2 haftalık evliyim, eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü ve bana bağırması normal mi?

Merhaba arkadaşlar, yeni evlendim, pazar günü 2. hafta. Eşimin ailesine düşkünlüğü normal mi, ben mi abartıyorum? 1 haftadır gerçekten kafama takmaktan bunaldım, stresten kendimde bazı değişiklikler hissediyorum. Şöyle anlatayım; geçen hafta cuma el öpmeye gittik, orada bir şeyler yapmaya çalıştım. Eşimin ailesinde yemek, benim ailemde çay içecektik. Gittiğimde eller öpüldü, hal hatır soruldu, ben direkt sofrayı kurmaya yöneldim fakat kayınvalidem “Daha yemekler hazır değil, pişsinler öyle kuralım, şu an otur.” dedi, ben de “Salata falan yapacak mıyız, salata yapayım.” dedim, “Yok kızım.” dedi, “Otur.” dedi. Yeni gelinim, oturmak bana da ayıp gibi geldi, en azından “Tepsiye bardakları ayarlayayım, hazırda beklesinler.” sonra “Annesi otur, yavrum daha var pişmesine.” dedi. Oturdum, biraz süre sonra annesi yemeği karıştırmak için kalktı, eşim bana göz kırparak “Kalksana sen yap, kaldırma.” diye tepki gösterdi. Her neyse, yemeği yedik, sofrayı kaldırdım, bulaşıkları hallettim, orada bir muhabbet döndü. Eşim dedi ki annesine “Sen niye kalkıyorsun, ... (ismimi söyleyerek) o yapsın.” dedi. Zoruma gitti, çıktık, çıktığımızda yaptıklarının hoş bir durum olmadığını dile getirdim. “Yok, sen kalkmıyorsun, sen yapmıyorsun, daha ne yapayım?” mesela söyledim, kendisi dedi “Ben saygıda kusur etmedim.” Kendisi dedi “Pişmesi ne, daha var falan filan.” Konuyu kapattık. Dün akşam annesiyle konuştuk görüntülü, annesi şu an evde tek, benim evim pazara yakın ve bugün pazar var. “Anne yarın pazara gelirsen buyur gel, beklerim.” dedim. Eşim orada “Sen git, ne çağırıyorsun?” dedi, o kadar zoruma gitti ki, kötü bir niyetle demedim. Akşam 3 saate yakın tartıştık, “Aileme hürmet et, yaşlı kadını ayağına çağırıyorsun, sen gitmiyorsun.” o bu şu... Daha 2 haftalık evliyim, kafamı şu an evden dışarı çıkarmıyorum ve bu muhabbetler çok midemi bulandırdı. Biz uzun zaman sevgili kaldık, babam istemiyordu, ikna oldu en sonunda ama şu an benim huzurum yok. Bir kadın evinden, eşinden sorumludur. Konuşabileceğim kimse yok, eşimle de konuşamıyorum, bir şey söyleyince bağırıyor. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
2 haftalık evliyim, eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü ve bana bağırması normal mi?