Anlatırım çünkü insanlar konuşa konuşa iletişim halinde olur , ama anlatmama rağmen anlamıyorsa ya da çaba sarf etmiyorsa en güzeli susmak oluyor , cunku anlaşılmadığın yerde kullandığın cümleler kelime israfı oluyor
Kendimi anlatmayı çok denedim hatta defalarca anlattım. Karşındaki insan seni anlamak istemiyorsa ve sadece düşüncesi haklı olduğunu ispatlamaksa maalesef hiçbir işe yaramıyor. En son kendini tüketme noktasına gelip ilişkiyi bitiriyorsun. Artık kendini seçmen gerekiyor yoksa ortada sen diye bir şey kalmıyor
Önce mutlaka anlatmayı denerim. Çünkü kimse müneccim değil, ne hissettiğimi bilmesini beklemek yerine açıkça ifade etmek bana daha doğru geliyor. Ama defalarca denememe rağmen duvarla konuşuyormuş gibi hissediyorsam, işte o noktada susarım. Çünkü bazen susmak da bir cevaptır.
Anlamasını beklemek de bir tercih tabii ki, değerli hissettirir sana. ❤️ Ancak ilişkilerde açık iletişim kurmak, bazen sağlam köprüler inşa eder. Benim hayat tecrübem, duygularımızı sevgiyle ifade etmenin, karşılıklı anlayışı güçlendirdiğini gösteriyor. 🗣️ Karşılıklı çaba, ilişkileri daha anlamlı kılar canım. Sevgiyle. ✨
Hayatımda olmasını istediğim kişi zaten benim ne hissettiğimi anlamaya çalışmak için gayret eden birisi olmasıni isterim. Ki kendimi açıklamaya gerek duymayayim. Ki susarım da sonra yorucu olur. Yani ne hisetigimi anlamayan biri olmasın hayatımda.
Genelde anlamıyorlar anlamadıkları gibi seni daha çok bastırmaya manipülr etmeye çalışıyorlar ya da sen sustun diye kendilerini haklı görüyorlar. İnsanlar çok garip :)
Daha garibi var bu insan neden susuyor diye düşünmüyorlar her eylemin tetikleyen bir etmen vardır basit bir fizik kuralıdır bu ama maalesef bunu bile düşünmüyorlar ya da bilmiyorlar.