Çocuk dünyaya getirmiyorum. Namaz kılmazsa cehenneme gidecek büyük ihtimalle. Ne gerek var? Artı iman meselesi vs? Neden çocuğu riske atayım? Millet nasıl çocuk sahibi olmakla övünüyor?
25 gü
Ben de bir zamanlar böyle düşünürdüm. Fakat büyükler bana şöyle dediler: biz elimizden geldiğince yetiştireceğiz, sonrası onun imtihanı... Nasıl biz bir imtihandan geçiyorsak onlar da geçecekler. Fakat şimdiden çok çok dua etmek gerekiyor... Allah bize hayırlı, sağlıklı, akıllı, zeki, müttakilere yol gösterecek cennet ehli evlatlar nasip etsin. 🤲🏻
Benimle senin farkında burada başlıyor. Bana değil bunu deseler 6000 sayfalık metin yazsalar fikrimden vazgeçmeyeceğim inşAllah.
Çocuk sahibi olmak hiçbir şey düşünülmediği zaman çok masum ve güzel geliyo ama büyüyecek büyüyeceği toplum çok kötü onu iyi yetiştirebileceğimi böyle bi toplumda düşünemiyorum çok iyi çok saygın disiplinli bir babası olursa ki olur inşallah o zaman düşünürüm
Yani bu senin düsüncen namaz öyretirsen namaz kılar milyonlarca çocuk camilerde namaz kılıyor ve milyonlarca çocuk beş vakit namazını kaçırmıyor hafız olan ya da Kur'an'ı bitiren milyonlarca çocuk var neden seninki onlardan biri olmasın
Sen yapıyor musun bunları? Bunlar zor iş nefsin hoşuna gitmeyen. Ayrıca risk de var her zaman. Öyle takvalı olamaz herkes. Nefis daima kötülüğü emreder yazıyor ayette. Ben çocuğumu riske atmak istemedim
Kimse peygamber olamaz zaten ilahaki her insanın hatası olur alkol olmasın zina haram bunlar hayatında olmasın namazını kılsın yani günah elbete isteyerek ya da istemeyerek işlenir ama tövbe kapısı her zaman açıktır yeterki kul haki ve zina olmasın yani o düsünceyle kimsenin çocuk yapmaması lazım o zaman
Kusura bakma da zina alkol yok, namaz var? Geriye ne kaldı ki geriye kalan günahları işleyenler zulümcüler dedikoducular zaten?
Ne acı değil mi millet marsa koloni kurmak üzere bizde ise hala onmilyonlarca cahil insan 1400 sene önceki arap masallarını gerçek sanıyor. Hem de bilgi bir telefon kadar yakın ve parmaklarının ucundayken.
Kuran’ın Türkçesini sayfalarca defalarca okudum. Bir ayeti belki 5 kere belki daha fazla okudum. Bazı ayetler ezberimde. Kendin sapıtmışsın insanları da saptırmanın vebalini alıyorsun. Kuranda da dediği gibi o yüklendikleri şey ne kötüdür!
Evet okudun ne anladın anlat bakalım. Dinliyorum sapık sübyabcı ensest dolandırıcı muho neler yazdı da onların Tanrı sözü olduğu kanaatine vardın dinliyorum.
Evet bekliyorum seni kuran denen safsata hangi mucizeleri var etmiş sayfalarında ya da muho hangi mucizeleri göstermiş hafi başla anlatmaya
Otur da kendin oku.
Ben milyon kere okudum ki bu kadar iddialıyım karşında. Buyur hafi seni bekliyorum. İnan bana ondan binlerce yıl önce çivi yazısıyla yazılmış tabletlerde ya da mısır hiyorogliflerinde bile kuran denen safsatadan çok daha fazla bilgi var.
İstediğin kadar ol, sen benim hayat tercübeme benim bildiklerime sahip değilsin bile. Ben bir rüya gördüm mesela sen bu rüyayı gördün mü? Konuşmadığım bir arkadaşım vardı, instagramda da mutlu stroyler paylaşıyordu ama ben rüyamda onu sıkıntıda gördüm, kapıma dayanmıştı böyle birisinden kaçıyordu. Polis gibi benzeri bir şeyden bizim eve gelmiş kapıyı açtım ona. Dedim ona seni rüyamda gördüm böyle bana dedi ki annesiyle kavga etmiş hiçbir şey söylemeden evden kaçmış geliyorum gidiyorum dememiş, ailesine söylemeden onların 150-200 km uzaklarındaki yazlığına gitmiş. Hz. Muhammed’in bir hadisi vardır : "Zaman yaklaştığında (ahir zamanda) müminin rüyası neredeyse hiç yalan çıkmaz. Müminin rüyası, peygamberliğin kırk altı cüzünden biridir." Diye merak etme senin cehenneme gitmen de yakındır. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler, peygamberleri haksız yere öldürenler ve insanlardan adaleti emredenleri öldürenler; işte onlara acıklı bir azabı müjdele!" Âl-i İmrân Suresi 21. Ayet
Bana sapık muhonun boş laflarını yazma.
Bunların dinle bir alakası yok bunları her dinden her ırktan dünyanın her yerinden insanlar yaşıyor. O zaman hepsinin dinleri doğru mu?
Senin tek olayın psişik yeteneklerşn var daha farkında bile değilsin bunun.
Sapık dediğin şu adam 1400 yıl önce ahir xamqndqkiker için bunu mu demiş! Bana masal anlatma! Hangi sapık böyleymiş!
Çocuk sahibi olma konusunda böyle düşünmen çok doğal canım, herkesin kendine göre hassasiyetleri, kaygıları olabilir. Evlat yetiştirmek büyük bir sorumluluk, haklısın. Ama düşünsene, çocuklarına sevgiyi, hoşgörüyü ve inançları öğretmek, onlara doğru yolu göstermek de anne babalıkla gelen güzel bir yolculuk. Benim iki çocuğum var, onlara rehberlik etmek hayatımın en anlamlı parçası oldu. Sevgiyi yaymak, belki de en büyük ibadettir. 💕🙏
Cevap
17Cevap
Çoçuk yapanlar da çoçuğunu doğurup sokağa atıyor zaten asalak gibi çoçuklar yetişiyor
Evet haklısın
Dediklerinin hepsini geç. Bu çivisi çıkmış dünyaya çocuk getirilmez.
Psikolojin bozulmuş vesvese içerisindesin
Allah'ın merhameti bütün günahlardan büyük ve ağır gelir
Şura 45) Ve görürsün ki onlar, ateşin önüne getirildikleri zaman düştükleri horluktan ürküp titremedeler ve cehenneme, göz ucuyla gizlice bakmadalar ve inananlarsa şüphe yok ki derler, ziyana düşenler, kıyamet gününde kendilerini ve yakınlarını ziyana düşürenlerdir. İyice bil ki zulmedenler, şüphesiz, sürekli bir azap içindedir.” Bu hale ben de düşebilirim çocuğum da maalesef! Ne meraklısınız şu dünya hayatına illa insanların başına çorap örmeye
Off istemiyorum adam zorla çocuk yaptırıyor? Çocukların parasını da gönderir misin?
Olmasın. Sen önce benim çocukların parasını gönder
Senden değilse ne zorla çocuk sahibi oldurtuyorsun insanlara?
Allah kendine kul yetiştiriyordur belkide bu açıyla bakarsan hiçbirmiz doğmamalıydık
Sonsuz cehennem sınavı karşılığında kuluz? Kim isterdi böyle olsun? Hiçkimse. Muhakkak senin akrabalarından da benim akrabalarımdan da cehenneme giden birisi vardır ben de olabilirim bu kişi maalesef. Bu dünya sınavı zor. İstememek gayet normal.
Cocuk istememeni anlarım. Ama böyle düşünürsek içinden çıkamayız çok felsefi bir bakış açısı ahireti hallettiğini düşündüğümüz biri sandığımız gibi de olmayabilir. Allah herkese iyi bir hayat ve güzel iman nasip etsin. Düşüncen cok hos ama böyle herseyi cok ince düsünmek seni hayatta alacağın coğu karar da yorar :(((
Kimse zaten cennete cehenneme gideceğini bilmez. Bazen bir süre yorulmak iyidir diğer kararları daha iyi yapar
Sen kimsin ki cehenneme gidicek diyorsun smk yobazi
Ayet 42: (Suçlulara uzaktan seslenip sorarlar:) "Sizi Sekar’a (cehenneme) sokan nedir?"
Ayet 43-46: "Derler ki: 'Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksulu doyurmuyorduk. (Günaha ve batıla) dalanlarla birlikte biz de dalıyorduk. Ceza gününü (hesap gününü) yalanlıyorduk.'" Bir yerimden uydurmadım. Laflara bak sorunlusun
Herkes senin gibiler düşünürse soy nasıl devam edecek 😄
Etmesin?
Senin hayatta bir amacın yok diye herkesin öyle olacak diye bişey yok knk
Hayatta amacım var ahiretten insan kurtarmak elimden geldiğince en önemlisi de çocuğum
Belki doğuracağın çocuk büyüyünce insanlara daha adil bir hayat sunacak böyle düşün
Bu insanların arasına doğmamasını tercih ederim
İyi düşünmüşsün. Bu zihniyet üremesin zaten
Hangi zihniyet üresin? Kendileri çocuk doğurma uğruna çocuklarını sonsuz cehennem sınavına atanlar mı? Müminin 101) "Sûr'a üflendiği zaman, artık o gün aralarında ne soy-sop yakınlığı kalacak, ne de birbirlerini arayıp soracaklardır." Mearic 13) Halbuki birbirlerine gösterilirler. Günahkâr kişi, o günün azabı karşısında ister ki oğullarını, karısını, kardeşini, kendisini koruyup barındıran bütün ailesini ve yeryüzünde kim varsa herkesi fidye olarak versin de kendisini kurtarsın!
Yav her kimsen beni engelle de başka sorularda denk gelmeyelim seninle
Cenazeni kim kaldıracak çocuk şart
Kuzenlerim kaldırsın
Annelik içgüdün yokmu
Annelik içgüdüsü biyolojik olarak yok ki. İnsan biyolojisinde 2 tane endokrin ve sinir sistemi düzenleyici sistemlerdir. İçgüdü olması için hem sinir sistemi hem endokrin kaynaklı olup kişinin istem dışı buna mahruz kalması gerekir mesela, tehlike gördüğünde sempatik sinir sistemin devreye girer ve hayatta kalman için kortizol adrenalin gibi hormonların yükselir ve sen istemesen de vücudun seni hayatta tutmaya zorlar ama insan vücudunda anne olmak için ya da istek duymak için böyle bir sistem bilimsel olarak görünmüyor.
Eyvallah kuzen
Ben iyi biriyim. İyi bir çocuk yetiştiriyorum.
Sen çok yanlış algılamışsin
haaaaaaaaa evet olabilir
Aynen aferin yapma pompaya devam 😁
Bakış açına göre mantıklı.
Bu nasıl bir düşünce lâ vay be
Kendini kurtardın da çocuk kaldı
Aynen kesinlikle.
Ayni kafadayim
Ne zaman kılıyormusun?
Sende gidecen
uzun okumadm
Doğru