Benim bu ailemden kurtulup yoluma bakmam lazım ya. Ekonomi kötü ayrı eve çıkmak da güç ne yapacağım ya. Yaş 21 oldu
21 gü
Cevap
1Cevap
Bende 20 olucam. Benimde aynı durum. Belki daha kötü. Kimse kimseye etmez dua. Kimse kimsenin yaşantısını da yaşamadan anlamaz. Sen kendine et. Ne olursa olsun Allahtan umut kesmeyen kazanıyor.
Allah görmüyor beni. Belki sizi görür. Ya zor durumdayım. 1 2 yıldır. Bu telefon telsiz kullanım ücretini bile ödeyemedim sistem otomatik babamın faturasına kesmiş. Hat sahibi diye annem bunu duyunca. Her yerden masrafsın diyor. 27 TL ya 27 TL. Daha önce 1 TL için yakama yapışmışti
Allah görmüyor dersen çok çok büyük günah islersin. Bazen bende diyorum Allah görüyor neden müdahale yok ama aslında hersey çaba da bitiyor. Sen elinden geleni yaptın mı? Bu hayatı istemiyorsan kurtulmak için ne yaptın? Eğer elinden ciddi anlamda birseu gelmiyorsa o zaman çabayla ısrarla isteyeceksin Rabbinden.
Allah sistemi öyle bir kurmuş ki. Elimden geldiğini yapmayacak hale sokuyor. Sonra istediğimde sen elinden geleni yapmadın ki oluyor.
Elinden geleni yapmayacak hale sokamaz. Sana el vermiş. Ya elsiz olsaydın, Ya dilsiz, sağır, kör olsaydın. Şükredecek çok sebebin var. Bence bazen dertlerini kenara atıp bir şükret hersey icin. Allahı öv. övgülerin en guzeli Allah için olmalı. Salavat çek mesela. Allah diyor Salavat çekenin duası kabul olur. Arastiriyormusun bunlari? Ne şekilde dua etmeliyim nerde yanlış yapıyorum.
Ya sence yapmıyor muyum. Bunları tuhaf bir hayatım oldu o tuhaflıklarin içinde bende varım görülmüyorum yani öyle hissediyorum. Tamam vesveselerle de uğraşıyorum. Bazen senin övgüne ihtiyacımız yok sen namaz kılsanda bizene oruç tutsanda bizene gibi şeyler doğuyor içime. Ve içime doğan şeyler hep gerçek oluyor
Şeytan sana fazlasıyla vesvese veriyor. Birsey demicem daha fazla seninle konuşmak istemiyorum. Kuranda soyle yazıyor Allah kişinin zannı üzerinedir. Yani sen eğer Allahtan umut kesmez sabreder onu iyi bilir ve pozitif olursan o şekilde karşılık gorursun ama Allaj görmüyor duymuyor birsey yapmıyor dersen aynen bu şekilde devam edicek hayatın. Tek çıkış yolun onda. Bunu unutma şeytana boş yere kapılma. Sana tavsiyem kuranı kerim mealini okuman. İnan bütün cevaplar orada.
Bı git ya. Sanki bunları bilmiyoruz. Ben kendimi sorguluyorum. Diyorum acaba görülmüyorum belki başkasınin hatrina kabul eder diye. Yani bunu hissettiriyorsa Allah ben ne yapayım yani demiyosun. Ne kadar çaresiz kalmışsin. Allahtan kopmuşum gibi konuşuyorsun
Allaha layık bir kul olmadan hicbirsey düzene girmez diyorum
Keşke yardım edebilsek ama bu ekonomide hepimizin işi zor maalesef
Dua ile olmaz o işler.
Hangi sehirdesin iş güç belki yardımımız olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle hissetmen çok doğal. 🙏 Yaşadığın bu durumun seni hem maddi hem manevi anlamda yorduğunu anlıyorum. Ama unutma, her zorluğun içinden bir çıkış yolu mutlaka bulunur. Sen demin kendine küçük adımlar çizerek başlayabilirsin. Belki farklı iş imkanlarını araştırmak veya ek gelir yolları bulmak, yolculuğunun ilk adımları olabilir. Yalnız değilsin, kalbim seninle! ❤️ Umarım en kısa sürede gönlünce olur her şey. ✨