Esimin asırı kıskanç, sınır koyan ve küfürlü tavırları icin bosanmalı mıyım?

Selam 3 yıllık evliyim, 2 yaşında da kızım var. Eşim normalde de hep sinirli biriydi, aşırı gergin, küfürbaz böyle biriydi ama hep ağzımda işte kalbimde art niyet yok böyle böyle ilerledik bu zamana. Normalde de 5 yıldır beraberiz. Ben ehliyet aldım 4 ay oldu, eşimin de ehliyeti geri alınmıştı, ben alırsam kolaylık olur dedi ve yazdırdı beni kursa, neyse aldım vs. Zaten zar zor araba sürdürürdü, kaza yaparsın öyle böyle derdi. Gerçekten bir gün bir çöp kovasına tosladım, dediği oldu yani. Hep kötü konuşur zaten işte inşallah şöyle olur da görürsün der, başımıza da muhakkak gelir. Neyse, bugün normalde diş randevum vardı, kızı da görümceme bırakıp gidecektim. Gündüz defalarca arabayla inelim çocukla, nasıl gidip geri eve çıkacağız dedim. Yürüme yarım saat, arabayla 10 dk görümcemin evi bu. Gündüz cevap vermedi, gece de alarm kuruyorum arabayla ineceksem aşağı, biraz geç çıkarım dedim işte. "Yok arabam, sen hastaneden gelene kadar başkasının kapısında o kadar duramaz" dedi, vermiyorum dedi. Ben de malını mı kıskanıyorsun, benim de arabam, arabayla in, çocukla rezil olma yolda diyeceğine ne diyorsun dedim. Yok herkes yürüyormuş da bilmem ne demeye başladı. Yani neden ehliyet aldım, o kadar sınavlara girdim, altınımı bozdurup 50 bin verdim, araba sürmeyeceksem. Bu yüzden tartıştık, sabah da saya söve gitti işe. Ben de randevuma gitmedim, artık kaldıramıyorum. Genelde böyle, hiçbir şeye izin vermez. Bir arkadaşıma ineyim derim, tavır yapar, araba vermez, gezsem gelsem surat asar. Bıktım, 22 yaşındayım ve bunaldım. Zaten evine bağlı biriyim ben ama arada çıkmak, araba kullanmak, imkânım olan şeyler yapmak hakkım.
Esimin asırı kıskanç, sınır koyan ve küfürlü tavırları icin bosanmalı mıyım?