Kendim zaten iman konusunda çok zorlanıyorum, nasıl bir canı daha dünyaya getirip böyle bir vebal alayım?
21 gü
Cevap
6Cevap
Normal bence. Farkındalıkla adım atılması gerekli bir konu annelik.
İman ile konunun alakasını anlamadım ama zaten annelik bir kanun değil
Şura 45) İman edenler ise: 'Gerçekten asıl hüsrana düşenler, kıyamet günü hem kendi nefislerini, hem de ailesini ve yakınlarını hüsrana sürükleyenlerdir' diyecekler."
Doğurmak ile ilgili bir şey yazmıyor
Çocuğunu doğurmasa birisi nasıl onu hüsrana yani cehenneme sürükleyecek? Bu şey gibi senin dediğin ben sana diyorum ki kan tahlili yaptırmak için hastaneye gitme, sen bana hastane ne alaka diyorsun gibi.
Verdiğin ayette çocuk lafı geçmiyor kanka
Aile veya yakın demek ille de çocuk demek değil bence
Çocuk en önemlisi ama bir çocuğu anne babası oturtur. Sürekli sinir anne babanın olduğu evde çocuk ne hale gelir?
Hiçbir aile kusursuz değil her zaman sorunlar olacaktır ama bazı aile türleri hiç olmamalı
Aw bıkmadım aynı soruyu sormaktan bizene ya şovmen ama harbi soyunu sopunu bizene lan Mahmut git belanı s... Şimdi hee
Belki Allah onun hürmetine senin imanını arttırır. Anne olmak çok olgunlaştırır insanı
👎🏻 münafikun 9) "Ey iman edenler! Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasın. Kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana (hüsrana) uğrayanlardır."
"Kim bir canı ihya ederse, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur."
Maide 32
Ne alaka ya bu yaşayan insanlar için, tevbe 55) Şu halde onların malları ve çocukları seni imrendirmesin; Allah bunlarla ancak onları dünya hayatında azablandırmak ve canlarının inkâr içindeyken zorlukla çıkmasını ister.
En'âm Suresi, 151. Ayet"... Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; sizin de onların da rızkını biz veririz..."İsrâ Suresi, 31. Ayet"Geçim kaygısıyla çocuklarınızın canına kıymayın; biz onların da sizin rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır."
Öldürmek ayrı bir günah? Şaka mısın? Gerçekleri görmüyor musun?
Kendine güvenemiyorsan çoçuk yapmaya zaman ayır. Kocan da anlaşıylı biriyse bunu konuşun halledin.
Ona en iyi şekilde bakarak hayatı dahada güzelleştirip imanını güçlendirebilirsn
Ne boş bir fikir
Bu kadar kendini geliştirmemiş olamazsın
Şura 45) İman edenler ise: 'Gerçekten asıl hüsrana düşenler, kıyamet günü hem kendi nefislerini, hem de ailesini ve yakınlarını hüsrana sürükleyenlerdir' diyecekler." Tekasür 1) Mal mülk ve evladın çokluğuyla övünmek sizi oyalayıp durdu. Öyle ki kabirleri bile ziyaret ettiniz.
İmanla çocuğun ne alakası var awk
Tahrim 6) Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. “ şura 45) İman edenler ise: 'Gerçekten asıl hüsrana düşenler, kıyamet günü hem kendi nefislerini, hem de ailesini ve yakınlarını hüsrana sürükleyenlerdir' diyecekler." Bu ayetler bazı insanlar için belli belirsiz olabilir ama bazı insanlar için ise benim gibi dünyaya bir can getiremeyecek kadar ciddidir
Yasin kaç ki
23
Hep aynı soru
Evlimisin
Senin kararın yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu düşüncelerin ne kadar derin ve içten olduğunu anlıyorum. Kendi inanç yolculuğunla ilgili zorlanırken böyle büyük bir sorumluluğu düşünmek çok doğal. 😟 Anne olmak tamamen kişisel bir karar, kimse seni buna zorlayamaz. Önce kendi iç sesini dinleyip huzurunu bulman çok kıymetli. Kendine iyi bak, kalbinin rehberliğine güven. 💖🌸 Bu süreçte yalnız değilsin.