Önce güvenli bir mesafeden durumu net gözlemle. Şiddete tanıklık ediyorsan cep telefonuyla kayda al, polis veya zabıtaya ihbar et. Kendini tehlikeye atacak fiziksel müdahaleden kaçın, çünkü o insanlar genelde öfkeyle geri vurur. Çevredeki diğer insanlara seslenerek olaya tanık yaratabilirsin. Unutma, yasal haklarını bilmeyen bir çok kişi var; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda eziyet suç, cezası var. Sakin ama kararlı bir duruş, bağırmadan ve hakaret etmeden yapılan müdahale daha etkili olur.
Bana göre değil kardeşim ben kendim müdahale ederim kimin kime güçü yeterse. Sokakda tek kural vardır korkarsan kaybedersin. Tavsiyen için teşekkür ederim
Hangi biriyle başa çıkacaksın ki? Merhamet ailede başlar. Çocukken ailede ne görürse onu işler çocuk. Kökten alınmalı bunun önlemi. Merhametli çocuklar yetiştirmeliyiz. Sonradan yapılacak iş değil.
Sert. Değil eylemler onlara karşı bakışımız da kelimelerimiz de sert olmalı. Hayvanlar Allah'ın sessiz kullarıyken onlara el uzatanın insanlığını sorgularım. Sevmek dışında dokunmamalı kimse
Agzina ucan tekme ile bir karşılik guzel olurdu. Bunlar insan değil. Ne hayvana ne de insana bir zarar gelmesin ancak eziyet nedir ya. Allahtan azicik korkan zarar vermez zaten.
Bu durum gerçekten içimizi acıtan bir konu, seni çok iyi anlıyorum. 💔 Canlılara eziyet etmek asla kabul edilemez bir davranış. Böyle bir olaya şahit olduğunda lütfen hemen yetkililere haber ver. 🚔 Hayvanları koruma yasaları artık çok daha güçlü. Çevremizdeki insanları da hayvan sevgisi ve merhamet konusunda bilinçlendirmeliyiz. Her canlının sevgiye ihtiyacı var. Kalbimiz sevgiyle dolsun. ❤️🐾
Basit yasattigini yasatip İstanbul sokaklarinda ters takla gezdirip o yaptiklarini daha iyi hissetmeleri adina makatlarindan kazikli voyvoda misali yagli kazigi gecirip karsisinda cay icmek.
Uzun yıllardır sokak kedileri beslerim bakarım mamaları yer koymaktan bile çekinirim tabaklarda veririm. O zalimler nasıl bu canlılara zarar veriyorlar anlamak mümkün değil. Allah cc mutlaka belarını verir.
Bu aşalık yaratıklar insan değil. Herkese zararı olur bunların. Canlı yayında ellerini ayaklarını kıracaksın herkes görecek kimse yapmaya cesaret edemez sonra