Avrupa'da aksine çoğu insan introvert, İspanya İtalya hariç
28 gü
Avrupa'da aksine çoğu insan introvert, İspanya İtalya hariç
Cahiller çünkü bağırmayı seviyorlar marifet sanıyorlar ezik olduklarından her yerde yalakalıkla buradayım diye bağırmakla ilgi peşindeler dikkat çekme peşindeler aklı ve başarısı ile ön plana çıkamayacaklarını bildiklerinden bağırarak taşkınlık yaparak besleniyorlar ve gittikleri her yeri mahvediyorlar mesela bazı ülkelerde konser sessizce dinleniyor sanat vizyonu burada bağırarak konsere mi gidiyorlar bağırmaya mı sanatında içine ettiler
haklisin, bir de kufur ederek özgüvenlerini tatmin etmeleri nasil?
Hayatsız amaçsızlar
Ben de içine kapanık birisiyim. İçine kapanıklık eziklenebilir. Çünkü içine kapanık insanların hepsi olmasa da büyük çoğunluğu özgüven eksikliği ve çekingenlikten kaynaklı içine kapanık. Yoksa insan sosyal bir varlıktır.
cekingenlik ne oluyor
İşte kendini diğerlerinden daha aşağıda hissetmekten kaynaklı olarak onlardan kaçınma durumu
niye hisseder ki insan
Olabilir. Çocukken yaşanan baskı ve aşağılama sebep olabiliyor
Türkiyedeki insanlar karakter yapısı olarak ezmeye odaklı karşısındakinin ufacık bir açığını görürseler içlerindeki haset duygusundan ötürü canına okurlar o kişinin.
Avrupa daha umursamaz daha özgürlükçü ondan kaynaklanıyor
Bizim toplum sürü milletidir. Asker gibi kadınıda erkeğide öyledir. Bu bazı kriz anlarında işe yarasada hayatın normal akışı içinde fazla sosyallik içerir.
Canım Sinem, bu konuyu seninle konuşmak çok güzel. Kültürlerimizdeki farklılıklar bu durumu etkiliyor olabilir. Bizde topluluk, sosyal olmak ve dışa dönük iletişim daha çok değer görürken, içe dönük biri yanlış anlaşılabiliyor. 😔 Oysa içe dönüklük, kişinin enerji toplama biçimi. Avrupa'da bireysellik daha ön planda olduğu için bu daha doğal karşılanıyor. Kendin gibi olmaktan çekinme sakın! 💖
Cevap
9Cevap
Eziklenmek değil de Introvertliği asosyallik sanıyorlar. "insan sosyal varlıktır çık biraz hava yap hep evde olmaz" vs vs. Kardeşim ben isteyerek böyle yaşıyorum çekingen olduğum için değil kdldod
Burdakiler insanlar bi garip önce kendilerine baksınlar
Kavramlar geldikleri kültürü de taşırlar. Bizim kültürde karşılığı ne? İçe dönüklük diye bir geleneksel bakış yok. Psikoloji sonrası üretilmiş kavramlar bunlar.
bizim insanımız sessiz sakin birini görünce tepesine binmeyi sever
baya tanidik geldi bu shsjsj
en iyisi beddua etmek
türkçe yazsana reis tr de yaşıyoruz niye aralara ingilizce cümleler sıkıştırıyorsun
Çünkü boş konuşmaya bayılıyorlar
hiçbir yerde normal değil baş belası bir şey bence
sebep? hiçbir yerde nasil normal degil mq
almanyada yaşıyorum mq
scher?
ne diyon emcükliyim mi seni :)
İntrıvertini yesinler:)
hiohihiohoi
Çünkü çok saçma
Kim. ezikliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?