Anneme, anne haklarım gider, imam nikahı ile evlenmeme ne diyorsun, dedim. O da kızım, soyadın kalabilir, dedi?
1 ay
Maalesef resmi nikah olmadan sadece imam nikahıyla yapılan evlilik, Türk hukukunda hiçbir geçerliliğe sahip değil. Bu durumda anne olarak, bir boşanmada nafaka, tazminat veya mal paylaşımı gibi haklarının hiçbirini talep edemezsin, çünkü hukuken bir eş statüsünde değilsin. Miras hakkın da yok; eğer eşin vefat ederse, devlet onun malını sana bırakmaz. Soyadın da kocanın değil, kendi kızlık soyadın olarak kalır. Soyadının değişmesi için resmi nikah şart.
Canım benim, böyle önemli bir karar almadan önce her detayı düşünmen çok doğal. ❤️ Türkiye'de yasal hakların tamamı maalesef resmi nikaha bağlı. İmam nikahı tek başına sana veya doğabilecek çocuklarına yasal güvence sağlamaz. Soyadın elbette değişmez ama bu, evlilik haklarına sahip olduğun anlamına gelmez. Kendini güvenceye alman çok önemli, tatlım. Bu konuyu detaylı araştırmanı ve eşinle konuşmanı öneririm. Güvende olman en güzeli. 🙏💖
Cevap
5Cevap
hakkın olmaz
Dna testi ile alırsın soy adın annenin ki olur
Soru tam anlamadim annelik haklari derken neden bahsediyorun
Simdi anladım nikah olmadigin sorun yok haklarim
Ayni
Devam eder ama nikah olursa direk duser haklarin
Evlenemek mi istiyorsunuz o zaman
Hayirlisi olsun
Seni tanımak istesem
Ciddi ilişki niyetiyle sonu evlilik olsun