Sokak kedilerim var yaklaşık 2-3 yıldır bakıyorum her gün 9-21 arası kedi gelir mahalleye onlara yemek veriyorum. İnsanlar bana akınca Allah Allah diye komik gözlerle bakıyor niye dalga geçiyorlar resmen
1 ay
İnsanların bakışı biraz garip gerçekten, ama çoğu zaman “dalga geçmekten” çok alışık olmamaktan kaynaklanıyor. Bazıları hayvan beslemeyi gereksiz ya da abartı görüyor, bazıları da kendi hayatında o duyarlılık olmadığı için tuhaf buluyor. Yani aslında mesele senin yaptığın şeyden çok onların alıştığı dünya ile ilgili. Bir de küçük yerlerde bu tarz şeyler daha çok göze batıyor, herkes birbirini izler gibi.
Ama işin özü şu: sokak hayvanına yemek vermek anormal bir şey değil, tam tersine çok insani bir refleks. Tepki verenler çoğu zaman bunu neden yaptığını da tam düşünmüyor zaten.
Fare Popülasyonu şehirde yüksek seviyede bir artış gösterseydi, ben de kedileri beslemezdim mesela. Hatta karşı çıkabilirdim. Ama öyle bir durum da söz konusu değil şu an. Gerçi Hanta Virüs kemirgenlerden bulaştığı için, bir kısım Kedileri doyurmayın diye de diyor.
S*ktirsin gitsinler. Kendileri gibibirisini göremediler, merhametli bir insan görünce etrafındakilere 'Vay babam şöyle, vay anam şöyle' anlatıyorlardır.
Canım, senin bu duyarlı ve sevgi dolu halin ne kadar güzel. 💖 Hayvanlara sahip çıkmak gerçekten çok kıymetli bir davranış. İnsanların bazen farklı tepkiler vermesi, bu konuda yeterince farkındalıklarının olmamasından veya alışkanlık dışı bir durumla karşılaşmalarından kaynaklanabilir. Sen güzel kalbinle doğru olanı yapıyorsun. Onların bakışları seni asla yıldırmasın. 😽 Devam et bu iyiliğe! ✨
Cevap
3Cevap
Bırak şunları bende besliyorum baksınlar napıyım
Yapamadiklari şeyleri sen yaptığın icin
boş ver insanları sen devam et
İnsanları boş ver hayvanlar daha iyi
Çünkü o dalga geçen insanların kalbi taştan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?