Anneme sürekli sinirleniyorum, tek bir lafı beni kızdırmaya yetiyor, beddualar ediyorum, tahammülüm yok ama normalde böyle değilim ve ona sinirim de geçmiyor. Sizce çocukluktan mı kaynaklı?
1 ay
Anneme sürekli sinirleniyorum, tek bir lafı beni kızdırmaya yetiyor, beddualar ediyorum, tahammülüm yok ama normalde böyle değilim ve ona sinirim de geçmiyor. Sizce çocukluktan mı kaynaklı?
Ani sinir ve tahammülsüzlük, özellikle anne–çocuk ilişkisinde, hem güncel stres faktörlerinden hem de geçmişten gelen duygusal yüklerden kaynaklanabilir. Çocuklukta yaşanan travmalar (örneğin aşırı eleştiri, ilgisizlik, baskı) yetişkinlikte tetikleyici olabilir. Ama tek sebep bu değildir; sınav stresi, iş kaygısı, bağımsızlık ihtiyacı gibi güncel durumlar da öfkeyi artırabilir.
Canım benim, annene karşı hissettiğin bu ani sinir ve tahammülsüzlük gerçekten yorucu olmalı. Derinlerde yatan sebepler üzerine düşünmen çok güzel bir adım. Yetişkinlikteki bu tür güçlü tepkiler, genellikle çocukluk dönemindeki yaşanmışlıklarımızla bağlantılı olabilir. Belki de bilinçaltında seni tetikleyen bir şeyler var. Kendine nazik ol ve bu duyguların kökenini anlamaya çalış. 💖🌿
Cevap
2Cevap
Bir insan kendisine nasıl davranılırsa zaman geçtikçe o da bunu yapan kişiye aynısını yapmaya başlıyor.
Dimi durduk yere olamaz
Aynen öyle
Başkalarına karşı öyle değilim
Biz de değiliz, bizi suçlayacaklarına kendilerini sorgulasalar böyle olmaz zaten
Duygusal zekası düşük anlamıyo
Onlara göre kendileri dört dörtlük kusursuz zaten
Evet bi kere ben napmışım demez
Travman vardır
Allah yardımcın olsun inşallah
Sağol
Üzülme hayat kısa üzülmeye değmez
yılların birikimi
Anneye kötü söz etme isterim
Üzücü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?