29 gü

Arkadaşımın benden sürekli bir şey istemesi garip değil mi normal mi normal değilse ne yapmam gerek?

Arkadaşlar selamlar, nasılsınız? Sizlere yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Olay biraz uzun ama okuyabileceğiniz ya da okuyabildiğiniz kadar okuyup bana bu soruda yardımcı olur musunuz?

Bakın şimdi cumartesi günleri kursa gidiyorum ama kurstan bir kız arkadaşım var. Adı da S. (Gerisini getirmek istemedim) Neyse bu kız bana birkaç gün önce mesaj attı. Ben de mesajına bakayım dedim, baktım dedi ki, sormuş ki maskaran var mı, dedi. Ben de yok dedim ama mecburi olarak yalan atmak zorunda kaldım (daha çok ısrar falan eder diye). Neyse arkadaşlar, bir de S’den n-fr-t falan ediyorum. S bundan bana bundan yine birkaç gün sonra bana kendi fotosunu da attı, onun fotoğrafına da görüldü attım. Bir mesaj daha atmıştı ama sildim, bir de sırf soru soruyor diye sildim ama kızın diyeceği soru şu olacaktı; ben güzel miyim falan diyecekti. Ben o yüzden onun attığı mesajı sildim (daha önceden de kursta sormuştu ben güzel miyim diye falan diye neyse). Ama arkadaşlar bir de hadi affedersiniz kız bana her şeyi soruyor, her şeyi benden istiyor. Hatta şunu da söyleyeyim; aldığım kıyafete kadar nereden aldığımı, kaç TL olduğunu falan soruyor. S de ise ben de alayım, alırım benzeri bir cevap vermişti. Ben de onu çok umursamak istemedim açıkçası. Neyse arkadaşlar ama bu kızla daha önceden bir olay daha yaşadık ama yaşadığımız olayda ise bana hediye alır mısın diye benden hediye istediği oldu. Hatta kedisinin de işte kolye, bilezik alır mısın dediği de oldu. Ben de ona şimdilik tamam alırım falan dediğim oldu ama kız dedi ki benim istediğim kolye ve bilezik altınla olacak, altın istiyorum dediği de oldu. Sonra ona da öylesine tamam deyip geçtim. Sonra bu konuyu ailemle evde konuştum, aileme anlattım. Anlattıktan sonra ailemde ise arkadaşıma kızgınlığı oldu. Annemin dediği cümle şu ki: kızım bu kız senden altın istiyor, biz ona altın mı alacağız, zaten altın fiyatları çıkmış, biz onunla da mı uğraşacağız, zaten altınlar ucuz değil ki alalım falan dediği oldu. Sonra ailemi haklı da buldum, sonra olay birkaç gün sonra kapandı ve annemle ya da ben bir daha da bu konuyu da konuşmadık.
Arkadaşlar bu konuyu N diye arkadaşımla bu konuyu konuştum, kendisi ise bana dedi ki S’yle fazla yakınlık kurma, fazla samimi ya da yüz verme ya da arkadaşlığını bitir, kız seni resmen zengin falan zannediyor, senden her şeyi istiyor, sana da özenmeye çalışıyor dedi ama seni zengin zannetmeseydi dedi, senden bilezik, kolye ya da işte bir şeyi istemekten utanır dedi. Ben de sonra bu N (isim vermek istemedim) arkadaşımı haklı buldum, sonra bu yaşadığımız olayı da anlattım, sonra da konuyu kapattık falan filan işte.

Sizce ben mi abartıyorum yoksa bu davranışlar gerçekten garip mi ya da normal mi? Normal değilse ne yapmam gerek, fikirlerinizi verir misiniz sevgili arkadaşlarım?

Anlayanlar varsa da sizlere teşekkür ederim ☺️
Arkadaşımın benden sürekli bir şey istemesi garip değil mi normal mi normal değilse ne yapmam gerek?