Nişan evliliğin fragmanı derler ya, orada olan sorunlar evliliğe taşındı mı?
1 ay
Nişan evliliğin fragmanı derler ya, orada olan sorunlar evliliğe taşındı mı?
Cevap
10Cevap
büyür fazlaca büyük ve içinden çıkılamaz hale gelir eğer sorunlu bir ilişkiyle hiç evlenip kendini rezil etme derim
anladım. ben öyle düşündüğüm için bitirdim, herkes bana abartıyorsun evlenince değişir bunlar dedi.
hayır abi evlenince küçük sorunlar bile büyür bunu unutma
evet peki hiç sorun göstermeyen?
o zaman da sorun olmayacağı garanti anlamına gelmiyor yine aynı evin içine girene kadar bunu anlama şansın yok
ben hadislere falan bakıyorum insan yolculuğa çıkınca, alışverişte birde komşulukta tanır diyor. bunlardaki mikrobelirtileri çıkarınca aslında belli oluyor. Birde sinirlenince insan belli oluyor ya. Tabii aynı evin içinde yine var köprüyü geçene kadar olanlardan var. narsist, ikiyüzlülük de var
hepsi var haklısın biraz da içgüdü
Dostum annesinin adam edemediğini sen edemezsin ANLAYIN. Eğer sorun şiddete meyilli bir tip olduguysa sal gitsin evlilikte ayrılmak daha zordur
aynen haklısınız
karar vermek sana düşer fikir bizden düşün traşınm cevresıne olan davranısına ıyı bak oradan ıyı anlarsın
toplum baskısı oluyor genelde bunu yaşadım. insanlar genelde boş yere umut veriyorlar kadına (veya erkeğe de oluyordur belki) evlenince değişir sen onu değiştirirsin gibi umutlar veriyor. Kendi babamdan biliyorum herkes iyilik yap değişir dedi sadece güçlenince şiddeti bıraktı ama ilk fırsatta yine yapıyorlar
traşınm yazmışsınız, ne demek istediniz?
şiddetten önce psıkolojık baskı vardır psıkolojık baskıdan sonra da maalesef ısddet ve sonra oldurme merakı vardır. Aman dıkkat et durust olayım telegramdan daha önce nısanlı bırısı ıle konusuyordum 4 ay arayıp konusuyorduk ve ınan bana sıddet ı tolera ede ede evlendı ve maalesef sonu bosanmak oldu zorlu yollardan
düşün taşın demek istedim klavye hatası oldu
fark ettim, kelimeyi çıkaramadım. evet maalesef tolere edilmeyecek şeyleri insanlar tolere edebiliyor bu bazen çevre etkisi bazen kendi yanlış algılar ve yükümlülükler (zamanla değişir, insanlar ne der, utanma, idrak edememe, aile baskısı, zor bir çocukluğu vardı yalnız kalır)
tşegram veya fake ınsta var ıse seslı arayalım saygıda kusur etmeden konusalım gercekten sorun cozmeye yonelık konusacak ısek
yok. istemiyorum sağolun
ortada bir sorun da yok şuanlık
Kesinlikle hatta daha fazla olur yol yakınken iyi düşün
Sorun oldugunu bile bile devam ettirmek akıl işi değil
haklısınız. ama ciddi sorunlardan bahsetmiyorum önceden belirtileri oldu mu diyorum
Ben sizi çok iyi anlıyorum ama emin olun kimse değişmiyor hatta birbirinizden sikildiginizda sorunlar daha da büyüyor nişanlı kalmaktaki amaç bunları görmek zaten
evet fark ettim
Nişanlılıkta sorun varsa evlenince katlaabrak devam ediyor
peki önce hiç sorun yoksa?
Yoksa daha iyi olabilir. sende nasıl?
evlenmedim ailem değişir dedi
Hmm kişi kendini belli eder. konuşmak ister misin
yok öyle büyük sorunlar da değildi çevre baskısı diyelim.
Cevre baskısı da sıkınt olur diyim sana. takşp et
aynen ben etkilenmem sandım da füze attılar mübarek
Kesinlikle. takşp edersen kojuşalım
gizli kalmayı tercih ediyorum
Tercih senin
aynen
Kobuşabilirdik
Evet
ne mesela?
Hatırlamıyorum oldu biraz ben boşanalı
anladım
Evet
somut bir örnek verirseniz?
Arkadaşımın evliliğinden örnek vereyim. Evlenmeden önce nişanlılık döneminde alışveriş yaparken vs yapılan konuşmalar şunlar bunlar sunulan fikirler hala konuşuluyor. Hala tartışma nedeni oluyor
daha mı kötü oluyor? idare ediyorlar mı sizce?
Etmiyorlar şu an annesiyle görüşmüyor arkadaşım.
hm kötü olmuş
Devam ediyor işte. Onu diyorum
anladım annesini diyorum kötü olmuş
evlenme bence
sağol ben bu bilgiyi teyit etmek için sordum
yok sağolun ben ciddi düşünenleri tercih ederim
Artıyor evet
mesela? somut bir örnek verirseniz?
Örneğin aileler yakın ise onlardan başlıyor sorunlar
hmm anladım. büyük problem. peki evlilikte ortadan kalkan veya birden tam değişen ne oldu? kendi tarafınızdan da örnek verebilirdiniz
Yani ilgi azalıyor rutine binince yaşam
o normaldir belki bir düzeyde biraz değişim katınca gezince falan değişir bence insanların elinde olan bir şey ilgi vermek
Rutine girince işte maalesef öyle olmuyor zamanla değişiyor
hmm evli misiniz? eşinizle bir etkinlik yapın bence. evde de olur bir yürüyüşe çıkmak, beraber birşeyler izlemek, çocuk varsa beraberce birşeyler yapmak
Evliyim evet, sorunlar yığınla artıyor emin olabilirsin
Sizde durum nedir
ben bir fikrimi teyit etmek istedim, benim duruma girmeyelim oralar karışık şimdi.
ama deneyin bence. sorunları çözmenin (eğer büyük değilse) yöntemlerini araştırabilirsiniz. illaki zamanınız olur eşinizle konuşun
Zamanla her şey değişiyor cinsellik yoğunluğu dahi
anladım, bunlar özel konular uzman birinden destek alabilirsiniz
Yok teşekkür ederim sen sorduğun için öyle bahsettim sadece
ok
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, nişanlılık evliliğin gerçekten bir fragmanı gibidir. Orada göz ardı edilen sorunlar evlenince maalesef genellikle büyür ve daha belirgin hale gelir. Önemli olan o küçük pürüzleri samimiyetle konuşup çözmek. Yoksa sonraki hayatınızda daha büyük dağlar olarak karşına çıkabilir. İyi iletişimle her şey aşılır, unutma. ✨💖