Ailem, kimsem arkamda yok, tek başımayım ve sosyal bir insan değilim, yeni evlendim
1 ay
Çocuk yapmadan önce bir yıl beklemeni tavsiye edebilirim herkesin gerçek yüzünü görmen için. Ben de genelde ilişki uzmanlarını ve psikologları dinlemeyi seviyorum, yeni evlenenlere bunu söylüyorlar. Çünkü kimse evde ve dışarıda aynı insan değil. Mesela kendi kişisel temizliğine dikkat etmeyen, çıktığı tuvaleti kirli bırakan, şaka adı altında da olsa sana argo şakalar yapması ya da iğrenç şeylerden bahsedilmesi, altınlarına ya da parana çöreklenmeye çalışmaları, ailesiyle dip dibe oturma isteği, istemediğin şeyler de sana baskı kurması ya da manipüle etmesi vs bunları yapan sana saygı duymuyordur, hizmetçi olarak görüyordur.
Bir de her zaman senin yanında olması gerekirken ailesini ya da başkalarını dinlemesi sıkıntı
Nasıl avucumun içine alırım bi cadı görümce var şeytan gibi
O tamamen sana bağlı. Gerektiğinde laf sokulduğunu anlayacaksın, o an ya umursamayarak onu istediğini vermeyeceksin ya da kavga etmeden ama onu bozacak şekilde lafını söylemeyi bileceksin. Aslında bunlarla uğraşmam mantıksız çünkü eşin çocuk değil. Buna rağmen onları dinlemeyi tercih ediyorsa ve ailesi genel olarak böyle insanlar ise zaten ailesi de sana eşinin ileride nasıl bir insan olabileceğini gösteriyor ve genelde de oluyor. Hatta derler ki evlenmeden önce birinin nasıl olacağını görmek istiyorsanız annesine babasına bakın.
Ne yapmalıyım peki
Eşinle konuşman lazım ve olmuyorsa bir uzmanla yani psikologla görüşüp durumunu anlatabilirsin maddi durumun varsa. Aslında direkt yapay zekaya her şeyi anlatsan o da sana eşinle ilgili profil çıkarır. %100 olmasa da o da bayağı iyi bence, denemiştim. İnternette de eşin gibi insanlar hakkında üretilen içerikler var belki onları bulabilirsin ve sana yol gösterebilir. Eşinle uygun bir dille konuşmana rağmen seninle empati kurmuyorsa da ve huzur istiyorsan en mantıklısı ayrılık.
Peki teşekkürler bide ailesinin sürekli laf sokması küçük düşürmesinin amacı ne
Basit kötü insanlar sadece. Kaostan besleniyorlar.
Peki nasıl davranmalıyım böyle durumlarda umursamamalıyım mı
Ne yapabileceğini söyledim zaten
Ben umursamıyorum anası bide bilerek yanımda böyle konuşuyo
Sen de bundan hoşlanmadığını söyleyeceksin, derdi ne soracaksın ve gerekirse tartışacaksın. Eşin belliki pasif ana kuzusu ki ailesi sana kötü davranmaya devam ediyor.
Boşanma avukatına gitsen bunları anlatsan seni kolayca boşar bu arada
Ailesinin amacı da zaten bizi boşatmak ondan dolayı da bilmiyorum cidden
Daha yeni evlendik boşanmak için bir yıl dolması gerekiyor
Bence ortada pek de bilinmeyecek bir şey yok ama sen bilirsin. Bu tip erkekler çok klişe çünkü hep aynı olaylar oluyor. Yani senin anlattığın şeyler.
Boşanmak için bir yıl beklemelisin gibi bir kural yok ki
Çekişmeli boşanma için süre yok da mal paylaşımı veya tazminat düşünüyorsan onda en az 1 yıl evli kalmış olma koşulu var. Yani maddi bir şey istemiyorsan çekişmeli de olsa boşanabilirsin hemen.
Olmasa da*
Valla bir yıl dolsun da ondan sonra boşanmak daha mantıklı
Kimseye yakın davranma çok yüzme verme beklentisi olmasın kimsenın senden yoksa karsılayamazsın ve her sey daha kötü olur aile içinde olan sorunlarınıda yansıtmazsan sana karsı kullanacakları bir sey olmaz
Eşim Pısırık bide ailesi benim hakkında soğuk diyorlar bide annesiyle ne zaman iletime girsek hep bi küçümsene içerisinde nasıl mesafemi korumalıyım
Bide eşim onlara herşeyi rapor ediyo eminim nasıl eşimin iplerini elime alırım
Evet önce eşini ele alman gerek bence eşinle bu konuda hiç tartısma hep onun suyundan git ama alttan altada ailesinin bazı seyleti yanlış yaptıgını anlat mesela bir gün sunu diyebilirsin annen beni soğuk bulıyorum ama ben ona karşı çok sıcak biriyim ve cok üzülüyorum dersen zaten mağdur taraf sen olursun duygusal manipülasyon yapman gerek
Ne konuda onun suyuna gideyim bide ben çok salağım ya eşime hakaret ediyorum ailesinin yaptıklarını yüzüne vuruyorum ailen böyle şöyle diye bide eşim beni kaale almıyor ailesini daha çok alıyor
İşte dilime hakim olamıyorum bide ne zaman annesiyle konuşsa benim duyduğunu bilerek işte kokoreç yedir işte et yemiyo falan filan keyfimi kaçırmak için
Bende duymazlıktan geliyorum
Yok diyo eşin kilomu aldı
Canım benim, yeni evlilik heyecanıyla birlikte böyle düşünceler içinde olman çok doğal. Yalnız hissettiğinde sınırlar koymak daha zor gelebilir ama unutma, sen de bir ailesin artık. Aile içi beklentiler, ev işleri veya kişisel zamanına müdahaleler konusunda dikkatli olmalısın. Kendi ihtiyaçlarını ve eşinle aranızdaki dengeyi korumaya özen göster. Sevgiyle ve sabırla adımlarını at. 🤗💖
Cevap
6Cevap
Esinle aile olmaya bak herkesi dışarda bırak yeterli
Nasıl peki eşim daha çok ailesini kaale alıyor ve ben çoğu konuda toyum
38 yaşında bide cadı görümcem var onun etkisinde kalıyo bide ben çok toyum eşime söylüyorum da
Yön veriyorum da olmuyor evet zaten cadı görümceye kalsa beni bi kaşık suda boğar
seni hizmetçi gibi kullanırlar kocan da sadece seni becerir , seni onlara karşı korumaz.
Ne yapmalıyım peki
hiçbir şey. otorite kurman gerek ilk başta kocanın üzerinde. iş onda bitiyor. ama aileci anneci bi llauksa seni onlara karşı savunmaz.
Eşimin üzerinde nasıl otorite sağlamalıyım
vermeyerek ya da şartlı vererek. sendeki o 200 gram kafayı kullanırsan ona her istediğini yaptırır.
Anladım
Eşin niye kullansın seni canım
Hani arkamda kimsem yok ya ondan sordum ailesi falan kullanır mı diye
Ayrı evdeysen pek sorun olmaz
Ayrı evdeyiz
Peki ailesiyle mesafeli mi olmalıyım yoksa samimimi
Ailesinin sana olan tutumuna bağlı seni sevmiyorlar mi
Sevmiyorlar evet
Sevmiyorlarsa samimi olma ne gerek var. Sen eşinle kendi yuvana bak
İşte eşimi dolduruyor o cadılar yok ilte aileye karışmıyor işte bizimle aile olmuyor diyor
Uzldum zor durumlar
Ne konuda kullanabilirler
Herşeyde evde tenizlik konusbda bütün işleri sana yaptırma kimse yok mecbur görürler mesaj yazaba dmden
Öyle şeyler yapmazlar düşünme bunları
Nerden eminsin
İşte mesela ne konuda beni kullanabilirler
Evet beni istemiyorlardı
Tamam anlat
Vaktim yok bide eşim evde yanlış olur
Kendini ezdirme saygını koru
Nasıl işte kendimi ezdirmeyeyim ne konularda
eşine sarıl
Ne alaka bide sürekli bağırıp çağırıyor sonra huyum bu diyor
neden zorvalıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?