşamadı lar ve kendi bildiği doğrularla bizleri yetiştirdikleri. Durum bu aslında.
Zaman ilerliyor ve insanlarda değişiyor. Nesil değişiyor. Yani o eski günler yavaş yavaş mazide kalıyor
Soran4 ayİşte maalesef doğu bu kafadan çıkamıyor insanlar hani bi artık modernleşmeli modernlikten kastım çıplaklık değil elbette yani insanların artık bencil olmaması gerektiği herkesin farklı bakış açılarına düşüncelere inançlara sahip olabileceği farkındalığı ya da özgür ve hür irade ben açıkcası dünyada bu kadar coğrafya varken bu coğrafyada doğmak istemezdim eskileri eskide bırakma akışkanlığı yok illa 30 40 sene önceki kafayla yürüyecek her şey
Gizli Üye(36-45)4 ayBende hiç memnun değilim hepsi cok cahil, halbusiki Türkler öyle mi zeki ve modern ☹️
11 Yorumla
Soran4 ayGenelde doğuda yaşayanlar öyle estetik 0 zevk 0 farklı bakış açısı 0 ama batıya taşınanlar biraz daha modernleşiyorlar
- Aile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı.
4 ayİnsanın ırkını kabul etmemesi ve kötülemesi kadar kötü bişey yok
11 Yorumla
Soran4 ayKötülemiyorum sadece bana hitap etmediğini söyledim herkesten benimsemesini bekleyemezsin
4 ayBıktık abi bu meseleden bırakın hepimiz insanız ne bu ya
14 Yorumla
Soran4 ayburada herhangi bir nefret kin yok sadece tercihlerim kendimi yakın hissettiğim şeyler farklı
- 4 ay
Güneydoğu'nun çoğu aslen Türk zaten bir çok aşiret Türk.
Soran4 ayGüneydoğuda yaşamıyorum
Soran4 ayKürt müsün
4 ayEvet ne kadar şerefsizi olsada iyi insanı bir hayli fazla
018 Yorumla
Soran4 ayBugün bir rüya gördüm daha da soğudum
- 4 ay
Yolunu kaybetmişsin
Soran4 ayAnlamadım nasıl yani
- 4 ay
Sana ait özündeki şeyleri red ediyorsun sana dair bir şey kalmamış birde bunun direnişini yapıyorsun
Soran4 ayAnlamadım?
Soran4 ayYanlış oldu pardon
Soran4 aySiz Türk müsünüz peki
- 4 ay
Hayır kürdüm ben
Soran4 ayEğer o şeylerle bir anlam bir bağ kuramıyorsam o şeyler sana zıt sana ait değildir demek oluyor illa biyerde doğdun diye sıkısıkıya ona bağlı olmak zorunda değilsin
- 4 ay
Kendini ait hissetiğin gruh daha iyi değil neyse bunlar uzun uzun konuşulacak şeyler
Soran4 ayBunu işte ben bir manipülasyon olarak görüyorum etrafımdaki herkeste işte beni böyle manipüle ediyor Bencede bu konu derin girsek çıkamayız
- 4 ay
şu an acayip baş ağrım var yok sa yaz tartışalım bu konuyu derdim
Soran4 ayTamam salıyorum yazmak zorunda değilsin
- 4 ay
😂😂 ondan değil özelden yaz diyecektim kendime gelmem lazım
Soran4 ayÖzelden yazıp kendimi ifşa etmek istemiyorum
- 4 ay
Niye ne suç işledin ki saçmalama
Soran4 ayLinç yağmuruna tutuluyorum görmüyor musun ben dürüst olmaktan yanayım yalandan mış gibi yapmaktansa
- 4 ay
Senin kararın
4 ayE heralde memnun olacam ama sonradan kürtlesen ermeniler var onlar sıkıntı işte
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 693 cevap paylaştı.
4 ayKurtler alt irk bence onlarin bir alti romanlar cingeneler
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 ayNe mutlu Türküm diyene amigo
Bunu diyebiliyorsan Türksün14 Yorumla
Soran4 ayDaha çok yaşam tarzı bakımından söylüyorum kaşıntı değilsiniz vizyonsuz değilsiniz amacım siyaset yapmak değil
- 4 ay
Bu biraz yetiştirilme ve yetişme tarzı ile alakalı. Kapalı toplumların yaşam tarzıda buna göre şekillenir amiga.
O yüzden işler birazda senin kendini nasıl yetiştirdiğinle alakalı
Soran4 ayİsterdim hiç karışmayan bir ailem olsun nefret ediyorum baskıdan dinsel yasaklardan ben kendimi yetiştiremiyorum ki hiçbir şeyim yok bu arada amiga ne demek
- 4 ay
Elinin altında internet var en azından amiga. Araştır geliştir
Gizli Üye(18-24)4 ayBende de ona benzer bir şey var ben Sünni Müslüman bir ailede doğup büyüdüm ama hiç kendimi öyle hissetmiyorum
09 Yorumla
Soran4 ayDeğil mi Müslümanlık sana gerici geliyor yasak baskı sansür hep böyle geliyor değil mi sünnilik nasıl bir şey
Cevap sahibi4 ayÖyle evet Sünniler çok bağnaz ve yobaz oluyorlar kendileri hariç hiçbir inanca ve mezhebe saygıları yok çocuğunun ama mesela alevi bir ailede doğmak çok isterdim sen de az çok biliyorsundur Aleviler bu konuda daha rahat hiç kimseye de saygısızlıkları olmaz
Soran4 ayEvet evet Aleviler özellikle Müslümanların çok zorbalığına uğradı biliyorum sunnileri hiç görmediğim tanımadığım için bilmiyorum onlarda mı Müslüman oluyor bende kesinlikle müslüman olmayan bir ailede doğmak isterdim illa inanacaksın oysa inanç kişisel olmalı bence anayasaya eklenmeli inanç farklılığı kişiseldir ve bu gayet doğal bir haktır diye
Cevap sahibi4 aySizin aileniz ne acaba
Soran4 aymüslüman
Cevap sahibi4 ayMezhep'i ne onu soruyorum
Soran4 ayŞafii
Cevap sahibi4 ayŞafilik Sünni mezhebinin bir kolu zaten
Soran4 ayArtık bilmiyorum ne neyin nesi hepsi aynı bk değil mi zaten?
Gizli Üye(30-35)4 ayben ne türk ne kürt ne de herhangi bir islam toplumunda dogmak istemezdim
11 Yorumla
Soran4 ayAl bendende o kadar
Gizli Üye(25-29)4 ayBende Doguluyum ama bilmiyorum kendimi hiç doğu kökenine ait hissetmiyorum
10 Yorumla
4 ayKafada biter , ağırlık türk olmayi tercih ediyorum ki
TÜRK DE KÜRT DE KARDEŞTİR
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷011 Yorumla
Soran4 ayHiç güzel bir şey değil bu arada kürt olmak
- 4 ay
Genler olarak diyorsan maalesef degil, kök salmış derecede bu genlere maruz kaldim maalesef ancak önemli olan karakter meselesi
Nasıl bir kalbin ve ruhun varsa gerisinin önemi yok türk de mukemmel değil kurttde cinliside ingilizide
Her şey kişide biter - 4 ay
Asyalisida demeliydim , onlar güzel oluyor nsbjdbd neyse knkss
Soran4 ayÖyle tabi ama yaşadığın yer insanlar kültür çevre cehennemin dibi gibi olunca öyle olmuyor bu arada sende Kürt müsün yani var mı soyda kürtlük
- 4 ay
Varrr en alasi var yaz konusalim sana kalmis
Soran4 ayMaalesef yazamam gelip yazsam gizli olmamın ne anlamı kalır
Soran4 ayAnne tarafı mı baba tarafı mı kürt peki yazmak isterdim ama burdaki kullanıcı adımla değil
- 4 ay
Madem cekiniyorsun benden özel bilgi isteme hakkini nasil kendinde buluyorsun
Banane senin kullanici adindan comert bir konusma teklifinde bulundum ve süresi doldu
İyi gunler sal beni
Soran4 ayHaydaa ne alaka burada neden gizli üye oldum kimse anlamasın diye burada her yere çok yorum yapıyorum onun için kimse bilsin istemiyorum senden ne özel bilgi istedim pardon adını soyadınımı tcni mi adresini mi sal beniymiş sen dedin konuşalım önce
- 4 ay
Kizim sanane anne baba tarafimdan , seninle konuşmak istedim çünkü yakin zamnetteim oysa degilmissin
Tamammi , uzatman gerekmiyordu günler sonra
Soran4 ayAman çok önemliydi be bu bilgi sen bahsettin başta genler menler bu köklere maruz kaldım diye muhabbeti sen açtın konuşmayı reddettim diye bu kadar çirkefleşme be asıl sen uzatma
Gizli Üye(45 üstü)4 ayBen kürdüm ve ateistim 😂
15 Yorumla
Soran4 ayKürtlerin çoğu müslüman olunca kabul görmüyorsun işte mobbing görüyorsun senden nefret ediyorlar ve bu içini daha da bi hırsla kinle dolduruyor
Cevap sahibi4 ayTürklerde de aynı hatta daha beter sen gerici aile görmedin mi hiç Türkler de
Soran4 ayHayır hiç görmedim benim gördüğüm hepsi rahattı
Cevap sahibi4 ayGörmedin ama emin olabilirsin durumlar aynı
Soran4 ayŞöyle Türklerden yasak baskıcısıda çıkabilir ama kürtlerden kendini aşmışı köylü kafasından çıkmışı milyonda bir olur ben dobrayım bu konuda
İnsanın kendi ırkını kabullenmemesi kadar kötü bişey yok
01 Yorumla
Soran4 ayIrklık değil mesele aslında daha çok kültürel bağlamda
Gizli Üye(25-29)4 ayAbi Kürt Türk fark etmiyor aynı bayrak altında yaşıyoruz sonuçta hepimiz o bayrak için yaşayalım yeter 🇹🇷
018 Yorumla
Soran4 ayŞu yüzden Türk olmak isterdim çünkü sizde aşiret yok gelenek fazla yok rahatsınız eskiden bende Kürtlüğüme çok bağlıydım ama yaşam tarzı olarak demiştim
Cevap sahibi4 ayBende kürdüm ama bölücü şrfsz değilim o yüzden rahatım
Soran4 ayYa ondan ziyade bizim millet yani Kürtler özellikle kadınları her konuda çok baskılıyorlar ben böyle bir aileden geliyorum çekirdek ailem fazla baskıcı olmasada kesinlikle bende bölücü değilim düşünsene kürdistan kurulsa halimiz daha berbat olurdu aynı afganistan gibi bir ülke olurdu o yüzden türkiyenin laikliğinden ve kendisinden gayet memnunum
Cevap sahibi4 ayBende konuşmak istersen çıkarım gizliden
Soran4 ayKendimi kesinlikle bellemek istemediğim için buradan devam etmek istiyorum keşke gizliyle de mesajdan konuşulabilse
Cevap sahibi4 ayMerak etme ya güven bana
Cevap sahibi4 ayÇıkıcam hızlı döner misin ona göre bekliyim
Soran4 ayMesaja mı geleyim dediğim gibi hangi kullanıcı olduğum kimse tarafından bilinsin istemiyorum
Cevap sahibi4 ayBen dışında bilinmez merak etme şıktım
Cevap sahibi4 ayHadi gelince haber et tekrar gireyim
Soran4 ayGizliye gir çünkü seninde bilmeni istemiyorum
Cevap sahibi4 ayYa hadi bişi sorucam sonra söz çıkarım
Cevap sahibi4 ayBekliyorum
Soran4 ayEğer konudan bağımsız bir şeyse hiç girişme
Cevap sahibi4 ayÖyle değil ya merak etme sapık değilim
Cevap sahibi4 ayAma gelmek istemiyorsan anlarım
Soran4 ayDediğim gibi kimliğimi belirtmek istemem
Cevap sahibi4 ayYa ben dışında kimse bilmiycek işte
- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
4 ayTürkiye cunhutiyetinde Kürt de Türk’tür
01 Yorumla
Soran4 ayYani şöyle ben böyle büyük bir aile değilde daha küçük fazla akrabalarla haşır neşir olmayan bir ailede doğmak isterdim
Gizli Üye(36-45)4 ayTam bir zavallısın.
03 Yorumla
Soran4 ayAynı senin gibi
Soran4 ayAha dinci bir Kürt kesin ondan bu kadar koydu sensin zavallı
Cevap sahibi4 ayAciz mahluk
Gizli Üye(36-45)4 ayKürt sevgilim olmuştu beya ateşliydi
01 Yorumla
Soran4 ayOlur o kadarı canım dış görünüş başka tabi her ırkın güzeli çirkini çekicisi vardır benim değinmek istediğim nokta başka
Gizli Üye(30-35)4 aykürtlere bugünde acıdık.
05 Yorumla
Soran4 ayNeden?
Cevap sahibi4 ayher şeyden mağdur oluyonuz.
Soran4 aySizede hiçbi şekil yaranılmıyor ha kendi kimliğimizle barışık oluyoruz suçlu oluyoruz kendimizi sizinle bağdaştırıp aslında bu daha iyi diyoruz yine suçlu haksız oluyoruz tam olarak ne istiyorsunuz?
Cevap sahibi4 ayŞikayet değil çözüm üretin sorunlarınıza. koskoca ülke kürtlere işkence ediliyor , kürtlerin türklerden bağımsız fsrklı sorunları var gibi konusuyor ama seninde ayrıstırdıgın gibi bu sorun bile türkiyenin her bölgesinde herhangi bir kızın karaılaşabileceği sorunlardan biri. ssna özel bir durum yok. Her kültürde değişik şeyler var ve insanlar bağlı kalmak istemiyor. ben mesels bayramda ana baba eli bile öpmüyorum hoşums gitmiyor el öpmek. bunu kendime sorun etmedim direkt yapmayarak çözüm ürettim kimsenin elini öpmüyorum.
Soran4 ayBen burada sizin tabirinizle mağdur edebiyatıda yapmıyorum sosyal medyadaki güzelleme müzikler eşliğindede doğu edebiyatı yapanlar gibi doğu edebiyatı da yapmıyorum tam aksine diyorum ki ülke kesinlikle bölünmesin Türkiye’den gayet memnunum ancak doğuda yaşamak istemiyorum ne yazık ki kürt olmanın hiç güzel bir yanını görmedim kürt olarak doğmak 10 0 geriden başlamak demektir benim için hayır benim hiç şikayetim yok aksine Türkler genetik fenotip olarakta bana daha güzel geliyor ben kendimi beğenmiyorum da hele burnumu bu ülkenin ekmeğini bende yiyorum tabikide kalkıpta kürdistan diye bişey talep etmem burada herhangi bir şikayet var mı pardon? Türkiyenin batısı mis gibi bu arada kürtler daha baskıcı katı gelenek kültür dayatmasında
4 ayNerde yaşıyorsun çok merak ettim
016 Yorumla
Soran4 ayBoş ver söylemek isterdim de şimdi linç yağmuruna tutulurum
- 4 ay
Diyarbakır mı
Soran4 ayHayır
- 4 ay
Van mı
Soran4 ayEvt
- 4 ay
İslamcı şeriatçı kafada olunca insanın hangi ırktan olduğu önemli değil çekilmiyor , ben çok şükür uzak yaşıyorum memleketten , sen de kaçmaya bak derim
Soran4 aySizde mi vanlsınız ya tabi öyle ırkı yok bunun ama ben Kürtlerden daha fazla gördüğüm için gözlem hani imkanım olsa bende arkama bile bakmazdım
- 4 ay
Yok ben karadenizliyim
- 4 ay
Kürtlerde daha fazla var çünkü Ortadoğu’ya İran’a daha yakınlar etkileniyorlar , Araplarda Kürtlerden daha da fazla vardır
Soran4 ayHm ne güzel sizlerde var mı dindarlık töre falan Laz mısın
Soran4 ayEvet işte bende tam olarak Ortadoğu kafasını sevmiyorum keşke Kürtler başka bir coğrafyada yaşasaymış zamanında tam tespit ben ya türkiyenin batısında ya da avrupada ya da başka bir yerde yaşamak isterdim
- 4 ay
Yok ben Türk üm de mevzu ırk değil dediğim gibi
- 4 ay
Kimse Ortadoğu’da yaşamak istemez, orta doğunun en iyi yeri Türkiye işte gerisini sen düşün
Soran4 ayAynen öyle gerçekten bazen şöyle bir düşünüyorum Kürdistan kurulsaydı afganistandan bile beter olurdu afganistan nasıl güney asyada diye geçiyor aklım almıyor halbuki tam Ortadoğu ülkesi türkiyenin doğusuda Ortadoğu’nun parçası sosyal medyada görüyorsundur illa doğu edebiyatı yapanlar doğulu olmak şöyle güzel böyle iyi diyenler bana hiç samimi gelmiyor açıkcası
- 4 ay
Kürdistan’ın küçük bir örneği kuruldu zaten ırakta ama bakınca 2 tane aşiret toprakları paylaşmış 2 tane aile ama halk fakir ve sömürü içinde yaşıyor , dediğim gibi Ortadoğu bir karadelik gibi ne kadar yaklaşırsan o kadar batıyorsun , İsviçre’den 1000 kişiyi al Ortadoğu’ya koy 2 yıl sonra aynı bataklığa batarlar, dinler insanların kafalarını o kadar meşgul ediyor ki gerçeklikten kopmuş yaşıyorlar, kafa keserek Müslüman oluyorlar falan işte gerisini sen düşün , bir din içinde 5-6 mezhep her mezhebin içinde farklı kollar onun içinde farklı dallar derken 1000 parçaya bölünmüş ve herkes diğerini düşman görüyor asıl Müslüman biziz diyorlar bu yüzden savaşıyorlar, dinler insanları hem kontrol altında tutmak hem de yok etmek için çok güzel bir araç
Soran4 ayYorumuna sağlık gerçekten öyle ne eksik ne fazla özellikle kadın üzerindeki mobbnglerini saymıyorum bile hele bu dinin eee kürtlerde bu kafada olduğu için ortadoğu kafası bide o kafadan türkiye sınırlarını bölüp bikaçtanesi yetmezmiş gibi bir ortadoğu ülkesi daha kuracak iyi kide Atatürk zamanında bu ülkeyi kurmuş ve laikliği getirmiş insanlar o kadar kibirliki hepsi kendini en gösterecek bir şey bulur onlarınkide din tamam bak yapsınlar yaşasınlar dinlerini ama ben ve daha binlercesi bu dine inanmak istemiyor zorlamasınlar
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım