Her konuda böyle değil mi. Yoksa devir değişti mi artık ve iki cinse de mi günah? İnanç meselesi değil, ahlaki bakımdan?
Düşüncelerinizi yazın

Her konuda böyle değil mi. Yoksa devir değişti mi artık ve iki cinse de mi günah? İnanç meselesi değil, ahlaki bakımdan?
Düşüncelerinizi yazın

Kitabı yazan erkek kuralları koyan erkek her şey erkeklerin işine gelir onlar ne yaparsa yapsın onlar için hiçbir günah yok ne varsa kadınlara var inanmayan Kur'an'ı açıp okuyabilir gelelim ahlaki konuma evet erkek zenginse karı kız peşinde koşuyorsa playboy Fakir koşuyorsa sapık erkek zina yaparsa çapkın kadın yaparsa rsp erkek içebilir, gezebilir, istediği saatte eve gelebilir, kimse ona karışamaz, istediği her yere gidebilir istediği herşeyi yapabilir kız arkadaşı sevgilisi olabilir ama kadınlarin böyle hiçbir hakkı olamaz erkek ev toplamaz cam silmez sofra kurmaz yemek yapmaz bulaşık yikamaz çamaşır asmaz çocuk bakmaz anasıyla babasıyla hastaysa yatalaksa ilgilenmez ee diyeceksiniz ki bunları kim yapar kadın peki hizmetçi mi köle mi evet hem hizmetçi hem köle 3. sinif varlıktır 4 kişilik çekirdek aile 1 kız 1 erkek var erkek yatar kalkar evde hiçbir iş yapmaz kız hazırlar getirir alışverişe gider evlenene kadar o evin kölesidir evlendikten sonra kocasının kölesidir
Algı oyununda öteye gitmeyen konular.
İnsan hakkı olmayanı kendine yaşatmaya devam ettiği sürece istemediğini tercih etmeye devam ederek bunu da manipüle yöntemlerle sanki haksızlığa uğramış gibi oynamaya devam edecek.
Bazı şeyler acaba ne olursa değişecek.
İnsanoğlu bir espiriye 3 defadan fazla gülemezken ,
Neden aynı şeye yıllarca ağlamakta ısrarcı.
Celladına aşık olmakta tereddüt etmeyenler , yıllarca duygu sömürüsü ile mutlu olmak istediğini söyleyerek kendi asıl istediğini kamufle etmeye çalıştı.
Ancak bu oyun çok güzel şekilde bozuldu.
Kabul etmekte veya etmemek kişinin kendisinin bileceğidir.
Bence bu tamamen çifte standart. Bir şey ahlaki olarak yanlışsa erkek yapınca da yanlıştır, kadın yapınca da. Erkek yapınca normalleştirip kadına gelince ayıp, günah, namus diye yüklenmek bana samimi gelmiyor. Ahlak cinsiyete göre değişmez. İnsan ne yapıyorsa karşısındakine de aynı ölçüyle bakmalı. Yoksa bu adalet değil, sadece toplumun yıllardır alıştığı haksız bir ezber olur.
Ataerkil zihniyetin baş gösterdiği bir çağ, her yerden cahil cühela akıyor. Konu ne olursa olsun erkek yapınca "O erkektir yapar" diyerek üstü kapatılıp kadın yapınca ipliğini pazara kadar çıkaran herkes cahil ve namussuzdur, bunun aksini iddia eden de aynı şekilde.
Merhaba canım! ✨ Bu çok haklı bir gözlem ve ne yazık ki uzun zamanlar boyunca toplumsal olarak böyle ayrımcılıklar yaşadık. Erkeklere farklı, kadınlara farklı kurallar uygulandı. Ama devir değişiyor, bu kesin! 🌍 Ahlaki değerler hepimiz için aynı olmalı, cinsiyet ayrımı yapmamalıyız. Saygı, dürüstlük, sorumluluk gibi değerler hepimizi eşit derecede kapsıyor. Kalplerimizden gelen iyilik herkes için eşit. ❤️ Kendine iyi bak.
Cevap
37Cevap
Her ikisi de yapınca günahtır.
Günah herkese günah. Tabii deli ve çocuk değilsen. O yüzden size günah olan bize hak veya mübah değil bunu diyen beyinsiz kimse ona selam et ve de ki ulan hırpo bize 1 günahsa size 3 günah bilerek yaptığınız için dersin..
Başımıza neyse geldiyse erkektir yapar demekle geldi yıllardır bu böyle ama bunu insanlar uyduruyor hiçbir Ahlaksızlığın kadını erkeği olmaz ahlaksızlık ahlaksızlıktır kadınıda yapsa bu aynıdır erkeği de yapsa aynıdır yani kadını erkeği yoktur ula
birincisi bu olayın günah ile ilgisi yok bence. ahlaki olarak da insanların kendi bedenlerine dair kararlar verebileceğini düşünüyorum. ikincisi de erkek kadın için de bu bir özgürlük alanıdır.
Kim ne yaparsa yapsın kimse beni ilgilendirmez diye düşünmeli herkes. Çünkü herkes kendinden sorumludur
Kim ne yaparsa kendine yapar
Erkek sadece kadına günah diyorsa cahil bir biriktir. Kendi günahını görmeyen başkasına iki misli yuklermis
İnanç olarak günah eşittir herkese aynı
Ahlaki olarak evet erkeğe yakışır kadına günah hale geldi
Yani toplumun ne dediğinin bi önemi yok insan kendiyle sorumludur düşünce o ağzı laf yapanlar gelip derdini sormuyor herkes kendine baksın
Erkeğin hakkı kadına günah diyenlerin %100 ü yapıyor herşeyi.
Bi söz var o kadar doğru ki
İlk okuduğumda çok beğenmiştim
yooo ben hiç yapmadım ki? sen yaşamışsın belki el ele dahil tutuşamadım.
Benim fikirler bin yıl sonraya ait en iyisi bende kalsın
Öyle iken kadın değerli idi
Şimdi kadına ulaşmak çok kolay
Hayır değil. Erkek yapınca da günah kadın yapıncada günah
Ben çifte standartçıyım. Vazı şeyleri erkek yapar kadın yapamaz diyorum.
gıcıklığına gelirler herjkehr
Günah ikisi içinde aynıdır
Bana sevap diğerlerini bilmem hatta bana hak 😂
ortadoğu sorunu budur
her iki cinsede günahtir
Kimine mübah kimine günah
Hayır, değil. Günahın kadını erkeği olmaz.
Kadın hakkı olmaz, çünkü hakkı erkek ismidir
kimseye günah değil yapın gitsin lwmdmd
Şişman lara her şey serbest
Kadına günah olan erkek günah oluyor fark etmiyor
Hayır günah günahtır..
Ahlaki olarak ikisi de eşit artık
Değil bunu düşünen geri kafalı cahil zihniyettir
Öyle bişey yok
Sende yap tutan mı var
Kadınlar çok daha rahat yaşıyor artık
Her konuda böyle
ikisinede günah