- Güzellik & Bakım konusunda 379 cevap paylaştı.
1 yılDini düşüncelerini, ailenin düşüncelerini, akrabalarının ve diğer herkesin düşüncesini bir kenara bırakıp sadece ilişkiye odaklanırsan hiçbir sorun olmaz.
Ama kalkıp günah mı, sünnet mi, şu mu, bu mu, yok haram yok helal diye diye kafa yorarsan ayrılmak garanti!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAnlaştıktan sonra sorun olmayacaktır. Dini açıdan bakarsak sadece çocukların İslam inancına göre yetiştirilmesi söyleniyor.
Kitap ehli olan dinlerde kadın erkek farketmeksizin evlilik var zaten. Kitap ehli olmayan örneğin ateist vb. bunlarda haram.
00 Yorumla
1 yılBen biraz kültür olarak bakıyorum. Mesela Türk olmayan, Türk kültürünü benimsemeyen ve bu kültürü benimle birlikte yaşatmayacak birisi ile asla evlenmem.
00 Yorumla
1 yılMerhaba,
İnancın önemi yok. Üzünler hep müslümandı!112 Yorumla- 1 yıl
Dil din ırk inanç önemsiz. İnsan olsun merhametli olsun
- 1 yıl
Ben merhametliyim 🌸bence vardır
- 1 yıl
Bende çok gördüm öyle değildiler ama
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir... - 1 yıl
Gönlünce olsun 🌸haklı olmanın canı cehenneme
- 1 yıl
Öyle valla rica ediyorum. Hiç umursamadım zaten haklı olmayı haklı olsam bile geri çekilmiştim defalarca amin inşaAllah 🌸
- 1 yıl
Sağlık bence de önemli 😅olsun 😅Mutlu akşamlar diliyorum hoşçakal
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Yutori! ✨ İnsanların bu konuda farklı görüşleri olabilir ama bence aşk ve saygı her şeyden önce gelir. Evet, farklı dinlerden olmak bazen zorlu süreçler yaşatabilir; özellikle kültürel ve dini hassasiyetlerde uzlaşma önemli. Ama çift olarak iletişiminizi güçlü tutarsanız ve birbirinize alan tanırsanız, aşılmayacak bir durum değil. ❤️
Farklılıklar ilişkileri besleyen şeylerdir aslında. Birbirinizin inancına saygı duyduğunuz sürece sorun yaşamazsınız. Ayrıca çocuklarınız olursa nasıl bir inançla büyüyeceklerini de önceden konuşmanız, anlaşma yapmanız önemli. Hayatınızdaki güzel başlangıçları kutlayarak yeni yıla doğru ilerliyoruz, belki bu yıl da ilişkinizin yeni bir evresine adım attığınız yıl olur. 😊
Sevgiyi temel aldığınız sürece her şeyin üstesinden gelebilirsiniz, bu sizin hayat hikayeniz ve siz nasıl istiyorsanız öyle şekillendirin!💕00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,4b cevap paylaştı.
u 1 yılaşk varsa inancın önemi yoktur.
00 Yorumla
1 yılİslâm dinine göre Müslüman bir kadının gayrimüslim (Müslüman olmayan) bir erkekle evlenmesi haramdır. Nikâh olmaz. Bunu sorun etmiyor ve anlaşıyorsanız neden olmasın?
515 Yorumla- 1 yıl
Ne neden?
- 1 yıl
Erkeğe haram değil mesela. Özel bir sebebi yok, böyle belirlemişler
- 1 yıl
Erkeklere de yasak aslında.
- 1 yıl
@DedektifMinnie Erkekler ehli kitap olan Hrisritan, Yahudi kadınlarıyla evlenebilirler. Yasak değil. Ancak münafık ve diğer muhtelif inanca mensup kadınlarla evlenmeleri yasak.
- 1 yıl
Erkeklerinde imam nikâhı yapması lazım ve bu müslüman olmayanla mümkün değil. Allah katında kabul olan geçerli nikâh imam nikâhıdır. Bu da yasak olduğunu gösterir.
- 1 yıl
@DedektifMinnie Erkek, gayrimüslim bir kadınla dinî nikâh yapabilir. Erkeklerin, Müslüman olmayan kadınlarda evlenmeleri hususunda bir yasak yoktur Kuran'da. Ancak bazı İslâm alimleri, toplum ve aile huzuru açısından Müslüman kadınlarla evlenmeyi gerekli tutarak Müslüman olmayan kadınlarla evliliği mekruh sayarlar
- 1 yıl
@DedektifMinnie Ayrıca, dinî nikâh yapılması da şart değil. Nikahın amacı evliliği duyurmaktır. Sadece resmi nikah kıyılması, dini nikahı da geçerli yapıyor.
- 1 yıl
Eskiden insanlar dini nikâh yapıyordu. Yani resmi nikâh islam da geçersiz. Erkeklerin gayrimüslim kadınlarla dini nikâh yapması mantıksız, çünkü müslüman olmadığı için kadın zaten bu nikâh kabul olmaz. İnananlar için kabul olur. İnanmadığı bir dinin nikâhını yapması Allah katında ne kadar geçerli olabilir ki islam dininde?
- 1 yıl
@DedektifMinnie Sadece resmî nikah yeterli. Kuranda nikahın nasıl kıyılacağına dair bir ibare yok. Çoğu islam alimi, resmi nikahın yeterli olduğunu söyler. Çünkü nikahtaki amaç, evliliği duyurmaktır. Benim gibi bir zınndık bile bunları bilirken siz nasıl bilmezsiniz hayret valla
- 1 yıl
Ben dinsizim. Ben de böyle biliyorum.
- 1 yıl
@DedektifMinnie Şimdi doğrusunu öğrenmiş oldunuz desem ukalalık yapmış olmam umarım
- 1 yıl
Bana göre de kendi bildiğim doğru. Her insanın yorumlama biçimi farklı. Eğer yanlış biliyor olsaydım zaten erkekler sevgililerini evlenmek için müslüman olmaya ikna etmeye çalışmazdı. Evlenirken kapanan var. Boşandıktan sonra açılan var. Bu da benim bildiğimin doğru olduğunu kanıtlar. Neyse, farklı görüşlerdeyiz. İyi akşamlar dilerim 😸.
- 1 yıl
Öyle bir şey yok. Sadece çocukların İslam inancına göre büyütülmesi var. Kadında erkekte kitap ehli olanla evlenebilir. Kadında erkekte sadece kitap ehli olmayan, budist, ateist vb. ile evlenemez.
1 yılBelki Müslümanlığı tanır sever sevdirirsin neden olmasın. çok var öyle müslüman olan. sqnki Türkle evlenince cokmu dinine düşkün oluyor boş ver. her koyun kendi bacağından asılır
11 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılİslam dinine göre bir müslüman kadin hristiyan erkekle nikah kiyamaz
Her gece zina yapmis olursunuz
Fakat ben dindar değilim dinin önemi yok diyorsaniz
O zaman sevgiliyle ayni eve cikmis gibi olabilir resmi nikah yaparsin gecersin
Ama dini olarak evli olamazsin bilgin olsun00 Yorumla
1 yılİki kişide birbirine saygılı olursa bu konuda neden olmasın evleneceğimiz insnala herşeyimiz in aynı olması mı gerekiyor çok alakasız insnalar evlenipte çok iyi anlaşıyolar bu tamamen evli çiftlerin davranışına anlayışına bağlı
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 600 cevap paylaştı. Müslüman isen ayet şöyle der, Müslüman kadınlar yalnızca Müslüman erkeklerle evlenebilirler.
Müslüman harici evlendiğinde çok büyük günah işlemiş olursun, Allahın emrine de karşı gelmiş olursun. Seçim senindir.00 Yorumla
1 yılkültürel farkliliklar komusunda sorun yasayabilirsiniz belki birde ilerde cocugunuz oldugunda cocugun din secimi konusunda belki yasarsiniz ama bende din falan hikaye seviosan anlasabiliosan hicbisey olmaz
00 Yorumla
1 yılMüslüman bir hanım, gayr-i müslim bir erkekle evlenemez. Nikah olmaz. Zina olur.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGerçek manada müslüman olsaydın sorun oluşabilirdi ama sadece ismen olduğu için hiç bir sorun yaşamazsın. Zaten kendisine müslümanım deyip de hristiyan gibi yaşamayan mı kaldı? Tek fark boyundaki haç mı?
220 Yorumla- 1 yıl
Milleti afaroz etme. Müslümanım diyen birine Müslüman değilsin diyemezsin
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri yazımı iyi analiz etmiş olsaydın bunu demezdin yaşantı hristiyan gibi müslüman gibi değil o zaman ne sorun olacak? Müslüman gibi yaşayış olsa elbette sorun olur.
- 1 yıl
Allahın varlığına inanıp kelimei şahadet getiren birini müslüman olarak görüyoruz. Fıkıhta amel imandan bir cüz müdür diye tartışılmış bir konu bu zaten.
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri Allahın varlığına inanmak sadece yetiyor mu? Kişi Allah vardır diyor ama Allaha layık olmayan vasıflar veriyor bu kişi o halde Allaha inanıyor mudur? Yine kişi kelimei şahadet getiriyor ama bu şahadeti bozuyor gerekliliklerini yerine getirmiyor. o zaman bu kişinin durumu ne olacak?
- 1 yıl
Peygamber aleyhisselamın sünnetinde insanları dinden atma tekfir etme diye bir şey yoktu. Bence amel imandan bir cüzdür ama ben böyle tekfir edilmesine hoş bakmıyorum.
Ebu hanifenin bir sözü var:
"Biz tartışırken, aman karşı tarafı küfre nispet ederiz endişesiyle, kafamızda kuş varmış da uçacakmış gibi konuşuyoruz, oysa siz, pervasız davranıyorsunuz." - 1 yıl
@NICKkBOSS a1 Türkçeyle dolanıyosun abi sitede 😂
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri Rasulullahın vefatından sonra dinden dönen kabileler oldu Ebubekir (r. a.) kimlerle savatı hep dinden irtidat edenlerle savaştı. peki neden irtidat ettiler hiç araştırdın mı? Mesela birisi Artık Rasulullah vefat etti biz zekatı vermeyeceğiz dedi ve zekatı vermedikleri Ebubekir (ra) onların dinden çıktığını ve onlara karşı savaş açılmasını söyledi. Ve savaşıldıda.
- 1 yıl
Aynı şey mi bununla
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri iyi bakarsan farkın olmadığını anlarsın yeterki iyi bak.
- 1 yıl
Abicim orada adam çıkıp zekât vermeyeceğiz artık diyor. Hz ebubekir aleyhisselam o zaman o yılanın başını ezmeseydi daha neler çıkacaktı kim bilir. Verdiğiniz örnek güzel fakat burada olay başka. Bu kız ben müslümanım hristiyan birine nikah düşer mi diyor. Kız diliyle tasdik ediyor sen tekfir ediyorsun. Ne biliyorsun belki ibadet ediyor
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri Onlar da inandıklarını söylüyorlardı fakat zekatı vermeyeceğiz diyorlardı. Ve hatta onlar günümüzün kendisine müslümanım diyenden daha inançlılardı. Sadece zekat konusunda küfre düşmüşlerdi ama yine de kurtulamadılar. O olayla bu kızın olayını elbetteki aynı görmüyorum sen dedin ya sünnette tekfir yok diye sahabe tekfir etmiş ve hatta savaşmışlardır.
- 1 yıl
Bunu tekfir örneği olarak veremezsin ki. Bu verdiğin örnekte bile direkt savaş açmadılar. Olabilecek diğer isyanların önüne geçmek için yapılmış bir şey bu. Sahabe peygamber aleyhisselamın tekfir etmediğini gördü zaten onun yapmadığı bir şeyi yapmazlar.
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri ayrıca da kızın profil resimine bakınca da Müslüman bir bayan profili olmadığı açık ve ortada. Bu mesele kapanmıştır Müslüman nasıl olmalıdır kurandan okuyup öğrenebilirsin.
- 1 yıl
Estağfurullah. Çok beylik laflar ediyorsunuz. Kimsenin imanının garantisi yok
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri iyi araştır ne alakası var isyanları bastırmakla. Koskoca Halife’ye iftiraya gider bu dediğin. Eğer ki dinden çıkmasalardı onlara savaş açıp öldürülmesine emir mi verirdi.
- 1 yıl
İlim tahsilinizi nerede yaptınız
Cevap sahibi1 yıl@münkesirbiri ne farkeder?
- 1 yıl
Soruyorum
Islamiyeti yaşayan biriysen tabi ki etkiler. Sahura kalkarsin oruc tutmayan bir koca. E birde bu isin din degisikligi boyutu var Müslümanlarının Müslüman olmayanlarla evlenemez.
00 Yorumla
1 yılbazı insanlar için sorun yaratabilir ama insanları çok umursama sonuçta evlenen sen olucaksin onlaraneymiş ben umursamam açıkçası bana sürekli kendi dinini söyleyip diretmedikce bir problem görmem
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yıl2 insan olarak birbirinize saygı duymanız çok olası ama işin içine çocuk girince o hıristiyan, sen ise müslüman olarak yetiştirmek isteyeceksin. Burada fikir ayrılıkları ve kavgalar başlayacak.
016 Yorumla- 1 yıl
Erkekler müslüman olmayan bir kadınla evlenebileceğine inanıyor ama doğru bildiğiniz bir yanlış bu. İmam nikâhı var. Siz islama inanıyorsanız o nikâhı yapmak mecburiyetindesinizdir. Dinsiz birisi olarak bunu biliyorum. Siz nasıl bilmiyorsunuz 🤔?
- 1 yıl
resmi nikah varsa imam nikahi dedigin seye ihtiyaç yok islamda nikah hicab-kabuldur en az da iki sahit onunda sebebi evlilik birligi bilinmesi icin ki resmi nikah zaten sartlari sagliyor yani imam nikahi gereksizdir
- 1 yıl
Ku-rân da yazıyor mu bu dediğin 🤔?
- 1 yıl
bakara 221/230/232/235/237
nisa 3
bunlarda ve pek cogunda nikahlanin der ama bu nikah olayi detayi peygamber sünnetidir
iki tarafinda rızası varda ve evlilik aşikarsa kadınin temel haklari (mehir) korunuyorsa imam nikahi dedigin seye gerek yok - 1 yıl
221'de böyle yazıyor:
Müşrik kadınları, iman edinceye kadar nikâhlamayın; iman eden bir cariye (cahiliye toplumunda fakir ve hakir görülen kızlar ve kadınlar; güzelliği ve zenginliği), hoşunuza gitse bile müşrik bir kadından daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de iman edinceye kadar nikâhlamayın; iman eden bir köle, (düşük statüde görülen kesimden mü’min ve müstakim kimse; varlığı ve yakışıklılığı) hoşunuza gitse bile müşrik bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar, (şirk ve şekavet ehli odaklar sizi) ateşe çağırırlar, Allah ise Kendi izniyle cennete ve mağfirete çağırır. O (Allah), insanlara ayetlerini (böyle) açıklar. Umulur ki öğüt alıp-düşünürler. - 1 yıl
imam nikahi mecbur dedin o konuya yazdim mecburi degil diye müslüman olanlarin gayri muslumle evlenmesini gectim selam bile vermemeli zaten (gerçi ben müsluman degilim)
bkz.
Müslim, Selam 13; Ebû Dâvûd, Edeb 138; Tirmizî, İsti‘zân 12; İbni Mâce, Edeb 13) - 1 yıl
Ben de müslüman değilim. Selam vermemek hoşgörüsüzlüktür. Her insan selam vermeli.
- 1 yıl
kaynaktaki amcalar öyle dememis ama amaaan bana ne ya aralarinda çözsünler
@DedektifMinnie sohbet güzeldi tesekkürler nice sohbetlere 🤗 - 1 yıl
Rica ederim 😸. Ne demek.
- 1 yıl
müslumanlar bizim kadar konusmamiş baktın mi 🤣🤣
- 1 yıl
Harbiden 😹.
- 1 yıl
neye inandıklarını bile bilmiyorlar ki ne konussunlar gerci
- 1 yıl
Kesinlikle. Erkek yapabilir, kadın yapamaz şeklinde yorumlar yazılmış. Çok ilginç geldi 😬.
- 1 yıl
konusturup güleceksin bunlari baska bi ise yaramiyorlar
- 1 yıl
Yok be. Gülmek için yazmıyorum. Medenî şekilde düşüncelerini öğrenmeyi severim 😸.
- 1 yıl
düsünebilseler evet bende dinlemek isterim de daha inaniyorum dedigi kitabi okumayan bi kitle ne düsünecek ya 🫣
Agababalarda buraymis simdi oldu bana musade
Yoksa cikmiyor kimse ak lım yerinde yanlis anlamasın kimse bir konu var obyuzeen anlatabikiyirmuyummm00 Yorumlaelbette sorun yaratır. Asla evlenilmemesi lazim dünya güzeli kadin dünya iyisi erkek olsa bile. ancak muslumanligi kabul ederse ozaman evlenebilinir.
00 YorumlaBenim için evlilikte din farkı önemli kırmızı çizgim aynı dine mensup olmamız gerekiyor. Bu durum sizin için sorun değilse olabilir tabi ki
00 Yorumla
1 yılÇok girmek istemedigim konular fakat bir şey söyleyip gideceğim. "İnsan olmaya geldim dünyaya, insanlıktan öte ne arar ki insan yalan Dünya'da".
00 YorumlaDemekki kimseye sormamak lazım. İkiniz karar vermelisiniz bana göre. Dileyen dilediğine inanır. Saygı duymak lazım.
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 5,6b cevap paylaştı. Yani dinimize göre tam tersi oluyor ama seninki gibi olmuyor
10 Yorumla
1 yılBirbirinize baskı kuracak karakterde misniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl- bu malesefki ikiniz içinde pek mümkün değil tabi olduğun inandigin dinde sadece erkek gayrimüslim ile evlenebilir hristiyanlikta ise Katolik ve Ortodoks mezhebinde bir evlilik yasasi vardır eş hristiyan olmalı ve aynı mezhepten olmalı yoksa evlenmek mümkün değil
00 YorumlaAynı dili değil Aynı hisleri paylaşanlar anlaşabilir
00 Yorumla
1 yılSizin dininiz muslumanla evlenmeyi sart kosmuyo muydu ya
01 Yorumla- 1 yıl
Surekli dininizi esnetip kural disina cikma veya kurallari gunumuze uyarlama pesindesiniz. O zaman ilniye inaniyonuz :D
İkiniz dinleri araştırın bence belki biriniz değiştirmek isterseniz
00 Yorumla
1 yılİslamda kadına islam dini dışında biriyle evlenmek yasak
00 Yorumla
1 yılErkek müslüman olursa olur
Erkek farklı din ise olmaz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSeven insan sevdiği için sünnet bile oluyor bunu bil…. Müslüman olsun çocuk hem cenneti garantiler ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçek bir müslüman olsaydın bu soruyu kesinlikle sormazdın
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇok alakası var
Gizli Üye(25-29)1 yılKalk kiliseye gidelim Yutori derse, düğünde mihraba yürümek isterse, baba oğul ve kutsal ruh için şarap ve ekmek yiyelim derse napıcaksın?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıltam dinini yasayan bir musluman degilsen ne sorun yaratabilir ki? ha musluman ha hristiyan gorunurde fark eden ney
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBence Türkiye'de büyük problem Çocuklar aile filan derken karşılıklı küçümseme ve hoşnutsuzluk Evlenme işine pek bulaşma derim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılFarklı yöreler bile zor olurken
Gerçekten Müslümansa zor olur tabi ki00 Yorumla
1 yılSen müslümansın ama dindar değilsin bence sorun olmaz
00 Yorumla
1 yılYani olur ama önemli olan birbirinizi sevmeniz
00 YorumlaNikah düşmüyor bacım
00 Yorumla
1 yılanlayışlı olucaksanız olur
00 YorumlaHayır sorun olmaz birbirinize dayatma yapmazsanız
00 YorumlaToplum baskısı yaşatır
00 YorumlaErkek Müslüman olsaydı oluyordu
00 YorumlaHer iki taraf da ne kadar dindar?
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 464 cevap paylaştı.
1 yılEvet kadın evlenemez hristiyan bir erkekle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılInananlar icin evet sorun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır bir şey olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaratır hristiyanlar bagnazdir
00 Yorumla
1 yılBelli olmaz belki onu müslüman yaptın
00 Yorumla
1 yılNikah olmuyor bacım
10 Yorumla
1 yılTabiki evet
00 YorumlaAnlayış önemli dinler farklı olması mühim değil
00 Yorumlayaratabilir
00 Yorumlabir şey olmaz
00 Yorumlakime göre neye göre?
00 YorumlaOlur
00 Yorumla
1 yılSorun olabilir
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılYaratır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYaa olur mu bi düşün
00 YorumlaSorun olmaz
10 Yorumla
1 yılhayır yaratmıyor
00 YorumlaEvlenemezsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri