yok öyle engelleyim de cevap veremesin kafasındaki düşünceler.
Sokak kedisini sokağa bıraksak nasıl olur?
yok öyle engelleyim de cevap veremesin kafasındaki düşünceler.
Abim yürüyüş yaptığı bir parkta bir kaç defa denk geldiği kediyi bir akşam alıp eve getirmiş şimdi aileden biri ne annem ne abim ne babam ne kardeşim kapıya bırakmaz taşınınca öyle bir durum olsa ben alırım biz de kalır bal suratım
Bende yaptım aynısını sokak kedisiydi ve çok yaramazdı camdan falan atlayıp kaçmaya falan çalışıyordu hele ki yazın köye götürdüğümüzde bazen dışarıda falan kalıyordu akşamları bizde dayanamadık en sonunda babaannemlerim sitesine bıraktık ama zaten orada kedilere çok iyi bakıyorlar her gün mama vs veriyorlardı o yüzden içimiz rahat eğer sizin orada da mama su falan veriyorlarsa düzenli olarak çok dert etme derim
Bilmiyorum ama kediyi bir günlüğüne taşınacağınız yere götürsen ve kedi geri dönerse bırakabilirsin.
Ölür net.
bakılmakla ilgili durumdur. belki inanmayacaksın ama kaybolan kediyi yıllar sonra gördüm. iki yan sokakta sürtüyormuş.
Cevap
2Cevap
Okurken kalbim acidi ya, bu nasil vicdansizlik.
Yok sokak kedisi disarda zaten alismisimis, madem sokak kedisi 2 sene eve neden alip alistirdiniz eve, disarda verseydiniz mamasini.
O simdi eve alismis ve kapiya atcaniz, bari ona yeni bir bakici bulun en azindan bunu ona borclusunuz.
lan duyar kasma. git dağda avlanılan domuzlara geyiklere bir şey de hadi yallah.
Lan?
Pardon?
Duzgun konusmayi beceremiyorsan hic konusma.
sokakta yemek birakanlar varsa sal bir sey olmaz. yemek bulamiyorsa olmaz.
2 3 yaşına kadar sokakta büyüyen kedi zaten tecrübeli bir hayvandır. misal verdik işte bunlar anlamıyorlar. re rö yapıyorlar. kedi gelmek istemez yani kendi sokaklarından.
Kedi sana alışmıştır bırakırsan çok zorlanır 2 sene az bir süre değil bence götürmelisin yazık günah bırakma sokağa
ama burada Ankara kedileri de var. sokak kedisine koymaz bu durumlar.
dislaykı ben atmadım.
Asla bırakmam 2 koca yıl sonuçta artık sokak kedisi değil o
hiç besledin mi?
Hayır bırakmam onu hazıra alıştırmışsın bi kere tekrar dışarı bırakırsan tekrar o hayata alışması baya bi zor olur kim bilir belki alışamaz bile ve sonuç ölüm
soruyu tam oku.
Sen benim ne yazdıgımı iyi oku ya da önce kendi sorunu oku sonra yazdıgımı oku
tecrübeyle sahiptir. hatta evde de büyütmedim direkt sokakta büyüttüm. şimdi yam sokaklarda dolanıyor buraya da ara sıra geliyor. dediğim gibi. özgürlüğü severler
Hayır sonuçta eve alıştırdınız. Onun bölgesi diye bi durum yok o size alıştı kesinliklr sokağa atmak çok büyük bir acımasızlık olur!
sokak kedisi özgürlüğü sever. gitmek istemez.
atöadım ki kayboldu zaten. dışarı çıkmak isteyen kediyi evde mi tutuyum.
yok lan iki yan sokakta dakılıyor. zorla mı getiriyim eve gelmiyor işte.
Çok haklısın ama anlayan kim 👍🏻
benim büyüttüğüm kediler başının çaresine bakar cinsten kediler. yani petşoptan almıyorum ben bunları. bak hayata hazırladım 1 yaşında çekti gitti. ara sıra geliyor buraya. siz sanıyorsunuz ki hep ben bakayım ben bakayım. ölünce kim bakacak?
Kediyide götürürüm sonuçta ben bakmışım niye tekrardan sokağa atma gereği duyayım bence bu çok tutarsızca bir davranış olurdu.
yoo alakası yok.
KB ama çok alakası var senin gibide o da canlı Annenler seni besleyip sokağa atsa hoşuna mı gider
seninkisi bencillik. hayvan üzerinde hak iddia etmek nedir yaa! "baktoysom gotororom re rö"
Alakası yok kaç yaşındasın sen 10 falan diyeceğim ama küçük çocuklar bile senden daha vicdanlı kediyi evine almışsın bir kere sokağa attığında yaşayabilir mi sanıyorsun alışmış ev ortamına bir gün denize götüremeyip sokağa atarlarsa görürsün
Senide*
sokak kedisi vahşi hayvan olur.
Madem geri sokağa atıcaktın niye eve aldın yaptığın çok büyük günah
sokakta büyüdü kardeş. 1 yaşına girince gitti.
Sorduğun soruyla verdiğin cevaplar çok uyumsuz!
soruyu misal verdim. evde beslediğim kedi kayboldu. dışarıda beslediğim ise yan sokakta. oldu mu şimdi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?