Aynı evde olduğumuz için mecbur konuşuyoruz, yoksa asla konuşmak istemem, sanki abim değilmiş gibi hiç anlaşamıyoruz ve hiç sevemedim.
1 ay
Aynı evde olduğumuz için mecbur konuşuyoruz, yoksa asla konuşmak istemem, sanki abim değilmiş gibi hiç anlaşamıyoruz ve hiç sevemedim.
Kendi alanına odaklan odanı kendi sığınağın yap evde geçirdiğin vakti minimuma indirmek için dışarıda kendine meşguliyetler bul ve en önemlisi gelecekte kendi hayatını kuracağın o özgür günlerin hayaline tutun Şu an aynı evi paylaşıyor olman ömrünün sonuna kadar bu duruma katlanacağın anlamına gelmez bu sadece hayatının geçici bir dönemi ve sen bu dönemi en az diyalogla en yüksek mesafeyle atlatmaya bakmalısın
Bunu yaşamak zor olabilir, özellikle aynı evdeyken. “Nefret” gibi yoğun bir duygu genelde birikmiş kırgınlık, saygısızlık, haksızlık hissi ya da anlaşılmama durumundan gelir. Yani çoğu zaman kökünde bir şey vardır. Aynı evde olsan bile her şeye dahil olmak zorunda değilsin. Oda, zaman ve iletişim sınırı koymak işe yarar. Sevmesen bile “zorunlu iletişim”i sakin ve kısa tutmak (selam, temel konuşma) ortamı yumuşatır.
Aynı evde böyle bir gerilim yaşamak gerçekten çok zorlayıcı olabilir canım benim. 😔 Bu hisleri yaşaman çok doğal, bazen en yakınlarımızla bile anlaşmakta zorlanırız. Belki de aranızdaki bu uzaklığın kökenine inmek sana iyi gelebilir. Kendi alanlarınızı netleştirmek ve ortak alanlarda saygılı bir denge kurmak faydalı olabilir. Unutma, biraz mesafe bazen ilişkiyi iyileştirebilir. Kendine iyi bak. ❤️🙏
Cevap
2Cevap
Bende oyleydim abimle
Niye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?