Insanlar evlerine misafir çağırdıklarında masraftan kaçınmaya mı çalışıyorlar?

Ben evime yalnızca sevdiğim insanları çağırırım ve kendim ne yiyorsam onlara da onu hazırlarım. Arkadaşlarım evlerine davet ettiklerinde genellikle sağlıksız yiyecekler oluyor. Akşam da eve geç gelmek durumunda kaldım arkadaşlarımın zorlamasıyla. Bence milletçe birbirini zorlama huyundan vazgeçmeliyiz. Sen kimseyi zorlamazsan kimse de seni zorlayamaz... Bugün sabah acayip yorgun uyandım, eve gelince geç saatte yemek yemiştim gerçi ama demek ki farklı şeyler de var. Ama yine de gün içinde öğlen yemeği yememenin de etkisi olmuştur. Orada da çöp yiyecekler yedim zaten. Sonuçta önüne getiriyorlar..

Sanırım sağlığım için böyle arkadaş buluşmalarını dışarıda yapalım diyeceğim artık, kabul etmezlerse de ben gelemiyorum kusura bakmayın. Dışarıda en azından sipariş eder yerim parasını da öderim yani... Galiba insanlar evde misafir ağırlarlarken masraftan kaçınıyor ve ucuza kaçıyorlar. O zaman ağırlamasın, ben kendimi zorla davet ettirmedim sonuçta yani 😝😂

Sırf bu yüzden Ramazan'da full evimde yedim, 1-2 kez dışarıda iftar menüsü şeklinde oldu. Sonuçta orada misafirliğe gideceksin ve önüne ne gelecek bilmiyorsun. Ama iftar sonuçta ve düzgün bir şeyler yemem lazım. Sürpriz olmasın diye gitmedim bir yere. Bir arkadaşım her gün bir yerde iftar yapıyordu, yorulmuyor musun dedim böyle bir tempodan ya? Orada ne yiyeceğini de bilmiyorsun. Bence stres 😂

Siz ne düşünüyorsunuz?

Insanlar evlerine misafir çağırdıklarında masraftan kaçınmaya mı çalışıyorlar?