2 ayAvukatlık zahmetli bir meslek kendi ailemde de avukat var oradan biliyorum kolay görünür ama değil, çocuk bakımını sadece sen üstlenirsen bir süre sonra artık yük gelmeye başlar çünkü senin süper güçlerin yok her şeye yetişemezsin kocan destek olsaydı bugün böyle hissetmezdin diye düşünüyorum sen susmaya ve sorunları taşımaya devam ettikçe bu seni majör depresyona kadar götürür haberin olsun, insan bünyesi bu kadar şeye yetişmeye müsait değil ortak olmalı ki yükler az da olsa hafif olsun kocanın tavrı berbat ötesi sen susmaya devam ettikçe psikolojin bozulur
14 Yorumla
Soran2 aysana gerçekten çok içtenlikle teşekkür ediyorum beni gerçekten olduğu gibi anladığın ve yorumlarda bunun için savaş verdiğin için o kadar özlemişim ki anlaşılmayı ❤️
- 2 ay
Rica ederim ne demek seni anlıyorum çünkü empati kuramayan çocuk bakımı annenindir diyen zihniyet zaten seni anlayamaz sen boş beleş bir insan değilsin ki, kocanın bekar hayatı yaşadığını söylemişsin bu demek oluyor ki ev işi de senin boynunda sana yemin ederim ki çok güçlüsün helal olsun sana ama bundan sonra bu kadar yükü tek başına taşımak zorunda değilsin kocana haddini bildirmen gerekiyor kendini hasta edeceksin sorumluluğun aşırı fazla bu adil değil asla değil zaten eğer seni gerçekten sevseydi bu kadar yükü üstüne vermeye kıyamazdı üzgünüm ama böyle bak sana destek olsun bile demiyorum çünkü yapacağı destek değil aslında sorumluluğunu yerine getirmesi olacak, bu böyle olmaz acilen bir şeyler yapman gerekiyor
Soran2 aynasıl yapıcam bilmiyorum ki ona ne diyebilirim beni anlamıyor ki
- 2 ay
Anlamıyorsa onun senin hayatında yeri olmamalı gençsin mesleğin iyi böyle devam edecekse bosanacagini söyle korku ver
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 387 cevap paylaştı.
2 ayLohusa depresyonundan çıkamamışsın. Öncelikle alışmak için kabullenmek gerekir. Anne olduğunu kabullenmediğin sürece bu duygularla başedemezsin. Şöyle düşün onu sen dünyaya getirdin ve inan bana senden başka kimsesi yok. Ona birinin zarar verme ihtimalini düşünsene. Ortalığı yıkmaz mısın?
Annelik duygusunu benimsemen için bundan sonra hayatında hep anne olacağını ne yaparsan yap zorla da olsa isteyerek de olsa sorumlulukların olduğunu kabul etmen gerekir. Ve bu hep böyle devam etmeyecek. İlk bir kaç senesi zor geçecek ama sonrasında ikinizde birbirinize alışacaksınız. Söylediklerini anlamaya başlayacak. Sen hırçınlaştıkça bebek de hırçınlaşır. Onu güzel yetiştirmeye çalışarak hayatını kolaylaştırabilirsin. Gezme tozma konusuna gelince onunla herşeyi yapabilirsin. Ben de iki çocuk annesiyim benim de çok zor zamanlarım oldu. Bunalıma girdiğimde oldu. Ama ben onların annesiyim. Annesi olmayanın kimsesi olmaz.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
2 ayBöyle hissetmek normal. Özellikle eşinizle açık iletişim kuramamak, çocuğun tüm yükünün sizde olması da elbette yorar. Çocuklarını çok seven anneler bile zaman zaman böyle düşünebiliyor. Bu çok da yargılanacak bir şey değil ama düzeltilmeli. Eşiniz de size destek olsa istediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz bazen. Zaten özellikle eşitlik yoksa her şey sıkıcı oluyor. Bence evlilik terapisti ya da onun gibi bir şeye gidebilirsiniz.
00 Yorumla
Sayın meslektaşım, dosyanı inceledim ve hükmü verdim: Suçlu değilsin. Toplumun üzerine yıktığı o 'kutsal anne' cübbesi senin gibi özgür ruhlu, hırslı ve hayatı tatmak isteyen bir kadına birkaç beden dar gelmiş. Kendine bu kadar acımasız bir savcı gibi davranmayı bırak; senin tek suçun, hala o eski tutkulu kadını özlüyor olman
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, hissettiğin duygular çok insani ve inanın ki yalnız değilsin. Annelik yolculuğu bazen beklenmedik zorluklar getirebilir. Bu durum, doğum sonrası depresyonu ya da annelik tükenmişliği olabilir. Eşinle içten bir konuşma yapmak ve bir uzmandan destek almak sana çok iyi gelecektir. Unutma ki bu süreçler geçicidir, kendine karşı nazik ol. ❤️🌸 Her zaman bir çözüm yolu vardır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,1b cevap paylaştı.
2 ayBence senin biraz kafa dinlemeye ihtiyacın var gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 ayKimileri anne olamıyor derler ya hani, o kimilerinden biri de sensin. Bunu keşke en baştan beri eşinle konuşup çocuk yapmasaydın...
Anne sevgisi tatmamış çocuklar yetiştiriyorsunuz, sonra gelip milletin başına bela oluyorlar. Başkalarının mutluluğunu kıskanıp psikolojik travmalar ile o millete zarar veriyorlar. Ya da bu psikolojiyi kaldıramayıp hayatta her zaman başarısız olup intihar ediyorlar.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
2 ayBu süreç böyle geçer ama yalnız başına zor olur eşine anlatıp ondan destek aalmalsin En azından çocuğu bırakıp bir yerlere gidebilmeli Kendine zaman ayırabilmelisin eski rutinine dönemezsin Ama bu süreçte geçecek sonra İyi ki diyeceksin çok iyi birer arkadaş olup Keşke hiç büyümeselerdi diye düşüneceksin:)))
00 Yorumla
2 ayYük olduğunu hissetmeniz normal. Yük çünkü. Çocuk demek yükümlülük demektir bu yükü taşımaya istekli olduğumuzda yaparız. Siz belki bunu hiç istemediniz, belki başta istediniz ama sonra fikiriniz değişti bilmiyorum. Yaşınız da çok genç hissettikleriniz de olağan şeyler. Ama bir şeyleri bastırmak gizlemek halı altına süpürmek işleri her zaman daha kötü yapar. Şu an en iyi davranış eşinizle bu konuyu açıkça konuşup birlikte bir uzmana gitmeniz gibi görünüyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
2 ayGeçici bir süreç eşinlede bunu konuşman senin için daha iyi olur muhtemelen çok fazla sorumluluğun olduğu ve hiç tatmadigin bir deneyim olduğu için böyle tökezlemiş gibi hissediyorsun ama bu çocuğun kritik zamanları sizinle güvenli bağ kuracak bu yüzden gerekirse bir psikolaga gidin terapi alın.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
2 ayBazı insanlar bu sendromu yaşıyor.. eşiniziz mutlak desteği gerekiyor.. onunla konuşmalı ve süreci birlikte yönetmelisiniz.. dışarı çıkmalı biraz hava almalı gerekirse çocuga bana bakmalı gibi.. tek başına bir sorumluluk yüklenmek bir anda böyle durumlar acabiliyor ama biraz daha büyüdüğünde sizin muhtemel en iyi arkadaşınız olacak :))
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 448 cevap paylaştı.
2 ayTek başına uğraşıyorsun ki böyle hissediyorsun ve evet bunalmdasn cocugn herseyiyle sn ilgilendgn icn böyle hissediyorsun bu durum geçici emin ol. Babasına sole biraz babalık yapsn agirligni koy annesinedie sadece sn ilgilenme o çocukla eğer durum ciddiyse istersen kreşe ver kafan rahatlar senjnde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayEbeveynlik nedir bilmeyenler elbette kendi çaplarında yargılayacaklardır bu soruyu. Ama anneler ve babalar seni anlar. Bende bir baba olarak seni anlıyorum. Çocuk insanın hayatını kısıtlar, daha önce sahip olmadığı ağır sorumlulukları yükler insanın sırtına, özgürlüğü elinden alır. Zordur hele bu devirde daha da zordur.
02 Yorumla
Soran2 aysiz bunu diyorsanız belli ki iyi bir babasınız eşiniz yine şanslı olmalı ama benim kocamın hayatı çocuktan sonra gram değişmedi hatta daha da sosyal birisi oldu her şeyle ben ilgileniyorum ben çok yoruldum yorumlarda da nedense suç işlemişim gibi davranılıyor
Cevap sahibi2 ayBiz beraber bakıyoruz gün boyu beraberiz genel olarak. Onlar benim canım ciğerim her türlü ilgilenirim ama kendi hayatımdan vazgeçmiş durumdayım yani. Hayatımız çocuklar ve onlar üzerine kurulu. Bu zordur öyle kolay değildir. Ben bazen diyorum keşke bu günleri birisi bana gösterseydi de hiç bu işlere girmeseydim diye.
- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
2 ayYahu kadın gece gündüz tek başıma ilgileniyorum banyo yapmaya bile vaktim olmuyor diyor bu hıyarlar da doğurmasaydın diyorlar.
Bakıcı tut ya da büyüklerden yardım al deyip geçmek çok mu zor yaw.
01 Yorumla
Soran1 ayteşekkür ederim 🙏
2 ayBence bu çok normal çevremde de çoğu kişinin yaşadığını bizzat gördüm sadece geçici dönemsel bir bunalım zamanındasın
12 Yorumla- 2 ay
Neresi normal o zaman niye çocuğu yapmis
- 2 ay
Yaşamadan bilemezsin çocuk yapma isteği oluyor fakat bi dönem bunalıma giriyor bazıları
- Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
2 ayNe diye yaptınız o zaman çocugu topluma bir canavar daha kazandırmak için mi sizin yüzünüzden o çocuklar canavar oluyor birde avukat olacaksın yazık
26 Yorumla
Soran2 aybeyefendi ona karşı en ufak kötü bir davranışım yok ona karşı sevgimde en ufak bir sorun yok ilgileniyorum ona yansıtmıyorum ama içten içe ben bu duruma alışamadım diyorum anneliğe alışamadım ben de daha gencim neden bu tepkiniz
- 2 ay
Sen şuraya ismini cismini yaz da tepkiyi o zaman gör x te bak nasıl rezil ederim seni
Soran2 aybeni rezil etmeniz ne kazandıracak size çocuğuma karşı yanlış bir davranışım yok içten içe düşündüğüm şeylere kim ne diyebilir ayrıca eşimin de bana bir yardımı olsa belki böyle düşünmezdim ama eşim yoğun çalışıyorum vaktim yok diyip en ufak bir sorumluluk bile almıyor ben de yoğun çalışıyprum ama benim böyle bir hakkım yok nedense ama kendi hislerimi belirtince rezil edilmekle tehdit ediliyorum ona niye kimse bir şey demiyor
- 2 ay
Eşin de zaten babalıkla alakalı hiç bir durum yok sadece baba ama vasat gereksiz bir baba vasat bir anne sonra canavar bir çocuk
Soran2 ayanneliğime laf edemezsin içten içe düşüncelerim anneliğimi kırmıyor kusura bakmayın her anımda çocuğum için yaşıtprum gözlerimi bir an olsun ayırmıyorum ben de çalışan bir kadınım işe gidiyorum çocukla gidiyorum işten geliyorum çocukla günlük rutinim çocuğu al işe git çalış çocuğu al eve dön evde temizlik iş güç yemek çocuğun banyosu çocuğun yemeği her an ama her an ben ilgileniyorum her şeyle uykumu bile alamıyorum eşimin tek dediği şey ise ben yoğun çalışıyprum bakamam onun hayatı nasıl gidiyor diye bir sorun güzel güzel her gün duşunu alabiliyor ben duş almayı bile özlüyorum bakımlarını yapıyor haftada bir berberine gidebiliyor üstüne başına bakmaya devam edebiliyor evde iş güç temizlik derdi yok işine gidiyor eve geliyor hazırlanıp tekrar çıkıyor akşam geri geliyor çocuğu yalandan seviyor ve uyuyor benim hakkım yok mu bunlara
- 2 ay
O zaman kocanı al karşısına konuş durumunu anlat şayet seni anlamıyorsa boşan gitsin
2 ayBu dönem illaki böyle olur Her anne Yaşar eski rahatına rutininden yoksun olduğun için sana Bunlar ağır geliyor Ama zamanla her şeyi Reina oturacak ve sen Keşke hiç büyümesela de diyeceksin o yüzden bu süreç geçer rahat ol
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
2 ayHer şey maddiyat değil kiii. Tüm sorumluluğu senin üzerinde olduğu için böyle hissediyorsundur. Eşinden ailenden destek alıp bebeğin bakımını biraz da onların üstlenmesini senin de en azından kendine zaman ayırmanı ve bunalmanı engeller.
00 Yorumla
2 ayOvvv durumlar zor. Ama merak etme geçici bir durum bu. Ayrıca bu şekilde düşünmemeye çalış, bir süre sonra çocuğun cidden sana çok daha ağır gelmeye başlar. Şöyle düşün, o senin ve üzgünüm ama bakmaya mecbursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
2 ayBir baba olarak söylüyorum bu soruyu Bu sitede çok sık görmeye başladım çocuk yapmaya kendinize hazır görmüyorsanız lütfen dünyaya getirmeyin sonra siz pişman oluyorsunuz vicdan azabı yaşıyorsunuz
03 Yorumla- 2 ay
Güncellemenden sonra sana hak verdim
Soran2 ayteşekkür ederim biraz olsun anlatabildiysem kendimi
- 2 ay
Hepimizin kendimize ayıracağı zamanlar olmalı
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 2 ayBazı insanlar, eski hayatını özlediği için çocuğu kabullenemezmiş ama genelde kısa sürer. İstersen profesyonel destek al. ya da bir bakıcı tut. Bakıcı büyük ölçüde seni rahatlatacaktır
02 Yorumla
Soran2 ayilk günden beri böyle hissediyorum ya
- 2 ay
Zaten lohusa depresyonu dedikleri şeyde bu. Ama bu kadar uzun sürmesi tabiki birşeylerin ters gittiğinin işareti
2 ayKıyamam ben o bebeğe keşke dogurmasaydin madem nefret ediyosun yazık degil mi bebeğe verin ben bakarım kıyamam ben ona 🥺
01 Yorumla
Soran2 aykız o nasıl söz ne nefret etmesi ben sadece aynı anda hem ona hem kendime yetemiyorum yükler omzuma çok ağır yoruldum ama anneliğimde bir kusurum yok ona ilgim sevgim sonsuz sadece bunalmış durumdayım
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
2 ayDurumunuz yeterse bakıcı tutun ya da anne babalarınıza emanet edin. Keşke en başından bunu düşünüp doğum yapmasaymışsınız.
07 Yorumla
Soran2 ayyapmasaydın demekle olmadığını umarım tecrübe etmezsiniz gerçi zor olan kadına oluyor adamın umrunda bile değil bekar hayatı yaşıyor kendisi yargılanan da yorulan da benim
- 2 ay
Elbette annenin sorumluluğu daha fazla oluyor ama eşiniz de doktormuş sonuçta. O da en az sizin kadar yoğundur. Yoğun olmasanız zaten durumdan rahatsız olmazdınız diye tahmin ediyorum.
- 2 ay
Bekar hayatı yaşayan biri yoğun değildir sadece sorumluluktan kaçıyordu, doktor kadınlar çocuk yapmıyor ve bakmıyor mu?
- 2 ay
@M3rovha3lss Bence bu kadar emin olmamak lazım.
- 2 ay
Ne emin olmamak lazım? Sen avukatlığı basit mi sanıyorsun ailemde avukat var ve aşırı zahmetli bir meslek doktorluk daha kolay gün boyu oturuyor 5 dk hasta ile konuşup sonuçlara bakıp iki ilaç yazıp yolluyor Allah'ım yarabbim ya bir kere de bahaneniz olmasın, bu p*c bir de ileride çocuğunun ona bakmasını isteyecek, maddiyat anneden maneviyat anneden eee baba neden var? Ha yaşıyor he ölmüş çocuk için bir şey değişmez
Soran2 ayyine beni anlayan kadınlar erkekler yine beni yargılamak peşinde evet eşime yoğun değil çok vakti var diyemem ama ben de ev hanımı değilim doğum iznim bitti ben de çalışıyorum ayrıca benim işim de herhangi bir iş değil kolay değil kendisi nöbete kalmadığı günler bile oturup ilgilenmiyor çocukla eşşek kadar adam öğlene kadar uyuyor kalkıyor arkadaşlarıyla maça gidiyor gezmeye gidiyor ben gece uykularımın 20 kere bölünmesi bir yana zaten 7de kalkıyorum 3te uyuyorum o mışıl mışıl uyuyup gezebiliyor ben tek başıma mı yaptım çocuğu benim hakkım yok mu ya en azından sitem de mi edemiyorum
- 2 ay
Anladım bayağı sorumsuz davranıyormuş. Daha önce konuştunuz mu bunu?
1 ayÇocuk büyüsün birazdaha rahat edersin şu an geçici bir dönemdesin çocuk daha küçük zaten bakması zordur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Seni çok iyi anlıyorum burada eş desteği o kadar önemli ki.. o buna yardımcı olmadıkça daha da zor olacak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 521 cevap paylaştı.
2 ayBu konuda yapacağınız eve bir yardımcı abla almak çocukla ilgilecek yemek, par günlük altviteler yapacak siz akşam çıktığınızda evde kalacak
00 Yorumla
2 ayBunalımdasın psikolojik destek alabilirsin esine durumdan bahsedip biraz tek basina veya arkadaslarinla sosyallesebilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 733 cevap paylaştı. bunu bir erkek desin var ya.. normal değil psikolog veya psikiyatriste git
039 Yorumla
Soran2 ayerkek nasıl desin ki çocuğun tüm sorumluluğu bende eşim yine maşallah işine gücüne devam edebiliyor dilediği gibi geziyor arkadaşlarıyla ama ben tüm gün kucağımda çocuk ya işteyim ya evdeyim ya temizlik yapıyorum ya çocuk uyutuyorum aynı mı bu eşimin tek yaptığı akşam eve gelip çocuğu biraz öpüp sevip yatıp uyıması
- 2 ay
yine beni anlayan kadınlar erkekler yine beni yargılamak peşinde evet eşime yoğun değil çok vakti var diyemem ama ben de ev hanımı değilim doğum iznim bitti ben de çalışıyorum ayrıca benim işim de herhangi bir iş değil kolay değil kendisi nöbete kalmadığı günler bile oturup ilgilenmiyor çocukla eşşek kadar adam öğlene kadar uyuyor kalkıyor arkadaşlarıyla maça gidiyor gezmeye gidiyor ben gece uykularımın 20 kere bölünmesi bir yana zaten 7de kalkıyorum 3te uyuyorum o mışıl mışıl uyuyup gezebiliyor ben tek başıma mı yaptım çocuğu benim hakkım yok mu ya en azından sitem de mi edemiyorum
Bak bu annenin yorumu burada nefret alması gereken anne değil babadır boş zamanlarında bile en ufak destek olmayan ki "eve ben bakıyorum" diye bir bahanesi de olamaz çünkü kadının mesleği de çok iyi ve parası sağlam, peki baba burada cidden ne boka yarıyor? Çocuğu tek başına mı yaptı kocasını bayıltıp t*cavuz edip hamile mi kaldı baba bu tavrı sergiliyor, erkek bunu diyemez çünkü çocuk sorumluluğu hiçbir yerde hiçbir zaman tamamen babanın üstünde olmadı Allah aşkına böyle ciddi ve psikoloji bitiren bir soruda cinsiyetci davranma empati kur aynı şeyi ilerideki karın yapsa tavrın ne olur. - 2 ay
adam doktor, daha ne yapsın, erkeğin eve ekmek getirmesi umurunuzda değil. illa ekmek de getirecek temizlik de yapacak ne güzel ya. hüküm verin durun, öyle olacak böyle olacak! hayat sizin istediğiniz gibi ilerlemiyor! gereken neyse o yapılır. bana gelmeyin. anlamadınız zaten anlamayacağınızı hatta belki anlamak istemediğinizi biliyorum ama boşa yazıyorum, demek istediğim baba çocuğuma katlanamıyorum deseydi..
Soran2 aykusura bakma ama eve ekmek getiren o değil aynı kazanıyoruz ki maneviyat bi yana maddi olarak da çocukla ben ilgileniyorum
- 2 ay
Burada varolmayan durumu gelip "olasılık" şeklinde sorun ettirmeye çalışıyorsun, baba dememiş işte anne demiş bunalıp şikâyet etmesi de normal çünkü bir insan bu kadar fazla sorumluluğu kaldıramaz kadınların süper güçleri yok kadınlarda insan, fıtrat ne alaka? Sorumluluk almayıp maça gidip arkadaşlarıyla keyif yapmaması fıtrat mı yoksa sorumluluktan kaçmak mı Allah aşkına ne diyorsun bunu erkek sorsaydi eminim ki şu an erkeğin yaptıklarını bir kadın yapıyor şeklinde olsaydı kadına laf ederdin, Allah'a hesap vermek ne alaka yahu sorumluluktan Allah mı kaç diyor
- 2 ay
Yapması* kadın da çalışıyor hem ev işi hem çocuk burada adalet nerede? Şaka mısın
- 2 ay
çok sorumluluk? ne bu çocuk bakmak emzirmek, yemek yapmak çok mu ağır? sen bir ağır işe gir de gör. sizin zihninize göre erkek 12 saat çalışacak bir de %50 ev işini alacak. hadi siz düşünün böyle. geçen erkek kadın beyin farklılığını anlattım onda da kabul etmiyorum dedin mesela. tartışmaya dahi gerek yok çünkü her zaman kızlar haklı kafasındasınız.
- 2 ay
Avukatlık hakkında bilgin yok konuşma! Abim avukat ve işi çok zahmetli o yüzden doğal olarak sorudaki kadını da anlayabiliyorum, bunun üstüne kocası maça gitsin kadında yoğun çalışmanın ardından bebek bakıp yemek yapsın neden? Haklı olmak ne alaka bunu erkek sorsaydi kadın içinde bunu derdim Allah aşkına sen cidden ne diyorsun, çocuk bakıp yemek yapmakta sorun yoksa baba da yapsın madem neden yapmıyor? Demek ki bahsedildiği kadar kolay değilmiş ki kolay olsa bile baba sorumluluk almıyor bekar olsaydı yine aynı hayatı yaşayacaktı evli ve yine bekar hayatı böyle saçmalık mı olur madem sorumluluk almayacak evlenmeseydi.
Soran2 aybenim kocam babalıktan nefret ediyorum demese de olur gerek var mı demesine zaten adam ortada yok baba olmayı tecrübe etmedi henüz ne ara nefret edicek
- 2 ay
hayat senin tırnakların gibi toz pembe değil. evlenmeden önce antlaşma imzalarsınız eşlerinizle %50 bölüşücez diye.
Anlaşmaya gerek yok, zaten yapmak zorunda? - 2 ay
benim kocam babalıktan nefret ediyorum demese de olur gerek var mı demesine zaten adam ortada yok baba olmayı tecrübe etmedi henüz ne ara nefret edicek
Yahu sabahtan beri onu anlatmaya çalışıyorum hangi baba çocuğundan nefret edecek kadar çocuğun sorumluluğunu alıyor bebek sevmekle nefret oluşmaz - 2 ay
Ulan çocuğuna bakmak zorunda mı değil mi? Evlenmiş olan herkes tabikide sorumluluklarını yapmak zorunda asıl ben sinirleniyorum ya ne diyorsun sen burada olmayan şeyi olasılık şeklinde konuşup eleştirmeye çalışıyorsun o annenin nefreti bebeğe bile birikmiş yorgunluk teyzemde bebeğimden nefret ediyorum demişti ama bebeği hasta olduğunda kadın stresten kanser atlattı her şeyi ne kadar yüzeysel düşünüyorsun ne kadar da kolay her şey senin için insanları anlamak yerine varolan durumu konuşmak yerine gelmiş olmayan şeyi konuşuyorsun bu nedir ya
- 2 ay
Bebeğe bile değil*
- 2 ay
Çalışmayan ablanı örnek gösteriyorsun aynı şey mi bunlar yaptığın düpedüz düşmanlık cinsiyet yarışı olaya ebeveyn gözüyle değil "yoo baba niye yapsın ki anne varken" gözüyle bakıyorsun biz de "anne zaten yapıyor baba da yapmak zorunda" diyoruz ama sen gelmiş hâlâ kendi zihninde var ettiğin senaryoyla örnekler veriyorsun
- 2 ay
Erkeklerin dünyasında olmamalı derken? Bu zaten erkeklerin dünyasında değil "insanların dünyasında olmalı" sorumluluk almayan adamı savunuyorsun
- 2 ay
Çünkü bu kötü bir şey falan değil bunda ne var sorun olacağını bilsem yazmazdım, sorumluluk almayan babayı savunmaya devam et ne de olsa maç daha önemli arkadaşları da çocuğundan daha değerli çocuğuyla anılar biriktireceğine bağ kuracağına arkadaşlarıyla kurması daha önemli ne de olsa ona ilerideki arkadaşları bakacak shdhdf
- 2 ay
kendini kontrol edemiyorsun ki, bunda ne varmış sana ne dedim aramızda kalsın diye. vermeyeceksin demek ki sır
Özel içinde farklı şeylerde vardı ben burada hepsini yazmadım öyle bir şey zaten yapmam bu da senin için özelse bilmiyordum, adamı savunmuyorum bile demedin en ufak bunu diyebilirdin demek ki savunuyorsun o hâlde neden kızıyorsun, ben burada senden çok yine soranın kocasını eleştiriyorum neden sinirleniyorsun. - 2 ay
Cinsiyet yapan ben değilim yalnız keşke kendi yorumlarını da görebilseydin, sorun da herifin hiçbir şey yapmaması zaten ama neyse.
- 2 ay
Benim derdim cinsiyet değil sorumluluk ve yükler erkek kadın şeklinde yorumlamıyorum bu sevgili ilişkisi değil evlilik ilişkisi
- 2 ay
hayır adam belki çok şey yapıyor ama adama yükleniyorsun işte. sırf seni denemek için davet ettim bu soruya, başarısız yani bu kadar yapacağını tahmin etmemiştim cidden. kadın annelikten nefret ediyorum demiş adam suçlu oldu, o çocuğun ilerideki hayatını düşün şimdi. annelikten nefret eden bir annesi var. yine adam suçlu dimi :)
- 2 ay
ve teşekkürler ben anlıyorum ki, ben senin hemcinsinle bir sorun yaşasam sen benim yanımda olmayacaksın bunu anlıyorum, demek ki senle yol yürünmezmiş bunu da anladım. muhtemelen o okulda sen de olsaydın yine hemcinsini destekleyecektin.. cidden güvenim kırıldı bir daha. size güvenemeyecek miym ben? kadınlar topluluğu olarak?
- 2 ay
Güncellemeye ne diyorsun peki? Eğer gerçekten nefret etseydi bakmazdı ortada bırakırdı çocuğu, kadın kocasından nefret edecekken çocuğuna dolmuş
- 2 ay
Doğru düzgün banyo alamıyorum demiş kendine ayıracak nefes alacak bir zamanı bile yok bu dolmasın da kim dolsun? Ayrıca oğlunu da çok sevdiğini söylemiş öfkeyle söylenen şeyler gerçeği yansıtmaz bazen özellikle de konu sevdiklerinse.
- 2 ay
Okul konusunu bu konuyla nasıl bir tutuyorsan anlamak cidden zor.
Gizli Üye(25-29)2 ayAvukat hanım avukat olduğunuz ben farklı şeyler yazamayacagim ama anne olmayı sevmiyordunuz niye anne oldunuz benim annem bunları yazsa ve ben okusam kendimi kötü hisseder intihar bile etmek isterim.
00 Yorumla
2 ayPsikolojik destek alın. Çocukla aktif ilgilenecek bi oyun ablası vs tutabilir siniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayEe eşin hiç destek olmuyor mu? Çocuğun bir bakıcısı yok mu? Hiç mi tek başına bir şeyler yapamıyorsun?
Fazla bunalmışsın, dinlenmeye ihtiyacın var. 2. çocuğu da yapmayın iyice korunun bari.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı.
2 aySana şu kadar söylüyorum Allah öyle bir dert verirki tüm derdin evladın olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Annelik zor maalesef ilk kez yaşanılwn bir duygu bazı şeylerden feragat etmek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
2 ayeşinle bunu paylaşmalısın çocuksuz gün geçirmelisin kendine özel günler belirlemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 aySeni en iyi ben anlarım ben de aynı düşünüyorum kimseye diyemesem de içten içe kendime keşke düşseydi bile diyorum
03 Yorumla- 2 ay
Yapma gözünü seveyim bu kadar mı nefret ediyorsun
Soran2 aygerçekten şaka gibi kimse anlamıyor anneme sövmedikleri kaldı sanki işkence ediyorum çocuğa ya ben harika bir anne olduğumu düşünüyorum ama içten içe özlüyorum işte rahat günlerimi eşimin bana olan desteği sıfır ben de insanım yoruluyorum zaten artık bi anne olarak hiçbir şeye hakkım yok rahat rahat duş almaya bile hakkım yok bari isyan etmeye hakkım olsun ya
- 2 ay
Haklı olduğun yönler var ama bu seçimde senin seçiminde
2 ayAnlıyorum sizi birazcık o rahatlık gitmiş olabilir yalnız o çocuğun gülümsemesi bence o zorlukları unutturuyor çünkü onunla bir nevi büyüyorsun gülmesi konuşması düşünmesi vs tavsiyem kaynana veya bakıcı ile birazcık rahatlıyabikirisniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayYardimci al yanina. Yanlis zamanda anne olmussun hazir degilmissin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)2 ayO çok zor bi psikoloji ancak zamanla atlatiyor insan az daha sabir
00 Yorumla
2 ayşu an çocuk düşünen bizi çok etkiledin nasıl olur diye düşündürdün bununyalayan çok kişi var terapi alabilirsin
01 Yorumla
Soran2 aysiz de eşiniz de aynı derecede ilgilenirseniz çocukla tüm sorumluluğu eşinize bırakmazsanız böyle bir durum yaşayacağınızı zannetmiyorum sakin kafada düşündüğüm zaman tüm bu bunalımımın omzumdaki yüklerden dolayı olduğunu görüyorum dilediğim gibi rahat rahat duş alacak vaktim bile yok bi insan 20 dakikada ne kadar yeterli bir banyo yapabilir ki rahat rahat banyo bile yapamıyorum ya ben bıkmayacağım da kim bıkacak
1 aybakıcı vs tutarak kendine Alan açabilirsin ara sıra tek başına zaman geçirmeye çalış zamanla düzelir
00 Yorumla
2 ayİyiki cocuk olmadan boşanmışız bizde diyordum da. O olmadan da olmuyor, yani etrafimda herkesin var çocuğu. Ben birde geriye gidip boşandim.
00 Yorumla
1 aySabır sabır çocuk evin bereketidir. Yatılı bakıcı tut rahat edersin
00 Yorumla
2 ayPsikolojik önceki hayatında özgür ruhlu oldugun için
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 572 cevap paylaştı. Bakıcı lazım size
00 YorumlaSen kendi içinde onu hissetmezsen geçmez
01 Yorumla
2 ayÇocuk isteyerek olmadı mı
00 Yorumla
2 ayYapmicaktın alalla
05 Yorumla- 2 ay
Çok sinir oldum bu soruya bu kadını en iyisi mi kimliğini bulup x te paylaşalım rezil olsun
- 2 ay
@Sert_Seven_Adam boş ver bize zararı yok kendine var ama tabi o cocuk 10 yaşına gelince onu bunu öldürecek o ayrı
- 2 ay
Zararı başka ailelerin canını yakacak ekran görüntüsü aldım x te paylaşım yapacağım ment grubunda
- 2 ay
@Sert_Seven_Adam ment ne
- 2 ay
Herkesin yorum yaptıgı grup
Gizli Üye(18-24)2 ayDoğurmasaydın a**mıns** kezzap dökmek lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayYapmasaydın
02 Yorumla
Soran2 ayyaşına veriyorum canım anlayamamanı
Cevap sahibi2 ayTamam abla
Gizli Üye(36-45)1 ayyaparken düşünseydin
00 Yorumla