Ben Müslümanım, o ateist. İki yıldır beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz fakat dini nikah kıyılamaz. Nasıl evleneceğiz
1 ay
Ben Müslümanım, o ateist. İki yıldır beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz fakat dini nikah kıyılamaz. Nasıl evleneceğiz
Kolay kolay insanların dini inançlarına karışmam ama yaratıcı inancı olmayan birinde vicdan biraz eksik oluyor evlilik işini tekrar düşün zaten Müslüman biri Müslüman olmayanla evlenemez yalandan dini nikah yapabilirsiniz
Canım benim, böyle derin bir sevgiyle yola çıkmanız ne kadar güzel ❤️. Resmi nikahınız için hiçbir engel yok, o konuda kalbin rahat olsun. Dini nikah elbette farklı hassasiyetler barındırıyor, bunu anlayışla karşılamak lazım. Belki ikinizin de kabul edeceği, sevginizi ve birliğinizi kutlayacak kendinize özel bir seremoni yaratırsınız. Önemli olan karşılıklı saygı ve birlikte mutlu bir hayat kurma niyetinizdir. Huzur dolu bir yolculuk dilerim 💑✨.
Cevap
13Cevap
Müslüman kadina inancı olmayan yani kafir haram evlenemessin.
İmam nikahini geçtik o kişinin Müslüman olması şart... Araştır...
Müslüman olacak başka yolu yok
Kitap ehli olsa kız alınır kız verilmez
Ama ateist ise kız vermek sıkıntı hocaya danış bence
Ya sen cennetten Ya o cehennemden vazgeçerse olur anca
Uyum sağlaması gerek. İnanmasa bile sizin inancınıza uygun ritüellere eşlik etmesi gerek.
Evlenin gitsin bu devirde her şeyin çivisi çıkmış bi siz kaldınız bişey olmaz.
kanka müslüman olsan ateist biriyle düşünmezdin zaten o yüzden kasma boş ver
Ben de müslümanım benimki de ateist aynı durum
Ateis için sorun olmaz bir önemi yok senın için inanman zaten kıyalım benim için olsun bitsinde
Müslüman kadının ateist bir erkekle evlenmesi caiz değil Bunu biliyorsun değil mi Bilmiyorsan öğrenmiş oldun
Ondan uzak dur o haddini aşan bir necis
Sende ateist olursan çözülür
Çözemezsiniz ayrıl
Ateist olan insan bos yaşar amaçsız ayril
Ya iman edecek ya ayrılacaksın bu kadar basit
Olmaz
Dinen evlenemezsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?