Olan iyiye olmuyor mu? Doğru düzgün karakterli olmak dışında davranış ve fiil olarak iyi olan her zaman bitiyor, acı çekiyor. Kızları görüyorum ve düşünüyorum kendim bilmem 30 küsura geldim. Hiçbirisi beni anlamak istemedi. Para, elbise, ciddi bir güvence olsaydı bilmek kaç kız benimle olurdu?
Eskiden namaz kılardım. Şimdi her şeyi saldım. Çevreme bakıyorum herkes salmış. İçimde biriken bir ateş var. O da çalışmak ve başarmak ve para kazanmak. Gerisi boş geliyor. En iyi kız en iyi ürün en iyi bitki her şey bana bakıyordu. Şimdi diyeceksiniz ki, şu şöyle bu böyle. Ben şunu düşünüyorum. Osmanlı Devletimiz de din yüzünden battı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk çalışarak, başararak, savaşarak kazanmıştı. Bu bir gerçekti ve gaipten gelen şeylere değil, hayatın gerçekleri ile yaşayıp gidiyorduk.
Hayatımın neresine bakarsak bakalım, Allah diye yola çıkan kim varsa hep zulmediyordu. Müslüman müslümana neden zulmederdi ki? Çocukluğumu düşünüyorum, gerçekleri görüyorum. Trafiğe çıkıyorum. Yürüyorum, esnafa bakıyorum. Hepsi birbirine hakkını kullanarak zulmediyordu. Müslümanlık veya İslam eskimiş ve geçmişte kalmıştı.
Hep soruyorum, o kadar emeklerim nerede? Adam lise mezunu, altında karısı var, altında arabası var. Evinde oturuyor. Biz okuduk, yaşamak için bir şeyler başarmak için ilim dedik. Biz yanlış mı yaptık ki? Allah'a inanarak namaz kılarak oruç tutarak yanlış mı yaptık? Gerçekten Allah neredeydi? Neden haklarımızı bu kadar ihlal edenlere zulüm edene engel olmuyordu? Her şeyi kader, keder, üzüntüye vermişiz buna İslam demişiz. Nerede bu gerçek ilim? Her şey bilimde, ilimde, fende imiş. Geçmişi incele ve tarih tekerrür etmiyor muydu?
Ne zaman duracak bu hâl? Ne uzmanlık, ne öğrencilik, ne hayat, ne trafik, ne yaşam, ne evlilik ne kız ne erkek?
Kızları görüyorum, güzeller, birisine teklif etsem, olmuyordu. Yaşamak istesem yaşayamıyordum, ölmek istesem ölemiyorduk. Bize neden bu zulüm vardı? Allah varsa bir gün bu acıları dindirmeyecek mi? Burada siyasi olarak fark etmez kim gelirse gelsin diğerinin tam tersini yapıyordu. Bir ömür, bir hayat, bir yaşam çalınıp gidiyordu.
Şimdi, Avrupa'da bu inanmayan insanlar daha rahat değil miydi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer