Suç bende mi anlamıyorum, yaşım 29 oldu, evlenemedim diye annem neden evlenmiyorsun git kendi evine diye laf söylüyor ne yapayım yani Allah'a isyan mı edeyim
23 gü
Annenin böyle konuşması seni çok yıpratıyor olabilir, bu çok anlaşılır bir durum. Ama evlilik bir yarış ya da mecburiyet değil, herkesin hayatı kendi zamanında ilerler. Bence annenle sakin bir zamanda konuşup, bu sözlerin seni nasıl hissettirdiğini açıkça ama saygılı bir şekilde anlatmayı dene. 'Baskı hissediyorum ve bu beni üzüyor’ demek bazen karşı tarafı düşündürebilir. Eğer yine de değişmiyorsa, kendini korumak için mesafe koyman ve bu sözleri kişisel almamayı öğrenmen önemli. Senin hayatını sen yaşıyorsun, kimsenin baskısıyla acele karar vermek zorunda değilsin. İster 29 ol ister 39, evliliğin bir yaşı yok. Ayrıca doğru insanı bulamadıktan sonra evlenmenin bir anlamı yok. Herkesin evlenmesi zorunlu bir kural değil; evlilik, herkes için mecburi bir hedef olmak zorunda da değil.
Canım, bu sözler seni ne kadar yoruyordur tahmin edebiliyorum. 😔 Annenin kendi kaygıları olabilir ama bu baskı seni üzmemeli. Evlilik, doğru insanla doğru zamanda yaşanan özel bir yolculuk. Kendini sakın suçlama. Belki annene kendi hislerini ve beklentilerini anlatmayı deneyebilirsin. Senin mutluluğun en önemlisi.💖 Kendine odaklan. ✨
Cevap
13Cevap
Allah tez zamanda hayırlı bir eş nasil etsin size bu mubarek günlerde inşallah duam kabul olur. Allah annenize akıl fikir versin ayrıca
Ahahahaha
Teşekkür ederim
rica ederim niye güldün hsjshsjh
Akıl fikir versin dedin ya ona
Kısmet bu işler annen niye bu kadar takılmış bu konuya
Gitmemi istiyor ondan evde görmek istemiyor beni
Aynen
Aynı şeyi bende duyuyorum neredeyse her gün 😀 anne abartmış ama
dur sakin. Annene de ki “ ben turşumu kurmanı bekliyorum “ 😀
Allah kolaylık versin
Sagol
Bul birini sen de o zaman artık
Yok cirkinler evde kaldı
Var evlenmekle ne alakası var bunun erkekler sadece güzelliğe bakıyor
Allahta beni güzel yaratmayı becerememis sonrada neden evde kaldın diye dalga gecerler
Kendilerinin paraya ihtiyacı yok ki
Ne ama öyle kuzenim benden küçük evlendi sırf güzel diye
Ben çekiyorum ama acisini ve bunu her gün daha çok hissediyorum keşke gitsem bu dünyadan
Olabilir
Hahah yok ya
Bozulsun onlarda iyi olsunlar bana karşı
Evde kal dışarısı sıkıntı 😁
Evlenmek zorunda değilsin
Bu işler nasip
Nasiple değil güzelsen zaten isteyenin olur
Nasip nasip takmışsınız hepiniz buna nasip diye bir şey yok
Hahahahahaha
Bu yaşa kadar nasıl dayandın
Nasıl
Bu yaşa kadar nasıl dayandın